Eski Alman Milliden Çağrı: Çekin Elinizi Özil'den - Son Dakika
Güncel

Eski Alman Milliden Çağrı: Çekin Elinizi Özil'den

Eski Alman Milliden Çağrı: Çekin Elinizi Özil\'den

SON dünya şampiyonu Almanya'nın 2018 Dünya Kupası ilk maçında Meksika'ya yenik düşmesi üzerine Mesut Özil'i linçe varan eleştirilere karşı sağduyulu sesler yükselmeye başladı.

21.06.2018 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SON dünya şampiyonu Almanya'nın 2018 Dünya Kupası ilk maçında Meksika'ya yenik düşmesi üzerine Mesut Özil'i linçe varan eleştirilere karşı sağduyulu sesler yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la fotoğrafı yüzünden hedef haline getirilen ve yenilginin tek sorumlusu gibi gösterilen Mesut Özil'in 91 kez milli formayla sahaya çıktığı, 23 gol attığı, 33 golün asistini yaptığı hatırlatılarak, Alman futboluna katkısı vurgulanmaya başladı. Alman eski milli Didi Hamann, Mesut Özil'e yönelik eleştirilere çok sert tepki gösterdi. Kicker dergisine konuşan Hamann, "Çekin elinizi Özil'den" çağrısı yaparak, şöyle dedi:

"Özil'e yönelik cadı avı bazı oyuncuların da imdadına yetişti. Böylece onlar bu eleştirilerin arkasında iyi saklandı. Her şey iyi giderse, herkes mutlu ama kötü giderse, tek suçlu Özil."

MUHTEŞEM BİR OYUNCU

Mesut Özil'i muhteşem bir oyuncu olarak öven Didi Hamann onu Arjantin'in milli oyuncusu Lionel Messi'yle kıyasladı ve şöyle dedi:

"Meksika'ya karşı iyi oynamadı. Ama Özil muhteşem bir oyuncu. Alman futboluna büyük katkıları oldu. Bu nedenle çekin elinizi Özil'den. Eğer Dünya Kupası'nda rol oynamak istiyorsak, Mesut Özil en önemli oyunculardan biri, hatta belki de takımın en önemli oyuncusu. Meksika'ya karşı Messi vari oynadı. Ötekiler ona topu atıp, 'Hadi değerlendir' dedi. O değerlendirmeyince, kendileri de bir şey yapmadı."

Alman milli takım menajeri Oliver Bierhoff da, Meksika karşısındaki yenilgi nedeniyle eleştirilere açık olduklarını, ancak bazı oyunculara karşı bel altı eleştirilerin de haksız olduğunu vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Eski Alman Milliden Çağrı: Çekin Elinizi Özil'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement