Eski Emniyet Müdürü Avcı: "Fetö Vicdanlardan Silindi" - Son Dakika
Güncel

Eski Emniyet Müdürü Avcı: "Fetö Vicdanlardan Silindi"

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzünün görüldüğünü belirterek, "İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi.

17.10.2017 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERGÜN HAKTANIYAN - Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzünün görüldüğünü belirterek, "İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı'na katılan Avcı, AA muhabirine, FETÖ'ye karşı yürütülen mücadeleyi değerlendirdi.

FETÖ ile mücadele konusunda 15 Temmuz'dan sonra alınan tedbirlerle çok büyük mesafe katedildiğini belirten Avcı, örgütün hem kadrosunu hem de maddi imkanlarını kaybettiğini vurguladı.

Toplumda FETÖ'nün gerçek yüzünün algılandığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Hem alınan tedbirler hem de yaptıkları büyük suçlarla insanların vicdanlarında çok büyük kırılmalara sebep oldular. Devletin aldığı tedbirler FETÖ'ye çok ciddi zarar verdi ve geriletti. Tüm toplumun görebileceği biçimde, hiç kimsenin aklen, mantıken, vicdanen kabul etmeyeceği kadar büyük bir olay yaptılar. Türk toplumunda, Anadolu insanında büyük değer kaybettiler. Bunların yaptığı büyük yanlışı toplum gördü. İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi. Bu, bence devletin aldığı tedbirden daha büyük bir olaydır çünkü Türk toplumu ne olursa olsun yönetimi ne kadar eleştirse de bu kadar büyük bir olayı, yanlışlığı kabul edemez."

"Emniyetteki yapı yüzde 90 bitti"

Örgütün mniyetteki yapılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Avcı, alınan önlemlerle emniyet teşkilatında FETÖ üyesi olanların büyük oranda temizlendiğini ifade etti.

Avcı, FETÖ'nün çok büyük bir yapılanma olduğunu ve geçmişte her yerde bulunduklarını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim şahsi kanaatim yüzde 90'a yakın başarı elde edilmiştir. Büyük oranda insanlar ayıklanmış, teşkilattan dışarı çıkartılmıştır. Hem idari tedbir olarak hem de adli olarak yapılan işlemlerin çok büyük olduğunu, yüzde 90 civarında bunun ayıklandığını kabul edebiliriz. Elbette gizli kalan birtakım faaliyetleri olan kişiler olabilir. Bunu yüzde 100 bir anda yok edemezsiniz. Yıllardır olan bir örgüttür, bir anda yok edilemez. Yavaş yavaş etkinliği azalacaktır. Polis teşkilatının içerisinde ne kadar örgüt de olsalar Türk polis teşkilatının büyük bir kısmı Anadolu çocuğudur. Bu insanlar böyle birşeyi kabul edemezler."

Örgütün eski gücünün kırıldığını vurgulayan Avcı, "FETÖ'nün Türkiye'de yapılanma imkanı olduğunu sanmıyorum. FETÖ Türkiye'de yeraltına inecek. Yani gizli bir teşkilata dönüşecek. Hiçbir zaman kabul etmeyecektir. 'Ben örgüttenim' demeyecektir. Tamamen gizlenecektir. Yurt dışında açığa çıkacak ve yurt dışında faaliyet gösterecektir. Türkiye'deki faaliyetleri bir anda yok olmaz ama yavaş yavaş azalır." dedi.

Eski Emniyet Müdürü Avcı: "Fetö Vicdanlardan Silindi"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Emniyet Müdürü Avcı: 'Fetö Vicdanlardan Silindi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi
    08:14 İzmir'de gerçekleştirilen operasyonlarda 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı
    08:01 Bitlis-Baykan kara yolu heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı

    Bitlis-Baykan kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından ekiplerin çalışması sonucu yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Heyelan sırasında yoldan geçen bir otomobildeki kişiler son anda kurtuldu. Toprak yığını ve kaya parçalarının temizlenmesinin ardından yol tekrar araç geçişlerine açıldı.

  • Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm
    07:58 Para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada ifadeler ortaya çıktı: Çantayı onun dediği yere götürdüm

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin başlatılan soruşturmada, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve CHP'ye satılan binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın ifadeleri ortaya çıktı. Braka, CHP'den bir kişi ile görüştüklerini ve sonuçta 41 milyon TL bedelle taşınmazları satmayı kabul ettiklerini belirtirken, Yılmaz "Ben sadece benden yardım isteyen Fatih Keleş'i kırmayarak bir çanta parayı aldım ve onun dediği yere götürdüm" dedi.


Advertisement