Eski DP'liler Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Eski DP'liler Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA Demokrat Parti (DP)'nin eski İstanbul Teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin, 'Demokrat Parti'nin 2010 referandumu öncesi yaptığı toplantıların FETÖ tarafından finanse edildiği' iddiası hakkında suç...

28.12.2017 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA Demokrat Parti (DP)'nin eski İstanbul Teşkilat üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin, 'Demokrat Parti'nin 2010 referandumu öncesi yaptığı toplantıların FETÖ tarafından finanse edildiği' iddiası hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunduktan sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, konuya ilişkin basın açıklaması düzenledi. Demokrat Parti'nin eski İstanbul Teşkilat Başkanı Harun Hınız tarafından okunan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bir süredir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 12 Eylül 2010 referandumunda ülkemiz demokrasisinin yükselmesi amacıyla yapmış olduğumuz sivil insiyatif çalışması üzerinden bizler hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yapılmakta olduğu anlaşılan ve tüm grup başkan vekilleri tarafından ortaya atılan FETÖ kaynaklı olduğu açık olan iftiralara dayalı bir FETÖ kampanyası ile karşı karşıya bulunmaktayız. 2010 referandumu öncesi sayın Süleyman Soylu ve bir grup arkadaşımızla İstanbul'da Eurasia Otel'de ve Sur Restaurantta 2 gün üst üste bir araya gelerek nasıl bir tutum içerisinde olmamız gerektiğini tartıştık. Neticede ülkemizde milli iradenin güçlenmesine katkı sağlayacağı, vesayet odaklarının gücünü kıracağı düşüncesiyle bu sürece olumlu katkı sağlamamızın demokrasimiz ve milletimiz açısından uygun olacağını değerlendirdik. Aldığımız karar çerçevesinde, referandum sürecinde illerde bir takım toplantılar yaparak vatandaşlarımızı, 'demokrasi buluşmaları' adı altında sivil toplum örgütlerimizi, 'Evet' tercihimiz yönünde bilgilendirmek, referandumun içeriğini anlatmak üzere çalışmaya başladık. Mütevazi ama etkili salon toplantıları, konferanslar ve paneller organize edilmiştir. İddia edildiği gibi anons arabaları, afişler ve bayraklar kullanılmamıştır" Toplantıların organize edildiği şehirlerin ve isimlerin kimler olduğu hakkında bilgilerin de yer aldığı açıklamada, Süleyman Soylu'nun da bu toplantılara katıldığı belirtilerek, "Türk siyasi hayatının örnek sivil insiyatif çalışmalarından biri olan bu çalışmanın bir örgüt finansmanının desteğiyle yapıldığı iftirasının atıldığı CHP'nin ve onun genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun mevcut siyaset tarzına uygun düşse de hem gerçeklere aykırı hem de bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur" denildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkan Vekilleri Engin Altay, Engin Özkoç, Bülent Tezcan ve Özgür Özel hakkında, "Terör örgütü propagandası" ve "İftira" suçlarından soruşturma açılması talep edildi.

Aynı suç duyurusunun Balıkesir, Ankara, Trabzon, Mersin, Kırıkkale ve Kayseri'de de yapıldığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski DP'liler Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    04:15 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, depremin olumsuz bir duruma yol açmadığı belirtildi. Deprem sonrası bazı vatandaşların evlerinden dışarı çıktığı görüldü.

  • Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:57 Elazığ Merkezinde 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    AFAD, Elazığ merkezinde saat 03.25'te meydana gelen depremin 13.83 kilometre derinlikte ve 4.7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

  • Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:55 Elazığ'ın merkezinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. AFAD tarafından yapılan açıklamada, saha tarama çalışmalarının devam ettiği ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin iletilmiştir.

  • Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem
    03:48 Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, saat 03.25'te gerçekleşti ve yaklaşık 14 kilometre derinlikte oldu. Deprem sonucunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.

  • Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:45 Elazığ'da 4.7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkez üssü olan 4.7 büyüklüğündeki deprem, saat 03.25'te meydana geldi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ve herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadığı belirtildi. Ayrıca, deprem Bingöl, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Batman illerinde de hissedildi.

  • Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem
    03:42 Elazığ'da 4.7 büyüklüğünde deprem

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ merkezde saat 03:23'te 4.7 büyüklüğünde ve 13.83 kilometre derinlikte bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD, gelişmeleri takip ettiğini duyurdu.

  • Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    03:39 Elazığ'da 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Elazığ'ın merkezinde saat 03.25'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Elazığ'ın merkezi olan 4,7 büyüklüğündeki sarsıntının 13,83 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

  • Lüks otomobil alev alev yandı, sürücü son anda canını kurtardı
    03:35 Lüks otomobil alev alev yandı, sürücü son anda canını kurtardı

    İstanbul- İzmir otoyolu Gemlik Sanayi kavşağında, Ukraynalı sürücünün kullandığı Tesla marka elektrikli otomobil, bir anda alev aldı. Sürücü otomobilden son anda çıkarak canını kurtarırken, otomobil alev topuna dönerek kül oldu. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın söndürülürken, yangının çıkış sebebi ile alakalı soruşturma sürdürülüyor.

  • Sakarya'da kahreden olay: Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    03:04 Sakarya'da kahreden olay: Balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde babaannesinin üçüncü katta bulunan evinin balkonundan yere düşen 3 yaşındaki çocuk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Acı olay, Yenigün Mahallesi Hasırcılar Caddesi üzerinde meydana geldi.


Advertisement