20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu - Son Dakika
Güncel

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

Çaldıran'da 20 yıl önce vatani görevini yapan 20 eski komando, sosyal medyadan bağlantı kurarak terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettikleri Tendürek Dağı'nda yıllar sonra bir araya geldi.

19.11.2018 11:11  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran İlçe Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğünde 20 yıl önce görev yapan 20 asker arkadaşı, yıllar sonra emekli olan komutanlarıyla Tendürek Dağı'ndaki üs bölgesinde anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.

YILLAR SONRA BULUŞMAYA KARAR VERDİLER

Çaldıran'da 20 yıl önce vatani görevini yapan 20 eski komando, sosyal medya aracılığıyla bağlantı kurarak, terör örgütü PKK'ya karşı mücadele ettikleri Tendürek Dağı'nda yıllar sonra buluşmaya karar verdi. Eski silah arkadaşları, emekli olan eski Komando Bölüğü Komutanı Albay Ümit Şengür'e ulaşarak, bu taleplerini iletti. Emekli Albay Şengür de Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan'a 20 eski askerin bölgeye yapmayı planladığı ziyareti anlattı.

ANILARINI TAZELEDİLER

Eski komandolar, Tuğgeneral Özfidan'ın daveti üzerine İstanbul'dan Van'a geldi. Eski komutanları Albay Şengür ile Çaldıran ilçesine hareket eden 20 arkadaşı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Diki karşıladı. Beraberlerinde getirdikleri Türk bayrağını Binbaşı Diki'ye teslim eden Şengür ve 20 eski komando, askerlerle yemek yedi. Ardından 1997-1998 yıllarında görev yaptıkları Tendürek Dağı eteklerindeki Soğuksu Üs Bölgesi'ni gezen eski komandolar, anılarını tazeledi.

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

'KOMANDO MARŞI' OKUDULAR

Yıllar sonra aynı topraklarda buluşan ve duygusal anlar yaşayan silah arkadaşları, terörle başarılı bir şekilde mücadele eden Mehmetçik'e moral verdi. 20 yıl önce nöbet tuttukları bölgelerde temsili gözetleme yapan eski komandolar, "Komando marşı" okudu, içtimaya katıldı.

"BİZİ KİMSE YIKAMAZ"

Askerleriyle yıllar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşayan Emekli Albay Şengür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinde birçok yerde görev yaptığını ve askerliği bir gönül işi olarak gördüğünü söyledi.

Silah arkadaşlarıyla bağlarının hiç kopmadığını anlatan Şengür, "Burada görev yapan vatan evlatlarıyla tekrar bir araya gelme fırsatı bulduk. Bu bizim için çok güzel bir şey. Türk milleti büyük bir millet. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sevdiğimiz ve Atatürk ilke ve inkılaplarından vazgeçmediğimiz sürece bizi kimse yıkamaz." dedi.

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu

"ORDUMUZ HER YÖNÜYLE ÇOK CİDDİ ŞEKİLDE GÜÇLENMİŞ"

Muğla'dan gelen eski komando Uras Bahçeli, ülkenin her tarafının vatan toprağı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Yıllar sonra bu topraklara tekrar ayak basmak çok farklı bir duygu. Gördük ki görev yaptığımız zamandan bu yana çok şey değişmiş. Ordumuz her yönüyle çok ciddi şekilde güçlenmiş. Bu bizi çok duygulandırdı. İnanılmaz bir teknoloji söz konusu. Teknolojinin Türk Silahlı Kuvvetlerinde bu kadar ilerlediğini düşünmüyorduk. 20 yıl önceyle arada çok fark var."

