Eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Poyrazköy Davasında İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Poyrazköy Davasında İfade Verdi

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Poyrazköy Davasında İfade Verdi

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy davasında tanık olarak ifade veriyor.

05.09.2013 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç Poyrazköy davasında tanık olarak ifade veriyor. Ataç, "Karargahta illegal bir şeyler oluyorsa bunu bilemem" dedi.

"Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2. Amirallere Suikast iddiası", "2. Poyrazköy" ve "ÇYDD" davalarının birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.

Poyrazköy davasının bugünkü duruşmasında ilk olarak eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç tanık sıfatıyla ifade verdi. Poyrazköy davasının tutuklu sanığı Koramiral Deniz Cora Metin Ataç'a kendisine yönelik suikast planından haberdar olup olmadığını sordu. Söz konusu plandan haberdar olmadığını söyleyen Ataç "Cora ile uzun yıllar birlikte görev aldım" dedi.

Cora'dan sonra emekli Tuğamiral Fatih Ilgar söz alarak Metin Ataç'a "Karargah içinde sizden habersiz toplantı olur mu?" diye sordu. Ataç da, "Karargahta 800 kişi var normal şartlarda karargah içindeki faaliyetlerden haberdar olurum. İllegal bir şey oluyorsa bilemem bunu tabi. Bilemiyorum ki" diye konuştu.

Fatih Ilgar'dan sonra Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Ali Türkşen söz alarak Poyrazköy'de mühimmatların bulunmasına neden olan 21 Nisan tarihli ihbar mektubunun daha önceden Metin Ataç'a ulaşıp ulaşmadığını sordu. Bu soruya Ataç "İhbar mektubu bana 5 Şubat 2009 tarihinde ulaştı. Bana yüzlerce ihbar mektubu gelir. Bu mektupla ilgili daha önce herhangi bir işlem yapılmadı" dedi.

Eski Deniz Kuvvetleri komutanı Metin Ataç "Karargahta sizden habersiz gizli toplantı olabilir mi?" sorusuna "İllegal bir şey oluyorsa bilemem" şeklinde cevap verdi.

Ataç'ın ifadeleri sırasında seyirci ve sanıkların sık sık emekli komutana müdahale etmesi dikkat çekti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Poyrazköy Davasında İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement