Eski Bakan Özdemir'den Bakan Özgüven'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Eski Bakan Özdemir'den Bakan Özgüven'e Ziyaret

Eski Bakan Özdemir\'den Bakan Özgüven\'e Ziyaret

Konya’nın eski Ereğli İlçe Belediye Başkanı ve eski Devlet Bakanı Ali Talip Özdemir, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.

13.10.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın eski Ereğli İlçe Belediye Başkanı ve eski Devlet Bakanı Ali Talip Özdemir, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'i makamında ziyaret etti.

Biz dizi ziyaret için Ereğli'ye gelen eski Ereğli Belediye Başkanı ve eski Devlet Bakanı Ali Talip Özdemir, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven, "Zatıalinizin ismini çocukluğumuzdan hatırlayıp Ali Talip markasını bilenlerdeniz. O dönemde bizim gençler olarak idolümüzdünüz. Ereğli'ye hizmet noktasında bütün belediye başkanlarımızın katkıları olmuştur. Ama o dönemde sizin genç olmanız ve pratik projeler ürettiğiniz eserler ortadadır. Amacımızın sizlerin ve diğer Belediye Başkanlarımızın yaptığı hizmetleri bir adım öne götürmek ve ileriye taşımaktır. Ereğli 36 ilden büyük bir yer. Vilayetlik konusunda çeşitli periyotlar yaşandı. Geldiğimiz bu süreçte kısır döngülere takılmadan mevcut durumu ile Ereğli'yi daha ileriye nasıl götürebiliriz noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sizlerin tecrübesi, öngörüsü ve düşüncelerinden yararlanmak isteriz. Ziyaretinizden onur duydum. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

"EREĞLİ'YE NE YAPILACAKSA BİRLİKTE YAPACAĞIZ"

"Şehriemin olarak Hz. Ömer'in varisi olarak buradasınız" diyen Ali Talip Özdemir ise, "Bu makamı Allah herkese nasip etmiyor. Çok güzel hizmetler yapacağınıza inanıyorum. Parti gözetmeden hangi siyasi görüş olursa olsun. Rahmetli Özal'ın da görüşü bu şekildedir, Sayın Cumhurbaşkanımızda. 'Biz Özal'ın koyduğu yerden devam ediyoruz' diye söylemektedir. İnsanları bir araya getirmek lazım. Sizin güler yüzünüz, sevecen yapınız bunun gerçekleştiğini gösteriyor. Ereğli hizmete layık, güzel insanları, kliması yani iklimi ve coğrafyası güzel olan bir memleket. Rahmetli Sabancı ilk içme suyunu satmaya başladığında 'Hayat Su' idi, ismi buradan çıkıyordu. Kaynağı Ereğli idi. Musluktan su içilen ender yerlerdendir Ereğli. Bu yol açılan ilk ana arterlerden bir tanesidir. Bize 'bu tarlanın içinde ne yapıyorsunuz' demişlerdi. Şimdi bakıyorum da boş yer kalmamış. Bu arada birde teşekkür etmek istiyorum. Ünal Aybar ve babasının burada çok büyük bir arsası ve evi vardı. "Madem teşkilatın içindeyim ilk ben çıkıyorum buradan" demişti. Bir şey talep etmeden evden çıkması beni çok etkilemişti. Bu yol böyle açıldı. Sizler daha iyisini yapacaksınız. Kolektif olarak Ereğli'ye ne yapılacaksa birlikte yapacağız. Bizler tecrübelerimizi sizlere aktaracak, tanıdıklarımızı devreye sokacağız. Siz de burada tırnaklarınızla alıp götüreceksiniz. Ereğli'ye yaptığınız ve yapacağınız hizmetlerle sizi Ankara'da Milletvekili ve Bakan olarak görmek istiyoruz" dedi.

"ÜÇ BEŞ AYDA ÇOK BÜYÜK HİZMET BEKLEMEK OLMAZ"

Kısır parti çekişmelerinin Ereğli'ye çok şeyler kaybettirdiğinin altını çizen Özdemir, "3-5 ayda çok büyük hizmet beklemek olmaz. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Sabredecek, tam destek verecek ve hizmeti hep birlikte üreteceğiz" diyerek Ereğli'nin beyin gücü olarak kaynak bir yer olduğunu ve İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da çok büyük hizmetlere imza atacağına inandığını kaydetti.

Özdemir, Ereğli'nin marka değeri olması gerektiğini de vurgulayarak, "Günlük 710 ton sütün işlendiği Ereğli'de peynircilik marka değeri olmalıdır. Ezine küçük bir yer ama markete gittiğimizde Ezine peyniri alıyoruz. Ereğli'de fason üretimin fazla olduğunu görüyoruz. Ereğli'ye marka değeri katmak gerekiyor. Bu konuda Konyalıların büyük bir oluşum sağladığı Konsiad'a sizi konuşmacı olarak davet etmek ve marka değeri konusunda görüşlerinizi paylaşmanızı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özgüven, Özdemir'in Belediye Başkanlığı döneminde ki bir resmi ve halıyı kendisine hediye etti. Özdemir çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Belediye'den ayrıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Bakan Özdemir'den Bakan Özgüven'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement