Eski Figüran: Sinemada Oynarken Hayattan Zevk Alırdık - Son Dakika
Yerel

Eski Figüran: Sinemada Oynarken Hayattan Zevk Alırdık

Eski Figüran: Sinemada Oynarken Hayattan Zevk Alırdık

Batmanda ikamete den ve bir çok Türk Sinemasında rol alan Tevfik Gülen, "Biz sinemayı para için değil, hayattan zevk almak için oynadık" dedi.

03.11.2015 07:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Onlarca filmde oynadı

Batmanın Gercüş İlçesi Nurlu (Derıkfa) Köyünde ikamet eden Tevfik Gülen, Türk sinemasına damga vuran ama ismi az bilinen bir sinemacı.

1970-85 yılları arasında onlarca Türk Filminde figüran olarak görev yapan ve en son Sermiyan Midyat'ın "Ay Lav Yu" filminde rol alan Gülen, "Biz sinemayı para için değil, hayattan zevk almak için oynadık" dedi.

Genç yaşta sinema ile tanıştığını ve İstanbul'da onlarca sinemada kısa süreli roller aldığını ifade eden ve şu an Nurlu köyünde yaşayan 80 yaşındaki Tevfik Gülen, Türk sinemasının yıllar önce bir sembol olduğunu ancak günümüzde değerinin kalmadığını söyledi.

Daha önce sinemalarda rol alanlara daha farklı gözle bakıldığını söyleyen Gülen "Bizim zamanımızda Türk sinemasının bir ağırlığı vardı. Ancak, günümüzde bu değerin düştüğünü görüyoruz. Ben 1975'li yıllarda Bahri Ateş, Yadigar Ejder, Tevfik Şen, Hikmet Taşdemir, Kudret Karadağ, Dündar Aydınlı, İhsan Gedikli gibi onlarca kişi ile bazı rollerde oynadım. Özellikle Cüneyt Arkın'ın Battal Gazi serisinde de oynadım. O zaman sinemacılık bir meslek değil, yaşam biçimiydi. En son oynadığım Ay Lav Yu filmi ile eski günleri yeniden yaşadım" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eski Figüran: Sinemada Oynarken Hayattan Zevk Alırdık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement