Eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü

Hamas, Arafat'ın ölüm yıl dönümünde "güvenlik nedeniyle" Gazze'de anma töreni düzenlenmeyeceğini duyurdu.

09.11.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hamas, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölüm yıl dönümünde, "güvenlik gerekçesiyle" Gazze'de anma töreni düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Hamas yöneticilerinden Salah el-Berdevil, yaptığı yazılı açıklamada, Arafat'ın ölümünün 10. yıl dönümünde tören yapılmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Gazze'de akaryakıt ve elektrik yok. Törenin güvenliğinin sağlanması için gerekli hazırlık bulunmuyor ve bu durum güvenlik güçlerinin işini zorlaştırıyor. Tören yapılamamasının siyasi bir gerekçesi yok. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, güvenliği sağlayacak imkanın bulunmaması nedeniyle, tören düzenlenemeyecek olması dolayısıyla Fetih hareketine resmi özürlerini iletti."

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm de yaptığı basın açıklamasında, güvenlik güçlerinin görevini rahatça yerine getirmesi için gerekli imkanın bulunmaması, bütçe yetersizliği ve bazı sorunlar nedeniyle törenin yapılamayacağını aktararak, konuyla ilgili Fetih hareketine "özür beyanı" ilettiklerini de ifade etti.

Gazze'deki Fetih hareketi yöneticilerinden Yahya Rabah ise "güvenlik gerekçesiyle" yapılan özrün, "töreni sabote çabası" olduğunu savundu.

Gazze'de cuma günü eşzamanlı gerçekleşen bombalı saldırılarda, 11 Kasım'da düzenlenmesi planlanan eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın 10. ölüm yıl dönümü etkinlikleri için kurulan platform ile aralarında eski Fetih Merkez Komitesi üyesi Abdullah el-İfrenci, Devrim Konseyi üyesi Muhammed en-Nahhal, Fetih sözcüsü Fayiz Ebu Iyta, Yönetim Komitesi üyesi Abdurrahman Hamed, eski Esirler Bakanı Hişam Abdurrazık, Şura Konseyi üyesi Faysal Ebu Şehla'nın da bulunduğu Fetih yetkililerinin evleri hedef alınmış, can kaybının yaşanmadığı olayda evler ve platformda hasar oluşmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement