Eski Gölbaşı Jandarma Komutanının Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Eski Gölbaşı Jandarma Komutanının Yargılanmasına Başlandı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Gölbaşı ilçe jandarma komutanı yüzbaşı Uğur Avcı'nın yargılanmasına başlandı.

03.05.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Gölbaşı ilçe jandarma komutanı yüzbaşı Uğur Avcı'nın yargılanmasına başlandı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, görevinden açığa alınan ve Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski yüzbaşı Avcı ve avukatı Emir Yakın hazır bulundu.

İddianamenin okunmasının ardından savunmasını sunan Avcı, suçlamaları kabul etmeyerek, masum olduğunu belirtti. Hakkındaki soruşturmanın Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan'ın "talimatları yerine getirmediği" gerekçesiyle hazırladığı bir tutanakla başlatıldığını ifade eden Avcı, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Avcı, 15 Temmuz'da saat 22.40 sularında Aslan'ın kendisini arayarak askeri hareketliliği sorduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu sırada jandarmanın Whatsapp grubundan IŞİD saldırısına ilişkin bir paylaşım yapıldı. Ben de bunu iletmek için Aslan'ı aradım. Aslan, bana olayın IŞİD saldırısı değil darbe olduğunu söyledi. Bunun üzerine hemen jandarmadaki görevimin başına geçtim. Saat 23.30 sularında bize sıkıyönetim direktifi emri geldi. Emri incelerken ilçe jandarmanın önüne Özel Kuvvetler mensubu olduklarını söyleyen sivil giyimli bir grup otobüsle geldi. Aşağıya inip bunlarla görüştüm. Neden geldiklerini sorduğumda bana 'Size sıkıyönetim emri gelmedi mi? Takviye amacıyla geldik' dediler. Takviyeye ihtiyacım olmadığını belirterek bu kişileri birliğe almadım. 'Nereden geldiyseniz oraya dönün. Sizi içeri alamam.' dedim. Bu kişiler ayrıldıktan sonra yukarıya çıkıp sıkıyönetim emrini inceledim. Emri uygulamaya koymadım ve imha edilmesini istedim. Karakoldaki diğer rütbelilerin yanında emri imha ettirdim. Bunu tutanak altına aldık."

Aslan'ın, saat 23.53'te telefonla arayıp kriz masası oluşturucaklarını belirterek kaymakamlığa çağırdığını anlatan Avcı, kaymakamı derdest etmeye geldikleri düşünülebileceğinden buraya geçmek istemediğini, bu durumu ilettiği Aslan'ın "Tamam, doğru söylüyorsunuz." karşılığı verdiğini anlattı.

"Karakolda zırhlı araç yoktu"

Aslan'ın saat 00.30'da tekrar arayarak TÜRKSAT'ın darbecilerden temizlenmesi için destek istediğini aktaran Avcı, bunun üzerine kaymakam ile buluştuklarını ancak vatandaşların karakol etrafında toplanacağı ihbarı üzerine Aslan'ın kendisini geri gönderdiğini ifade etti.

Avcı, TÜRKSAT'a operasyon için zırhlı araç talep edildiğini ancak karakolda böyle bir araç bulunmadığı için talebi karşılayamadığını bildirdi.

İlerleyen saatlerde karakoldan ayrılmamaları yönünde İl Jandarma Komutanlığından emir geldiğini anlatan Avcı, kaymakamın TÜRKSAT'a asker talebini bu nedenle geri çevirdiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, savunmanın ardından Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan'ı tanık olarak dinledi. Aslan, TÜRKSAT'a operasyon için Avcı ile buluştuklarını ancak komutanın daha sonra zırhlı araç ve asker talebini geri çevirdiğini savundu.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, eski yüzbaşı Uğur Avcı'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Gölbaşı Jandarma Komutanının Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Antalya'da gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi
    11:38 Antalya'da gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi

    Antalya'nın Serik ve Finike ilçelerinde gaziler ve şehit aileleri için iftar programı düzenlendi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi
    11:38 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl düzenlediklerini belirtti.

  • Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı
    11:37 Ağrı Kızılay Şubesi 'Bir Sınıf Bir Koli' Projesini Yeniden Başlattı

    Ağrı Kızılay şubesinin her sene düzenlediği 'Bir Sınıf Bir Koli' projesi bu yıl tekrar başlatıldı. Ramazan ayından önce dağıtılan boş gıda kolileri, öğrencilerin evlerinden getirdiği malzemelerle doldurulmaya başlandı. Proje kapsamında toplanan gıda kolileri, gönüllü ekipler tarafından deprem bölgesindeki ailelere teslim ediliyor. Ayrıca Kızılay ekipleri, günlük 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yapmaya devam ediyor. Yardım çalışmalarının yoğunlaştığı bu ayda, gönüllüler ailelere sıcak pide dağıtımı yaparak sofralarını eksiksiz dolduruyor.

  • Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı
    11:37 Sivas'ın 'leylekli köyü', misafirlerini ağırlamaya başladı

    Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Göydün köyü, her yıl olduğu gibi bu yıl da misafirlerini kabul etti. Köye gelen leylekler yuvalarında ve arazide görüldü. Leyleklerin erken gelmesi köy sakinlerini mutlu etti.

  • Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor
    11:35 Vatandaşların metrobüs kuyruğundaki zorlu yolculukları devam ediyor

    İstanbul'da akşam saatlerinde metrobüs durakları ve üst geçitlerde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar durağa ulaşmakta güçlük çekiyor ve araçlara binmekte zorlanıyor. Yoğunluk iftar vaktine kadar devam etti. Yolcuların kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandığı görülürken, E-5 yolunda zaman zaman trafik durma noktasına geldi.

  • Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu
    11:34 Kayseri Takımı Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye Şampiyonu Oldu

    Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri takımı büyük bir başarıya imza atarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonada mücadele eden 15 ilden 160 sporcu arasında Kayseri takımı 8 bin 543 puan ile birinci oldu. Erzurum ikinci, Eskişehir ise üçüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı tarafından takdim edildi.

  • Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi
    11:34 Tokat'ın Niksar ilçesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar verildi

    Niksar Kaymakamı Ekrem Çeçen, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında ailelere teşekkür etti. Çeçen, şehitlere rahmet, gazilere sağlık ve sabır diledi. İftar programında Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve Kaymakam Çeçen ile eşi Meltem Danışan Çeçen, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi.

  • Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi
    11:34 Adana'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 80 Silah Ele Geçirildi

    Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde yapılan operasyon ve denetimlerde ruhsatsız 80 silah ele geçirildi. Operasyonda ayrıca uyuşturucu haplar ve silah parçaları da bulundu. 37 şüpheli tutuklandı ve 329 aranan kişi yakalandı.

  • Midyat'ta iftar programı düzenlendi
    11:34 Midyat'ta iftar programı düzenlendi

    Midyat ilçesinde düzenlenen geleneksel iftar programı, Kur'an-Kerim tilavetiyle başladı. Programda yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yaptığı projeleri aktararak, yarım kalan projeleri tamamlama sözü verdi. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

  • Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti
    11:34 Görüntü Türkiye'den! Markette alışveriş yapan kadını böyle taciz etti

    Kırklareli'nde bir markette alışveriş yapan kadın, kimliği belirsiz kişinin tacizine uğradı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.


Advertisement