Görev yaptığı dönemde şehit olan silah arkadaşlarını hatırladığını söyleyen Bahçeli, "İnanılmaz bir duygu içerisindeyim. Burada eksi 35-40 derecelerde terörle mücadele etmek gerçekten zor. Arkadaşlarımız zor şartlarda bu görevlerini başarıyor. İnşallah kısa zamanda Tendürek'teki teröristlerin kökü kazınacak. Askerimize sonuna kadar güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

"HER ZAMAN GÖREVE HAZIRIM"

Kayseri'den gelen Mustafa Eray da 20 yıl önce Tendürek'te vatan için yaptıkları mücadelenin halen kararlılıkla devam ettiğini gördüğü için mutlu olduğunu dile getirdi. Askeri üniformayı tekrar giymenin gururunu yaşadığını aktaran Eray, "Buraya gelirken annem, 'Nereye gidiyorsun' diye sorunca ben de 'Çaldıran'a' dedim. 'Halen askerliğe doymadın mı' dedi, ben de 'Her daim askerim' dedim. Bugün bu üniformayı giydim ve her zaman göreve hazırım. 20 yıl önce bu bayrağı teslim ettik ama bugün yine buradayız. Görev verilirse bu bize şeref, gurur verir. Ne mutlu Türk'üm diyene." şeklinde konuştu.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Özfidan, Çaldıran'daki anlamlı buluşmanın ardından makamında ağırladığı eski komandolara ziyaretin anısına plaket verdi. Tuğgeneral Özfidan'a kendilerine sağlanan fırsattan dolayı teşekkür eden eski komandolara, Van'ın tarihi ve turistik mekanları gezdirilerek, Van kahvaltısı ikram edildi.

İşte o buluşmadan kareler;

20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu
20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu
20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu
20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu
20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu
20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek\'te Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 20 Yıl Önce Görev Yapan Eski Komandolar, Tendürek'te Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta 86 yaşındaki adam, yarım asırdır leylek yuvasını bakımını yapıyor
    13:27 Tokat'ta 86 yaşındaki adam, yarım asırdır leylek yuvasını bakımını yapıyor

    Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Necati Avşar, evinin yanındaki söğüt ağacında bulunan leylek yuvasının bakım ve onarımını, çocukları ve akrabalarının yardımıyla her yıl bahar ayında leylekler gelmeden önce tamamlıyor. Avşar, yaptığı işten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

  • Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı
    13:25 Kahramanmaraş'taki depremlerde iş yeri yıkılan 3 çocuk annesi kadın, yeniden iş yeri açarak hayata tutunmaya başladı

    Hayrullah Mahallesi'nde ayakkabı satışı yapan 3 çocuk annesi Tuğba Şahin (36), depremde iş yerlerinin zarar görmesine rağmen pes etmeyerek yeni bir iş yeri açtıklarını ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştıklarını söyledi. Şahin, kadın girişimci olarak hizmet vermeye devam ettiğini ve ekonomik özgürlüğünü kazanmanın önemli olduğunu belirtti.

  • SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu
    13:22 SESOB, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyecek yardımında bulundu

    Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), oda başkanı Hakan Demirgil önderliğinde Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere giyecek desteği sağladı. Demirgil, yardımlaşma ve dayanışmaya önem verdiklerini belirterek, çocukların eğitimlerine destek olmayı amaçladıklarını ifade etti. Okul müdürü Zekeriya Doğan da yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, SESOB'a teşekkür etti.

  • Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı
    13:22 Muş Belediyesi, YKS'ye girecek öğrencilere deneme sınavı desteği sağladı

    Muş Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek lise son sınıf öğrencileri ve mezunlara deneme sınavı desteği sağladı. Belediye tarafından düzenlenen deneme sınavına 4 bin 500 kişi katıldı. Belediye Başkanı Feyat Asya, öğrencilere başarı dileğinde bulunarak, belediyenin eğitim odaklı desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi
    13:22 Öğrenciler Çanakkale'yi tarihi mekanda öğrendi

    Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sınıfım Kayseri projesi kapsamında öğrenciler, bin 500 yıllık tarihi Tol Kilisesi'nde Çanakkale Savaşı'nı öğrendi.

  • Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu
    13:21 Karabük'te üstgeçidi kullanmayan gence otomobil çarptı, metrelerce öteye savruldu

    Karabük'te minibüsten inen bir genç, üst geçit yerine yoldan geçmeye çalışınca, otomobilin çarpması sonucu metrelerce havaya uçarak ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Yaralı genç hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:21 Şanlıurfa'da silah kaçakçılığı operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, bir evde yapılan aramada 1 uzun namlulu tüfek, 1 tabanca, 4 av tüfeği ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement