Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Beni Metris'in Tabanına Gömerlerdi - Son Dakika
Spor

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Beni Metris'in Tabanına Gömerlerdi

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Beni Metris\'in Tabanına Gömerlerdi

Adnan Polat, 3 Temmuz sürecini yaşayan Aziz Yıldırım ve camiasını takdir etti. Polat, "Aynı durumda olsaydım, Metris'in tabanına gömüp üstüme de beton dökmüşlerdi." dedi.

20.12.2015 11:48  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2008-2011 arasında Galatasaray Kulübü'nün başkanlığını yapan Adnan Polat, 3 Temmuz sürecini yaşayan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve camiasını takdir ettiğini belirterek, "Ben aynı durumda olsaydım, Metris'in tabanına gömüp üstüme de beton dökmüşlerdi. Camia asla sahip çıkmazdı" dedi. Hürriyet'e özel bir röportaj veren Polat, eski başkan Ünal Aysal'dan şimdiki başkan Dursun Özbek'e, Galatasaray Lisesi'nden iadeiitibara kadar çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"BENİ METRİS'İN TABANINA GÖMERLERDİ"

"Aziz Yıldırım'ı takdir ediyorum" diyen Polat, "Bu kadar darbeden sonra ayakta durabilmesi az buz bir iş değil. Ama orada Fenerbahçe camiasını da takdir ediyorum. Şike yaptılar, yapmadılar, onu bilmiyorum. Fakat gerek camianın, gerek taraftarın başkanlarına sahip çıkmaları takdire şayandır. Ben aynı durumda olsaydım; beni Metris'in tabanına gömüp üstüme de beton dökmüşlerdi. Gömerlerdi beni orada ve camia asla sahip çıkmazdı. Ben taraftardan her zaman memnun kaldım." dedi.

"MAALESEF DÜRÜSTLÜK FAZİLET OLDU"

Sitem dolu sözler sarf eden Polat, "Ben sokakta bodyguard ile dolaşan bir başkan olmadım. Sokakta her takım taraftarı gelip sohbet eder. Bütün Türkiye'deki kulüpler, ama doğru ama yanlış, şikeye bulaştığında tek bulaşmayan G. Saray'ydı. Bu kirliliğin içine olmadık. Ama bir Galatasaraylı çıkıp bize teşekkür etmedi o dönemde. Yani, diyeceksin ki "Dürüst olmak, fazilet ve erdem mi oldu?" Maalesef artık günün dünyası ve Türkiye'sinde o hale geldi bu." ifadelerini kullandı.

"SORUN YÜZDE 5-10 KADAR OLAN LİSECİLER"

Kulübün sorunlarından bahseden eski başkan, "Benim yaptığım dönemde olduğu gibi, Galatasaray'ı maddi manevi sömürenlerin elinden bu oyuncağı aldığın vakit hemen bir araya geliyorlar. Galatasaray'ın sorunu yüzde 5-10 olan liseciler. Yüzde 85-90 olan liseliler asla değil. G.Saray'ı soyanları şöyle kategorize ediyorum:

1- Sırf Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu diye 2000 TL'den fazla maaş alamayacak nitelikteki adamları direkt 20 bin TL maaşla ile çalıştırıp kan emen kesim.

2- Direkt olarak hırsızlık yapanlar. İşte Dursun Başkan bunları yakalayıp atmaya başlayınca, muhalefet de bu yüzden ayaklandı.

3- G.Saray'a mal satarak çıkar sağlamaya çalışanlar. İşte bunlar kulübün sorunları..." dedi.

"ÜNAL AYSAL, 3.5 YILDA 1 MİLYAR DOLAR HARCADI"

Ünal Aysal'ı eleştiren Polat, "G.Saray, 60 yılda 800 milyon dolar, Ünal Aysal ise 3.5 yılda 1 milyar dolar harcadı. Aysal döneminde çok ciddi kaçakların olduğuna inanıyorum. Benim dönemimi Ünal Aysal, Ernst&Young'a 6 ay didik didik inceletti. Bir şey bulamadılar diye adamların az kalsın parasını vermiyorlardı! Aysal kendi döneminiyse kendisi inceletti. Nasıl ibra edildiğini de gördük hep beraber! G.Saray 1951'den benim ayrıldığım 2011'e kadarki 60 yıllık dönemde 800 milyon dolar para harcamış. Aysal ise, 3.5 yılda 1 milyar dolar para harcamış." dedi.

"20 SENE İNCELENSİN"

"Aysal döneminde ciddi kaçakların olduğuna inanıyorum." diyen Polat, "G.Saray batmasın da ne yapsın? Futbolcular, 4, 5, 10 milyon Euro'ya alındı, bedava gönderildi. Bence 20 sene inceletilsin. Çünkü ben özellikle Aysal döneminde ciddi kaçakların olduğuna inanıyorum. Bıraktığımda borç 320 milyon dolardı. 100 milyon dolar artırmışım. Şirket birleşmesi adına hisseleri toplamak için 32 milyon dolar harcadık. Süren'den o güne kadar, piyasada ve UEFA'da dosyalar vardı. Hepsini 35 milyon dolara kapattık. 7-8 milyonu Florya ve Mecidiyeköy'ün ruhsatlarına harcadık. ASY Spor Kompleksi ile tesisleri yeniledik. Peki 1 milyar dolar ile ne yaptılar 3.5 yılda?" dedi.

"KAÇAĞIN BÜYÜĞÜ FLORYA'DA..."

Florya'da sorunlar olduğunun altını çizen eski başkan, "Kaçağın en büyük olduğu yer neresi? Tabii ki futbol, yani Florya! Florya'ya bir başkan, oradaki kaçağı engellemek için en güvendiği adamı koyar. Futboldan anlaması da şart değil. Bu Dursun Özbek'in kardeşi de, bir profesyonel de olabilir. Güvendiği kişi kardeşi Mehmet Özbek ise, hiçbir sakıncası yok. Florya'daki o deliği kapatmadan G.Saray'ın ekonomisi düzelmez." ifadelerini kullandı.

"DENİZLİ'DE SİHİRLİ DEĞNEK YOK Kİ"

Mustafa Denizli'nin elinde sihirli değnek olmadığını belirten Polat, "Mustafa Denizli çok tecrübeli ama tabii ki elinde de sihirli değnek yok. 3-5 haftada G.Saray'ın düzeleceğini zannetmiyorum. Çünkü G.Saray'daki kaliteli futbolcuların bazıları gönderildi ve ellerinden kaçırdılar. Mustafa Hoca'ya şans vermeli. Bu işin üstesinden gelecek tecrübesi, kapasitesi ve potansiyeli var." dedi.

"GERİ DÖNME İSTEĞİM YOK"

Gerid önemk istemediğini belirten Polat, "Bu iş bir heyecan işi. Benim öyle bir arzu ve isteğim yok. Alp Yalman döneminde 6 sene mesai harcadım. 1996-2006 arasında yönetimlere tek kelime etmedim. 2006'da rahmetli Özhan Ağabey'in ısrarı ile göreve geldim. 5 sene daha görev yaptım. Çok güzel teşekkür etti bana Galatasaray, o meşhur kongreyle!" diye konuştu.

"TARAFTARLAR DURSUN ÖZBEK'İ YEDİRTMESİNLER"

Dursun Özbek'e destek veren Polat, "Galatasaray'ın içi tamamıyla boşaltılmış vaziyette. Başkan Dursun Özbek ise, kulübü bu durumdan çıkarmaya çalışıyor. Taraftarlarımız sabırlı davranmalı ve bu yönetime sahip çıkmalı. Dursun Özbek'i yedirtmemeleri lazım. Bakın Dursun Özbek ne yapmaya çalışıyor? Şu anda G.Saray'ın içi tamamıyla boşaltılmış vaziyette ve bu durumdan çıkarmaya çalışıyor. G.Saray'ın ekonomisini düzeltmek için yapılacak olanlardan biri Galatasaray'daki kaçağı önlemek, biri de geliri arttırmak. Dursun Özbek, oradaki birçok insanın kaynağını kesmeye başladı." dedi.

"TEŞEKKÜR EDiYORUM"

"Dışarıdan ahkam kesmek kolay" diyen eski başkan, "Özbek'i beğenmiyorlar. Peki neredeydiler? Doğru, herkes kaçarken Özbek, aslanlar gibi aday oldu. Esasında çok güzel yönetim kurabilirlerdi! Her konuya vakıf! Duygun Yarsuvat, Faruk Süren, İrfan Aktar, Hayri Kozak, Mehmet Helvacı, Doğan Sarıbeyoğlu… Yönetim kurulu oluşturup Galatasaray'ı kurtarsınlar, görelim. Dışarıdan ahkam kesmek kolay. Bence Dursun Başkan'ın görevini kesinlikle bırakmaması, mücadelesine devam etmesi lazım. Bence G.Saray taraftarı sabırlı davranmalı, yönetimine sahip çıkmalı. Dursun Özbek'i yedirtmemesi lazım.
Dursun Başkan'a ben de teşekkür ediyorum. İlk defa yetkili, etkin bir Galatasaraylı bana yaptığım işten ötürü ayrılığım sonrası teşekkür etti." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat: Beni Metris'in Tabanına Gömerlerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • mrtgtrl: şükrü bulaşmamış pehhh, 8-0 Ankaragücü nü nenem ayarladı 5 17 Yanıtla
    Kervan yürür: O günkü A. Gücü Galatasaray maçı 1-0 bitse kim şampiyon olacaktı bi araştır öyle konuş 2 2
  • İnsan: 35 bin tl ye balık ziyafetiyle gs bir yere varamaz polat a katılıyorum 7 0 Yanıtla
  • Muhammet Ali: Ha ha ha paralel güçlerin hepsi gs liydi fb ye şike iftirası attılar öylemi?buna kargalar bile birtarafıyla Güler.öyle yada böyle gs nin adı hiç şikeye karışmış hiç şikeyle ilgili bir davası olmuşmu?kısaca kedi uzanamadığı ete mundar dermiş sayın Fenerliler 1 3 Yanıtla

Advertisement