Eski Dep Milletvekili Sincar, Kızıltepe ile Batman'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Eski Dep Milletvekili Sincar, Kızıltepe ile Batman'da Anıldı

Eski Dep Milletvekili Sincar, Kızıltepe ile Batman\'da Anıldı

Eski Demokrasi ve Emek Partisi (DEP) Mardin Milletvekilli Mehmet Sincar, ölümünün 21. yıl dönümünde Kızıltepe ve Batman'da anıldı.

05.09.2014 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Demokrasi ve Emek Partisi (DEP) Mardin Milletvekilli Mehmet Sincar, ölümünün 21. yıl dönümünde Kızıltepe ve Batman'da anıldı.

4 Eylül 1993 yılında Batman'da öldürülen Sincar için Kızıltepe'de düzenlenen anma törenine Sincar'ın eşi Cihan Sincar, yakınları, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile DBP il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

Kızıltepe İpek Mahallesi Anadolu Lisesi önünde toplanan grup, Sincar'ın mezarının bulunduğu yere kadar yürüdü.

Milletvekili Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Sincar'ın ölümünün üzerinden 21 yıl geçtiğini ifade ederek, Sincar'ın halkına hizmet eden, ona yürekten bağlı olan örnek bir kişi olduğunu savundu.

Sincar'ın faillerinin hala bulanamdığını ifade eden Yıldırım, "Çözüm sürecini geliştirmek istiyorsak, Sincar gibi öldürülenlerin faillerinin bulunması gerekir. Bu çözüm sürecine büyük katkı sunacaktır" dedi.

Öte yandan aralarında DBP Batman İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Eşbaşkan Gülistan Akel, HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu bir grup da Batman Belediyesi önünde toplanarak Sincar'ın öldürüldüğü Elma Sokağı'na kadar yürüdü.

Atalay'ın burada yaptığı konuşmanın ardından grup Sincar'ın öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Grup, daha sonra sessizce dağıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Dep Milletvekili Sincar, Kızıltepe ile Batman'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement