Eski Bakan Nimet Baş: Çocuk Gelinlere Sessiz Kalmak, Suça Ortak Olmaktır - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Nimet Baş: Çocuk Gelinlere Sessiz Kalmak, Suça Ortak Olmaktır

Eski Bakan Nimet Baş: Çocuk Gelinlere Sessiz Kalmak, Suça Ortak Olmaktır

Samsun'a gelen Eski Milli Eğitim ve Devlet Bakanı Nimet Baş, kurucu başkanlığını yaptığı Geleceğin Eğitim Derneği ile çocuk gelin sorununa yönelik bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Ciddi bir sorun olan çocuk gelinler sorununa karşı herkes elele vermeli ve mücadele etmeli. Çocuk gelinlere sessiz kalmak, suça ortak olmaktır" dedi.

15.02.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'a gelen Eski Milli Eğitim ve Devlet Bakanı Nimet Baş, kurucu başkanlığını yaptığı Geleceğin Eğitim Derneği ile çocuk gelin sorununa yönelik bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "Ciddi bir sorun olan çocuk gelinler sorununa karşı herkes elele vermeli ve mücadele etmeli. Çocuk gelinlere sessiz kalmak, suça ortak olmaktır" dedi.

Nimet Baş, Samsun'da 'Çocuk Gelinler İstihdam İle Büyüyor' projesini ortak sürdürdüğü Atakum Belediye Başkanı Ak Partili İshak Taşçı ile bir araya geldi. Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezini ziyaret eden eski bakan Nimet Baş, daha sonra Çatalçam Sosyal Tesisleri'nde muhtarlar ve din adamlarıyla buluşarak projeye destek istedi. Burada konuşma yapan Geleceğin Eğitim Derneği Başkanı Nimet Baş, çocuk gelinlerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin artırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir proje hayata geçirdiklerini söyleyerek, "Mahallelerinin söz sahibi insanları olarak muhtarlarımızdan ve din görevlilerimizden bu projeye destek olmalarını istiyoruz. Çocuk gelinler sorununun önüne geçebilmek adına bu proje son derece önemlidir" dedi.

Çocuk yaşta gerçekleştirilen evliliklerin yasal olarak beraberinde ciddi cezaları getirdiğini söyleyen Baş, çocukların evlendirildiği bir durumdan haberi olan herkesin bunu bildirmekle yükümlü olduğunu kaydederek, "Maalesef ki bu sorunu ülkemizin birçok yerinde yaşıyoruz. Ama önüne geçmek için hep beraber mücadele etmeliyiz. 14-15 yaşlarındaki çocukların evlendirilmesi ciddi bir suçtur. Öyle ki yasal boyutunda baktığımızda ciddi cezaları da beraberinde getiriyor. Bu suçu işleyenler hapis cezası alıyor ve hayatları kararıyor. Çocuk gelinlere sessiz kalmak da suça ortak olmaktır. Bu tür bir evlilikten haberi olan, böyle bir evliliğin gerçekleştirileceğinden bilgisi olan herkes bu durumu yetkili mercilere aktarmakla yükümlüdür" dedi.

Nimet Baş, sözlerine şöyle devam etti:

"Yıllardır kadınların ve kız çocuklarının maruz kaldığı negatif ayrımcılığın önüne geçen bir iktidarımız var. Haydi Kızlar Okula ve Haydi Kızlar Liseye başlıklarında projeler hayata geçirilerek kız çocuklarının okullaşma oranları yüzde 100'lere kadar ulaştırıldı. Herkes el ele verirse çocuk yaşta gelin olan kızlarımızı kurtarabiliriz. Bu anlamda Atakum Belediyesi'ni, çalışmamıza destek vererek daha geniş bir alanda vatandaşlarımızı bilgilendirmemizi sağladığı için teşekkür ediyoruz. Çalışmamız kapsamlı bir şekilde sürecek." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Nimet Baş: Çocuk Gelinlere Sessiz Kalmak, Suça Ortak Olmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement