Eski Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, çıkarıldığı mahkemeyi "idam mangasına" benzetti - Son Dakika
Güncel

Eski Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, çıkarıldığı mahkemeyi "idam mangasına" benzetti

Eski Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, çıkarıldığı mahkemeyi "idam mangasına" benzetti

BUENOS Eski Arjantin Cumhurbaşkanı ve mevcut Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner, 12 yıl hapis cezasıyla yargılandığı davada yaptığı son savunmada, hakkındaki suçlamaları reddederek mahkemeyi "idam mangası" olarak niteledi.

29.11.2022 17:05  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BUENOS Eski Arjantin Cumhurbaşkanı ve mevcut Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cristina Fernandez de Kirchner, 12 yıl hapis cezasıyla yargılandığı davada yaptığı son savunmada, hakkındaki suçlamaları reddederek mahkemeyi "idam mangası" olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın yanı sıra Senato Başkanı da olan Kirchner, ülkeyi yönettiği 2003-2015 yıllarında yolsuzluk yapmakla suçlandığı ve 12 yıl hapis cezası ile kamu görevlerinden ömür boyu men edilmesinin istendiği davaya, Senato'daki odasından internet üzerinden katıldı.

Son kez savunmanın yapıldığı davaya "son sözler" denmesine dikkati çeken Kirchner, hakkındaki nihai kararın en baştan alındığını savundu. Kirchner, "Daha önce bunun bir hukuki savaş mahkemesi olduğunu söylemiştim, çok cömert davranmışım, bu mahkeme bir idam mangasıdır." ifadesini kullandı.

Kirchner, mahkemenin belli bir siyasi kesimi hedef aldığını aktararak, "Bu idam mangası, bir siyasi alanı ve o alanı en yüksek derecede temsil eden kişiyi küçük düşürmeyi amaçlıyor." diye konuştu.

Davanın savcılarını hedef alan Kirchner, Savcı Diego Luciani ve Sergio Mola'yı, hakkında olmayan şeyler ortaya atmak, yalan söyleme, gerçekleri saklama ve çarpıtmakla suçladı.

Kirchner, mahkemenin amacının, ülkeyi yönettiği, Arjantin'in sosyal düzeyinin yüksek olduğu dönemlere gölge düşürmek olduğunu ileri sürerek, muhalefetten bazı isimlerin yolsuzluklarına göz yumulduğunu ifade etti.

Ülkede "Yollar İdaresi davası" olarak bilinen dava hakkında Kirchner, sosyal medya hesaplarından, savcıların kendisine yönelttiği suçlamaların asılsız olduğunu ortaya koymak amacıyla "Yollar İdaresi davasının 20 yalanı" başlıklı bir belge yayınlayacağını sözlerine ekledi.

Suçlama ve savunma aşamalarının sona erdiği davada nihai karar, 6 Aralık'ta 13 sanığın son savunmasını yapmasının ardından açıklanacak.

Arjantin'i 2007-2015 yıllarında iki dönem üst üste yöneten Fernandez de Kirchner'in, Santa Cruz eyaletinde yol yapım ihalelerinde yolsuzluk yapmakla itham edildiği davada 12 yıl hapis cezasına çarptırılması ve ömür boyu kamu görevinden alıkonulması talep edilmişti.

Ülkede 2015'te eski Cumhurbaşkanı Mauricio Macri'nin göreve gelmesinin ardından Kirchner hakkında birçok yolsuzluk davası açılmış ve bu davaların bir kısmı düşürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, çıkarıldığı mahkemeyi 'idam mangasına' benzetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak
    09:43 Edirne Valisi: Kentte restore edilmeyen tarihi yapı kalmayacak

    Edirne Valisi Yunus Sezer, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi yapıları inceleyerek, kentte restore edilmeyen tarihi yapının kalmayacağını belirtti. Sezer, Muradiye Camisi bahçesindeki Mevlevihane'nin ihyası çalışmalarını da inceledi. Ayrıca, Kaleiçi semtindeki tarihi konakların restorasyonuna da devam ettiklerini vurguladı.

  • Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı
    09:42 Bursa'da Bir Kadın, Dükkanın Önündeki Köpeği Çaldı

    Bursa'da bir kadın, hava alsın diye dükkanın önüne bağlanan köpeği önce sevdi sonra çaldı. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlar, Şaban Alper'in köpeğinin çalınmasına şahit oldu. Alper, polis ekiplerine haber vererek köpeğini bulmak için çalışma başlattı.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor
    09:41 Kuşadası'nda Bisiklet Yolu Projesi Büyük İlgi Görüyor

    Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kuşadası'nda hayata geçirdiği sahil projesi, yerel halk ve bisiklet tutkunları tarafından büyük ilgi görüyor. Bisiklet sürücüleri, Kuşadası'nın sahil bandı boyunca yolun uzatılmasını ve sahil siteleri ile birleştirilerek Milli Park'a kadar gidebilmeyi istiyor. Proje, hem şehiriçi ulaşımı kolaylaştırıyor hem de çevreye duyarlı bir seçenek sunuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok
    09:35 İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok

    İran: İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.


Advertisement