Eski Bakanı, Hemşerileri Özlemle Andı - Son Dakika
Yerel

Eski Bakanı, Hemşerileri Özlemle Andı

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğumlu olan eski bakanlardan Veysel Atasoy, ölümünün 8.yıldönümünde hemşerileri tarafından özlemle anıldı.

23.08.2012 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğumlu olan eski bakanlardan Veysel Atasoy, ölümünün 8. yıldönümünde hemşerileri tarafından özlemle anıldı.

Devrek Gökçebey ve Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile 2004 yılında vefat eden ve eski bakanlardan Veysel Atasoy'u ölümünün 8. yıldönümünde özlemle andıklarını ifade etti. Hayat hikayesi ve yaptığı başarılı çalışmalarında hatırlatıldığı açıklamada, özetle şu ifadeler yer aldı:

"1 Ocak 1957 yılında doğan Veysel Atasoy, Devlet Personel Genel Sekreteri ve Devlet Planlama teşkilatı'nda genel Sekreter olarak görev yaptı. 1983 yılında politikaya atıldı ve Zonguldak'tan milletvekili seçildi. Devlet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Enerji Bakanlığ yaptı. 1983-1987 yılları arasında yaptığı Ulaştırma Bakanlığı esnasında, Haberleşme-Kominikasyon devrimini gerçekleştirdi. Köylere kadar digital santraller götürdü. Haberleşme alanında Türkiye'yi Avrupa seviyesine getirdi. Enerji Bakanlığı esnasında Doğalgaz Çevrem santralleri yapılmaya başlanıldı. Bakanlık yaptığı dönemlerde ülkemizde önemli hizmetlere imza attı. Atasoy, ülkemize verdiği hizmetlerin yanında ilimize de büyük hizmetlerde bulundu. Yaptığı hizmetler saymakla bitmez. En verimli çağında aramızdan ayrılan merhum Veysel Atasoy, ülkemiz ve ilimiz için büyük bir kayıptır. Kısa ömre büyük hizmetler sığdıran, dürüst, çalışkan ve devlet adamı Merhum Atasoy'u ölümünün 8. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Bakanı, Hemşerileri Özlemle Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement