Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'in gözaltına alınması - Son Dakika
Güncel

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'in gözaltına alınması

Kırgızistan'da özel harekat polisince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i destekleyen grup polisle çatıştı.

08.08.2019 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırgızistan'da özel harekat polisince düzenlenen operasyonla gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i destekleyen grup polisle çatıştı.

Bir grup genç, Atambayev'in gözaltına alınmasına tepki amacıyla Bişkek'in güneyindeki Alamudun ilçesinin Koy-Taş köyü yolunun birçok noktasında, polisi engellemek amacıyla lastik yaktı ve köy yolundaki polis barikatlarına saldırdı.

Protestoların büyümesi üzerine polis, Koy-Taş köyü yolunda toplanan gruplara göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahale etti. Gruplar, Koy-Taş köyünün bulunduğu bölgeyi terk ederek, Bişkek merkezindeki Ala-Too Meydanı'nda toplandı.

Polis, şehrin ana meydanında slogan atan yaklaşık 500 kişilik grubu ses ve gaz bombası kullanarak dağıtmaya başladı. Ana meydandan ara sokaklara kaçan protestocular, güvenlik güçlerine şişe ve taşlarla karşılık verdi.

Bir süre sonra polis protestocu grubu dağıttı.

Atambayev ikinci operasyonla gözaltına alınmıştı

Milli Güvenlik Devlet Komitesi özel harekat polisi, mafya lideri Aziz Batukayev'in 2013'te yasa dışı olarak serbest bırakılmasıyla ilgili süren soruşturma kapsamında, "tanık" sıfatıyla ifadesine başvurmak için Atambayev'in Koy-Taş köyündeki evine dün akşam saatlerinde operasyon düzenlemişti.

Çıkan olaylarda bir polis hayatını kaybetmiş, içerisinde pek çok polisin de bulunduğu 100'e yakın kişi yaralanmıştı. Operasyon, dün bazı güvenlik görevlilerinin rehin alınması üzerine yarım kalmıştı.

Atambayev, bugün özel harekat tarafından ikinci kez düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak İçişleri Bakanlığı Soruşturma Dairesine götürülmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev'in gözaltına alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı
    20:29 İstanbul Valiliği: Gökgürültülü Sağanak Yağışa Karşı Dikkatli Olunmalı

    İstanbul Valiliği, bu gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirerek, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. Meteorolojiye göre, İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement