Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç, Poyrazköy Davasında İfade Verecek - Son Dakika
Güncel

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç, Poyrazköy Davasında İfade Verecek

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç, Poyrazköy Davasında İfade Verecek

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'ın 5 Eylül Perşembe günü Poyrazköy davasında tanık olarak ifade verecek."Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2.Amirallere Suikast iddiası", "2.Poyrazköy" ve...

03.09.2013 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'ın 5 Eylül Perşembe günü Poyrazköy davasında tanık olarak ifade verecek.

"Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2. Amirallere Suikast iddiası", "2. Poyrazköy" ve "ÇYDD" davalarının birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davasına devam edildi. Gün boyu süren duruşmada tanık ifadeleri alındı.

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın tanık olarak dinleneceğini söyledi. Bunun üzerine söz alan bazı sanıklar Ataç'ın 'davanın sanığı olan teğmenlerle ilgili tanıklık edeceğini, teğmenlerin de Perşembe günkü duruşmada hazır olacağını' söyledi. Bunun üzerine sanık avukatları da Ataç'ın eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ile birlikte Perşembe günkü duruşmada dinlenmesini talep etti.

Sanık avukatlardan gelen bu talebi kabul eden mahkeme eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in Perşembe günkü duruşmada dinlenmesine karar verdi.

Duruşmada daha sonra Balyoz davası kapsamında 18 yıl hapse çarptırılan Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin tanık olarak ifade verdi.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramalar sırasında Donanma Kurmay Başkanı olduğunu ifade eden Çetin "Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi zemini altına evrak saklanmasının TSK arşivleme usulüne aykırıdır. Söz konusu evraklardan savcılık tarafından yapılan aramayla haberim oldu. Daha önceden usulüne uygun olmayan arşivleme yapıldığını bilseydim, gereğini yapardım."dedi.

Komutanlıkta yapılan aramaya değinen Emekli Tümamiral Çetin "Savcı Fikret Seçen komutanlıkta arama yapmak için saat 14: 00'da beni aradı. Saat 19: 00'da Gölcük'e geldi. İsteseydik 5 saatlik sürede delilleri yok edebilirdik. Ancak biz kendimizden emindik. Herhangi bir hukuk dışı işimiz yoktu. Ben savcının geleceğini bütün personele bildirdim. Kimse savcı gelene kadar dışarı çıkmadı" dedi.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme duruşmayı 5 Eylül Perşembe günü devam edilmesine karar vererek sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç, Poyrazköy Davasında İfade Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement