Eski hükümlü kendi işini kurdu - Son Dakika
Yaşam

Eski hükümlü kendi işini kurdu

Eski hükümlü kendi işini kurdu

Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve istihdam edilmelerine yönelik yürütülen projeler kapsamında hibe desteğinden faydalanan Abdullah Özmen isimli eski hükümlü, kendi işini kurarak süt üreticiliği ve besicilik yapmaya başladı.

24.09.2021 15:40  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve istihdam edilmelerine yönelik yürütülen projeler kapsamında hibe desteğinden faydalanan Abdullah Özmen isimli eski hükümlü, kendi işini kurarak süt üreticiliği ve besicilik yapmaya başladı.

Boğazlıyan Koruma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, beraberinde Denetimli Serbestlik Müdürü Celil Cihan ve Denetimli Serbestlik Personeli ile birlikte hibe desteğinden faydalanan Çandır ilçesinde ikamet eden eski hükümlü Abdullah Özmen'i çalışma alanında ziyaret etti. Yapılan ziyarette çalışmalar yerinde incelendi ve eski hükümlü Abdullah Özmen'den çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin yaptığı açıklamada, "Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzde hükümlülerin topluma kazandırılması, salıverildikten sonra hayat koşullarına uyum sağlaması ve gelir getirecek bir meslek sahibi olarak yaşamlarına devam edebilmeleri için, eğitim öğretim faaliyetleri ile birlikte iş meslek kursları, sosyo kültürel vb. faaliyetler düzenlenip diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde hükümlülere destek olunmaktadır. Bu çerçevede Koruma Kurulu Başkanlığı aracılığı ile eski hükümlülerden Abdullah Özmen de 42 bin lira hibe desteği alarak kendi işini kurmasının güzel bir örneğini görüyoruz, bu kapsamda kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Eski hükümlü Abdullah Özmen ise Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı vasıtası ile eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma hibe desteğinden faydalandığını söyleyerek 42 bin lira hibe desteği aldığını dile getirdi. Özmen, süt üreticiliği ve besicilik yapmaya başladığını, kendi işini kurduğu için çok mutlu olduğunu ve yaşamına yeni bir sayfa açtığını belirterek kendisine bu fırsatı sağlayan herkese çok teşekkür ettiğini söyledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eski hükümlü kendi işini kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor
    16:24 Gaziantep'te restoranda yöresel lezzetler 40 liraya halkla buluşuyor

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan restoranda, 4 çeşit yöresel lezzetten oluşan menü, 40 liradan halkla buluşturuluyor. Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi'nde bulunan restoranda günlük hazırlanan menüler, öğle ve akşam saatlerinde vatandaşlara ikram ediliyor. Uygulama, vatandaşlara daha ucuz yemek sunabilmek amacıyla başlatılmış olup, halktan olumlu dönüşler almaktadır.

  • Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı
    16:21 Eskişehir Yunusemre Mahallesi'nde 700 Vatandaş Yağmur Duası Yaptı

    Eskişehir'in Yunusemre Mahallesi'nde bulunan vatandaşlar, yaklaşık 700 kişinin katılımıyla Yunus Emre Türbesi'nde yağmur duası yaptı. Tarımla uğraşan vatandaşlar, Allah'a yağmur yağması için dua etti. Dua sonrası mahalleli tarafından imece usulü yapılan etli pilav cemaate ikram edildi. Mahalle muhtarı Ali Acar, katılan vatandaşlara teşekkür etti.

  • Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı
    16:21 Yozgat'ta deprem sonrası hasar tespit çalışmaları başladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Yozgat'ın Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, şu ana kadar 147 konut, 8 cami, 2 minare, 14 ahır hasar gördüğüne dair talebin geldiğini söyledi.

  • Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü
    16:14 Yozgat Valisi: Depremden etkilenen köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahır hasar gördü

    Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Tokat'ın Sulusaray ilçesi merkezli dünkü depremden etkilenen Kadışehri, Çekerek, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerine bağlı köylerde 8 cami, 147 ev ve 14 ahırın hasar gördüğünü söyledi. AFAD ekipleri, vatandaşlara çadır, battaniye ve yemek dağıttı. Vali Özkan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak, altyapıda herhangi bir arıza olmadığını belirtti.

  • Kastamonu'da ahşap ev yangını
    15:54 Kastamonu'da ahşap ev yangını

    Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesine bağlı Denizgörülen köyünde Hikmet Yılmaz'a ait ahşap evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. Ancak yangın sonucunda Yılmaz'a ait ev kullanılamaz hale geldi.

  • Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı
    15:48 Havza Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttı

    Havza Belediyesi, Kevser Camisi önünde 1500 karaçam, ardıç ve badem fidanı dağıtarak ilçede yeşil alanları artırmayı hedeflediğini belirtti. Belediye Başkanı Murat İkiz, halktan fidanları dikmelerini ve korumalarını isteyerek ücretsiz fidan dağıtımının devam edeceğini söyledi.

  • Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı
    15:38 Adıyaman'da motosikletin çarptığı anne ve oğlu yaralandı

    Adıyaman'da Yusuf K. idaresindeki motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan Tülay T. ve oğlu Ramazan Efe T.'ye çarptı. Kazada anne ve oğlu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement