Eski Bakan Refaiddin Şahin İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Eski Bakan Refaiddin Şahin İçin Tören

Eski Bakan Refaiddin Şahin İçin Tören

Hayatını kaybeden Eski Devlet, Tarım ve Köyişleri Bakan Refaiddin Şahin için, kurucusu olduğu Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) tören düzenlendi.

19.03.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayatını kaybeden Eski Devlet, Tarım ve Köyişleri Bakan Refaiddin Şahin için, kurucusu olduğu Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) tören düzenlendi.

Törene katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Refaiddin Şahin'in yaptığı hizmetlerle ve eserlerle ismini ölümsüzleştirdiğini söyledi. Refaiddin Şahin'le ilgili duygularını anlatan Kurtulmuş, "Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Dünya hayatı zaten her birimiz için gelip geçici, dünyada kalan yok. Ancak insanların bir kısmı dünyadan giderken bıraktığı eserlerle kendi isimlerini dünyada kalanlar için bir yerde ölümsüzleştiriyor. Refaiddin ağabey böyle insanlardan birisiydi. Hem bürokrasi hayatında, hem siyasi hayatında, hem özel hayatında kişiliğiyle ortaya koymuş olduğu profil, yaptığı hizmetler, insanlarla olan ilişkilerindeki samimiyet ve dostane ilişkileri dolayısıyla hem Ünyeliler, Ordulular için, hem Türkiye'nin her tarafında kendisini tanıyanlar için, hem de yurt dışında kendisiyle birlikte mesaisi olan herkes için saygıyla anılacak bir isim olarak dünyadan ayrılıyor. Bıraktığı eserleri, fiziki anlamda da bıraktığı eserleri geride kaldı. Ayrıca elinden tuttuğu, yardım ettiği, desteklediği insanlar onlar da dünyada kalan eserleri olarak görülebilir. Allah mekanını cennet eylesin, bütün yaptığı güzel işleri, hayırlı işleri öte tarafta karşısına çıkarsın" dedi.

Şahin'in ülkeye önemli hizmetler verdiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Refaiddin Bey'in bu ülkeye, bu topluma, memleketine yaptığı hizmetleri tek tek anlatmaya gerek yok. Ama kısaca özetlemek gerekirse iyi bir vatanseverdi, inançlı bir Müslümandı. Memleketine, insanlara karşı tutku derecesinde bağlı bir kişiydi. Herkese biz onun iyilik yaptığını duyduk ve gördük. Bizim de tanıştığımız, siyasette birlikte olduğumuz dönemlerde ve öncesinde de Allah için her zaman bize sözleriyle, birikimiyle, bilgisiyle, tecrübesiyle destek oldu. Her yerde destek verdiğine şahit olduk. Çok güzel beraberliklerimiz oldu, biz kendisinden razıyız, Cenab-ı Allah'ım da razı olduğundan eminiz, Allah'da kendisinden razı olsun. Kendisini saygıyla anıyorum, bundan sonra hepimizin dualarında yer edecektir, hepimizin dualarında baki olacaktır, kendisini tanıyanlar, bilenler, görenler her zaman hayırla yad edecektir" diye konuştu.

Törene Acaristan Bölgesi Milli Eğitim Bakanı Giorgi Tavamaishvili, Acaristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Giorgi Masalkini, Acaristan eski Başbakanı Levan Varshalomidze, Gürcistan eski Büyükelçisi Acaristan Türkiye İlişkileri Geliştirme Konseyi Başkanı Tariel Lebanizde, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Refah Partisi'nden 20. Dönem Milletvekili Hasan Öz, AK Parti'den 21. Dönem Milletvekili Cemal Uysal, eski belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, ailesi ve yakınları olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

Numan Kurtulmuş, törende Refaiddin Şahin'in eşi Çağlayan Şahin, çocukları Nilay ve Burak Şahin, kardeşleri Sebahattin ve Faruk Şahin'e taziyelerde bulundu, Şahin'in torununu severek kucağına oturttu.

Törenin ardından Şahin'in naaşı baba evine götürüldü. Şahin'in cenazesi Ünye Merkez Büyük Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Terme'ye bağlı Kuşça Köyü'nde toprağa verilecek. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Bakan Refaiddin Şahin İçin Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement