Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ Açıklaması

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ Açıklaması

Şanghay Üniversitesinin davetlisi olarak Çin'e giden eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Suriye'de, Irak'ta yaşananlar, Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Irak'ta, Suriye'de gelecekte olabilecek durumlara ilişkin olarak Şanghay'da Türkiye'nin görüşlerini net olarak aktarma...

01.12.2016 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanghay Üniversitesinin davetlisi olarak Çin'e giden eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, " Suriye'de, Irak'ta yaşananlar, Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Irak'ta, Suriye'de gelecekte olabilecek durumlara ilişkin olarak Şanghay'da Türkiye'nin görüşlerini net olarak aktarma şansına sahip olduk." dedi.

Başbuğ, Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, bilişimci Murat Başbuğ ve Aydınlık gazetesi yazarı Rafet Ballı'dan oluşan heyet, İstanbul'a döndü.

Yurda dönüşünde Atatürk Havalimanında yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilere değinen Başbuğ, Çin'de üniversite ve düşünce kuruluşlarıyla görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Bir hafta süren ziyarette özellikle Türkiye'nin görüşlerini net olarak aktardıklarını dile getiren Başbuğ, "Suriye'de, Irak'ta yaşananlar, Türkiye'nin terörle mücadelesi ve Irak'ta, Suriye'de gelecekte olabilecek durumlara ilişkin olarak Türkiye'nin görüşlerini net olarak aktarma şansına sahip olduk." dedi.

Türkiye'de herkesin bölünmüşlüğe değil, bütünleşmeye yönelik adım atması gerektiğini, ancak bu şekilde toplumun geleceğe olan güveninin artacağını dile aktaran Başbuğ, şunları kaydetti:

"Çin'deyken Türkiye'deki gelişmeleri de takip ettik. Maalesef haberlere bakıyorsunuz Adana'da bir yurtta yangın olmuş. Öğrencilerimizi kaybediyoruz. Terör devam ediyor, diğer olaylar var. Tabii mutlaka Türkiye bu sorunların üstesinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok. Burada önemli olan, toplumu yönlendiren, toplum üzerinde etkili olan herkesin ülkeyi bölünmeye, bölücü ayrışmaya değil bütünleştirmeye götürecek şekilde konuşması ve davranışlarını o şekilde yönlendirmesidir."

Temaslarda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri de değerlendirdiklerini belirten Başbuğ, yalnız devlet büyüklerinin değil sivil toplum örgütleri ve kişilerin de yapacağı bu tür ziyaretlerin ülke için faydalı olacağını ifade etti.

İlker Başbuğ, "Örneğin orada PYD konusunu konuşurken, bizden şu talepte bulundular. 'PYD konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin bizlere daha somut belge, delil, elindeki bilgileri aktarması halinde bu konuyu daha iyi anlama ve değerlendirme şansımız olacak' dediler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement