Eski Askerlerden AYİM'e Dilekçe - Son Dakika
Güncel

Eski Askerlerden AYİM'e Dilekçe

Eski Askerlerden AYİM\'e Dilekçe

Askerler Haklarının İade Edilmesi İçin Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne Gönderilmek Üzere Bölge İdare Mahkemesi'ne Dilekçe Verdi

10.11.2010 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Yüksek Askeri Şura kararlarıyla haksız yere ordudan atıldıklarını ileri süren askerler haklarının iade edilmesi için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması yapan 8 asker adına konuşan Emekli Binbaşı Sadık Paksoy, Yüksek Askeri İdari Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçesi verdiklerini belirterek, "Biz sevdiğimiz mesleğimizden niçin atıldık, silahlı kuvvetlerden neden ihraç edildik bunu merak ediyoruz. Bunun için referandumda 'Evet' diyeceğimizi açıklamıştık.

Çok şükür milletimiz çok duyarlı davranarak bu yolu açtı. Yeni anayasa değişikliğiyle YAŞ kararları yargı denetimine açılmış oldu. Biz de bu açılan kapıdan girerek haklarımızı dava etmek için buraya geldik. Buradan dilekçelerimiz, Askeri İdare Yüksek Mahkemesi'ne gönderilecek" dedi.

YAŞ kararlarıyla, idarenin eylemlerini yargı denetiminden kaçırarak, tamamen kapalı kapıların arkasında ne olduğu bilinmeden, bilgi ve belgelerle haklarında işlem yapıldığı öne süren Paksoy, "Bütün ailelerimizle birlikte çevremizle birlikte mağdur edilmiş durumdayız. Kısmet olursa bu mağduriyetimizin giderilmesi için dava açıyoruz. Millet vazifesini yaptı. Şimdi vazife milletvekillerindedir. Milletvekilleri uyum yasalarını çalışıp çıkarmalıdır" diye konuştu.

Paksoy, 1980 ihtilalinden bugüne kadar doğrudan ve dolaylı en az 5 bin tane subay ve astsubayın ihraç edildiğini, bu sayının bir ordu olduğunu savundu.

Basın açıklamasının ardından eski askerler Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne dava dilekçelerini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Askerlerden AYİM'e Dilekçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement