Eski Başbakanlardan Davutoğlu'nu Gözaltına Alacaklarmış" - Son Dakika
Güncel

Eski Başbakanlardan Davutoğlu'nu Gözaltına Alacaklarmış"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde "Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin is¸gal edilmesinde en kilit rolu¨ oynayacak s¸ekilde konumlandırılan" 66.

22.09.2017 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde "Avrupa Yakası'ndaki hedeflerin is¸gal edilmesinde en kilit rolu¨ oynayacak s¸ekilde konumlandırılan" 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit olmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, darbe faaliyetinde bulunan şüphelilerin aralarında eski Başbakanlardan AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bulunduğu bazı siyasi ve üst düzey kamu görevlileri ile iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan ve mahkemeye gönderilen 600 sayfalık iddianamede, kışlada darbe faaliyetini planlayan grup tarafından bazı siyasileri, üst düzey kamu görevleri ve iş adamlarını gözaltına almayı planladıkları ortaya çıktı.

Avrupa Yakası'nda yapılacak bu faaliyetleri s¸u¨pheli Yu¨zbas¸ı O¨zkan Özgenç ve kurdugˆu ekibin uygulayacagˆının tespit edildiği anlatılan iddianamede, konuyla ilgili "şu¨pheli" olarak beyanı alınan Yarbay Murat Yanık'ın ifadesinden şu bölümlere yer verildi:

"Toplantı (darbe) esnasında Muzaffer Düzenli, Murat Çelebioğlu'nu cep telefonundan arayarak askeri telefon hattından kendisini aramasını so¨yledi. Tugay Komutanı, emir astsubayının askeri telefonundan TAFI·CS hattı u¨zerinden Muzaffer Düzenli'yi aradı. Bu go¨ru¨s¸mede saat 21.00'de Hava Harp Okulu'nda koordinasyon toplantısı yapılacagˆını ve kendisinin de toplantıya katılmak u¨zere geldigˆini, Uzay Şahin, ben ve Murat Çelebioğlu'nun da bu toplantıya katılmasını so¨yledi. Kara Harp Akademisi'nden de Ahmet Zeki Gerehan'ın katılmasını so¨yledi. Burada O¨zkan Özgenç'in kurduğu ekiple Avrupa Yakası'nda go¨zaltına alacakları personelin bulundugˆu, buna yo¨nelik de ekibin ve hazırlıgˆının gerekli koordinelerinin yapıldıgˆını ifade etti. O¨zkan Özgenç'in sivilleri enterne edecegˆini burada o¨gˆrendik. Hatta isimlerini de so¨yledi ancak hatırlamıyorum. Bu enterne faaliyetin farklı bir planlama kanalından planlandıgˆını go¨zlemledim. C¸u¨nku¨ bizim bundan bilgimiz yoktu."

Özkan Özgenç suçunu itiraf etti

İddianamede, şu¨pheli O¨zkan O¨zgenç'in, 27 Temmuz 2016'da I·stanbul Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨ Tero¨rle Mu¨cadele S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨'nde verdiği ifade şu şekilde yer buldu:

"Saat 17.30 sularında Tugay Komutanı Tugˆgeneral Mehmet Nail Yiğit'in kamelyasında toplandık ve bize hitaben 'Sıkıyo¨netim ilan edildi, bu kapsamda size go¨rev dagˆılımı yapacagˆız.' dedi ve go¨rev yerlerimizi tebligˆ etti. Tugay Komutanı'nın bana verdiği Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş, Kadir Topbaş, Mehmet Müezzinoğlu, Fatih Saraç isimlerinin bulundugˆu listede isimleri ve adresleri yazılı s¸ahısları go¨zaltına alarak tugaya getirmem istendi. Ben de yanıma bir kısım rütbelileri alarak çıkış yaptım."

İddianamede, söz konusu görevi yapmak için Topkule Kıs¸lası'ndan c¸ıkıs¸ yapan grup ic¸erisinde şüpheliler Yu¨zbas¸ı I·smail Menderes Sema, Tegˆmen Latif Ağaçbacak, Astsubay I·smail Turan, Yu¨zbas¸ı Sedat Çelik, Yu¨zbas¸ı Sedat Engin, Yu¨zbas¸ı Mehmet Purtaş, Yu¨zbas¸ı Musa Odabaş, Yu¨zbas¸ı Abdullah Özdemir, Yu¨zbas¸ı Abdullah Budak, Yu¨zbas¸ı Rasim Erkan ile 13 astsubay öğrencinin yer aldığı belirtildi.

Darbe tes¸ebbu¨su¨ sırasında 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda go¨revlendirilen Harp Akademileri ögˆrencileri tarafından kurulan "66" isimli WhatsApp grubu bulundugˆu, s¸u¨pheli Mehmet Çataklı'nın telefonunda yapılan dijital

inceleme sonucunda, bazı siyasilerin gözaltına alınacağına ilişkin WhatsApp grubundan yazışmaların yapıldığının tespit edildiği vurgulanan iddianamede, söz konusu yazışmalar da "0 530 ..... numaralı

hattı kullanan s¸u¨pheli Sedat Çelik'in '4 land, 1 mercedes' s¸eklindeki mesajı 15 Temmuz 2016 gu¨nu¨ saat 23.22'de, 0 555..... numaralı hattı kullanan s¸u¨pheli yu¨zbas¸ı Sedat Engin'in 'Adnan kahveci bulvarı no.66' s¸eklindeki mesajı 15 temmuz 2016 gu¨nu¨ saat 23.23'te attıgˆı tespit edilmis¸tir." denildi.

İddianamede, yapılan aras¸tırmada, Bahc¸elievler Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı'nda ve Bahc¸elievler'in degˆis¸ik noktalarında, eski Bas¸bakanlardan AK Parti Milletvekili olan ve go¨zaltına alınacaklar listesinde ismi bulunan Ahmet Davutoğlu'nun kendi ikameti ve birinci derece yakınlarına ait ikametlerin oldugˆunun tespit edildiği belirtilerek, bu bagˆlamda go¨zaltı timi olarak go¨revlendirilen birimin Ahmet Davutoğlu'nu go¨zaltına almak ic¸in Bahc¸elievler'e gittiklerinin degˆerlendirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Başbakanlardan Davutoğlu'nu Gözaltına Alacaklarmış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement