Eski Bakanlardan Kahveci Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Politika

Eski Bakanlardan Kahveci Mezarı Başında Anıldı

Trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski bakanlardan Adnan Kahveci, ölümünün 23. yılında Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

05.02.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trafik kazasında eşi ve kızıyla hayatını kaybeden eski bakanlardan Adnan Kahveci, ölümünün 23. yılında Yakacık'taki mezarı başında anıldı.

Kartal Belediyesi tarafından Yakacık Mezarlığı'nda düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Belediye Başkanı Altınok Öz, burada yaptığı konuşmada, Kahveci'nin Türk siyaset tarihinde önemli bir yeri olduğunu aktardı.

Kahveci'nin Maliye Bakanlığı da yaptığını hatırlatan Öz, "Mazide muktedir iken bütün gücü ile çalışmış olanlara minnet duygusu duymayan milletin ayakta kalma şansı yoktur. Bu sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk söylemiştir. Mazide, varlığında bütün gücü ile çalışan insanlara, bu toplum için çalışanlara, bu ülke için çalışanlara, bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışanlara Allah rahmet eylesin" dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Kahveci'nin 23 yıldan bu yana her yıl mezarı başında anıldığını anımsattı.

Kahveci'nin hiç bir zaman unutulmayacağını ifade eden Türkmen, şöyle konuştu:

"Merhum bakanımız Kahveci'yi, aslında bu ülkeye yapacak çok daha hizmetleri, işleri varken takdiri ilahi aramızdan erken aldı. Ama şu bir gerçek ki, bu millet hamiyetperver, kadirşinas, kadir kıymet bilen bir millet. Milletimiz, hiçbir zaman yaptıklarını, eserlerini, dürüstlüğünü, millet ve memleket sevdalısı olan anlayışını hiçbir zaman unutmayacaktır."

Törenin ardından programa katılanlara lokum ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Bakanlardan Kahveci Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement