Eski CIA Ajanı: Obama, Esad'ı Devirecek Planları Reddetti - Son Dakika
Dünya

Eski CIA Ajanı: Obama, Esad'ı Devirecek Planları Reddetti

ABD Başkanı Obama'nın, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın devrilmesi için CIA'nın yaptığı 50 planı reddettiği iddia edildi.

04.04.2016 23:25  Güncelleme: 00:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'in devrilmesi için ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) yaptığı 50 planı reddettiği iddia edildi.

ESAD'I GÖNDERME PLANLARININ YAPILDIĞI EKİPTE

Eski CIA ajanı Douglas Laux biyografi niteliğindeki kitabında, Obama'nın 2011 yılı ağustos ayında "Esad'in kenara çekilmesinin zamanının geldiği" yönündeki savını yürürlüğe koymanın yollarını bulmakla görevlendirilen ekipte yer aldığını yazdı.



"PLANLARIN BİR TANESİNİ BİLE HAYATA GEÇİRMEMİZE İZİN VERİLMEDİ"

Laux, NBC televizyonuyla yaptığı söyleşide, "ekibin bu dönemde 50 iyi tasarlanmış plan ortaya koyduğunu" belirterek, "Ancak siyasi irade, bir tanesini bile hayata geçirmemize izin vermedi" ifadesini kullandı.

"PLANLARI OBAMA REDDETTİ"

Eski ajan, dönemin CIA Başkanı David Petraeus, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Savunma Bakanı Leon Panetta'nın desteklediği planların hepsinin, Obama tarafından reddedildiğini savundu. Douglas Laux ayrıca CIA'nin, Özgür Suriye Ordusu güçlerini silahlandırma planı geliştirdiğini, öte yandan bunun, Esad rejiminin, İran ve Hizbullah'tan aldığı destekten ağır basacak bir boyuta hiç ulaşmadığını ileri sürdü.

"PLAN UYGULANSA BİLE SAVAŞ SONA ERMEZ"

Laux öte yandan kendi planı uygulansa bile bunun Suriye'deki savaşı sona erdireceğine veya IŞİD'in yükselişine engel olabileceğine inanmadığını sözlerine ekledi.

POLİTİK HATALARI ANLATILIYOR

Eski CIA ajanının biyografisinin büyük bölümünde, Suriye ve Afganistan'daki çalışmaları ve istifasıyla sonuçlanan politik hatalara öfkesi anlatılıyor.

PLANIN AYRINTILARI YOK

Yayınlanmadan önce standartlar gereği CIA tarafından gözden geçirilmek zorunda olan biyografide, Esad'ı devirme planlarının ayrıntılarından söz edilmiyor.

CIA, kitapla ilgili açıklamasında, "Ne yazık ki, Bay Laux'un CIA'deki kariyeri iyi gitmedi. Umarız, belki yaş ve olgunlukla, bir gün burada geçirdiği süreyle ilgili daha iyi bir bakış açısına sahip olacaktır" ifadesi kullanıldı.


Eski CIA Ajanı: Obama, Esad\'ı Devirecek Planları Reddetti
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Eski CIA Ajanı: Obama, Esad'ı Devirecek Planları Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Zaza: Obama yahudilerin başkanlık yapsın diye amerikanın başına getirilen bir piyon. Belki onun bile haberi yoktur bazı amerikanın planlarından piyondan daha büyük taşlar var. Ama türkiye ve ortadoğuyu iyi karıştırıyorlar. Allah türkiyenin yardımcısı olsun.. 6 2 Yanıtla Insan: Kurban oldugum allahin baska isi yok birde politikaya karissin de git 0 2
  • Misafir: Atatürk zamanında uçak fabrikamız bile vardı ve ihraç bile ediyorduk...Atatürk yaşasaydı şimdi uzayda bile biz en öndeydik diye düşünüyorum...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 3 1 Yanıtla
  • mehak: pislikler. başkalarının hayatını tehlikeye atıyorsunuz. 1 3 Yanıtla
  • Baskan obama: Kürt obama :) 1 2 Yanıtla
  • kerim: obama ikiyüzlü sahtekar türkiyeyi arkadanm vuruyor kalleş mısırdaki oyununu suriyedede oynuyor güvenilmez biri 3 0 Yanıtla
  • SABRİ: ABD MAŞALARINI İMHA ETMEZ KULLANIR 0 1 Yanıtla
  • ttttttt: adam kendileri terörist saten ne yapak ya 0 0 Yanıtla

Advertisement