Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu - Son Dakika
Dünya
BBC

Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu

Malezya'da eski başbakan Necip'le ilişkili yolsuzluk operasyonunda çantalara doldurulmuş 28 milyon dolar para bulundu. Başbakanın zimmetine geçirdiği meblağın 700 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

25.05.2018 14:01  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya polisi, eski başbakan Necip Rezak ile ilişkili çok sayıda binaya yolsuzluk operasyonu kapsamında yaptığı baskınlarda çantalara tıkıştırılmış vaziyette 28 milyon dolar tutarında para bulduğunu açıkladı.

GEÇEN HAFTA DA MÜCEVHERLER BULUNMUŞTU

Devlet kalkınma fonu 1MDB ile ilgili yolsuzluk operasyonu kapsamında baskınlarını sürdüren polis; geçen hafta boyunca çok sayıda kıymetli saat, mücevher ve 284 kutu dolusu tasarım el çantası da bulmuştu.

Söz konusu fondan milyarlarca doların kaybolduğu söyleniyor.

ZİMMETİNE 700 MİLYON DOLAR GEÇİRDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Necip Rezak'ın da kişisel olarak zimmetine 700 milyon dolar geçirdiği ileri sürülüyor. Rezak bu iddiaları başından beri reddediyor.

Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu

DAİRELER KIZI VE OĞLUNA AİT

Polis, para, mücevher ve diğer kıymetli eşyayı Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da üç apartman dairesine yaptığı baskınlarda ele geçirdi. Bu dairelerden ikisinde Necip Rezak'ın kızı ve oğlu oturuyordu, üçüncü daire ise boştu.

Malezya Emniyet Teşkilatı'nın ticari suçlar masasının başı Amar Singh gazetecilere bugün, baskınlarla ilgili ayrıntı verdi.

Buna göre, toplam 35 çantaya tıkıştırılmış 28 milyon dolar değerinde paraya ek olarak 37 çanta içinde de mücevher ve kıymetli saatler bulundu. Singh bunların değerinin henüz hesaplanmadığını söyledi.

Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu

POLİSLERİ ÇİKOLATALARI YEMEKLE SUÇLADI

Geçen hafta bir açıklama yapan Necip Rezak'ın avukatı Harpal Singh Grewal, müvekkilinin baskınlardan çok rahatsız olduğunu söylemişti. Eski başbakan ayrıca kendisine ait mekanları arayan polisleri, buldukları çikolataları yemekle suçlamıştı.

Sosyal medyadan bu açıklamaya tepkiler yayılınca bir kampanyaya dönüştü ve insanlar Malezya'nın dört bir yanındaki polis karakollarına çikolata götürmeye başladılar.

"SEN PARA YEDİN BİZ DE SENİN ÇİKOLATALARINI"

Twitter'da bir kullanıcı 1MDB ile ilgili yolsuzluk iddialarına atıfla "Sen para yedin, biz de senin çikolatalarını" diye yazdı. Yolsuzluk iddiaları

Necip Rezak hakkında, 2009 yılında kurduğu devlet yatırım fonu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) bağlantılı yolsuzluk iddiaları bir süredir dillendirilmekteydi.

Fon Kuala Lumpur'u bir mali merkeze dönüştürmeyi ve stratejik yatırımlar ile ekonomiyi canlandırmayı hedefliyordu. Fakat 2015 yılında fon bankalar ve bono sahiplerine 11 milyar dolarlık ödemelerini aksatınca birden dikkatleri üzerine topladı.

İDDİALARI REDDEDİYOR

Wall Street Journal bu konudaki haberinde kayıp paralardan 700 milyon doların Necip Rezak'ın kişisel hesaplarına hortumlandığının belgelerinin izini sürdüğünü öne sürdü.

Necip Rezak ise bu iddiaları başından beri reddediyor.

Daha önce yetkili makamlarca suçsuz bulunan Necip Rezak hakkında Mayıs ayı başlarında seçimi kaybettikten sonra yeniden soruşturma açıldı. Yeni Başbakan Mahathir Muhammed kayıp milyonlarca doların bulunup geri alınmasına çalışacağını söylemişti.

Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Eski Malezya Başbakanına Ait Konutlarda 28 Milyon Dolar Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • MİLLİYETÇİ VATANSEVER: maaşla nasıl geçinsin bu insanlar ev kira birde çıkıp 3 çocuk yapın diyor sütün kilosu 5 lira olmuş en kötü ev kirası 700-800 lira elektrik su geriye kaldı sıfır bunlar insan değilmi et yemiyeceklermi çocukları ile bir yere gitmeyeceklermi bunlar n yiyip n içecekler herşey ortada ben dönüpte şimdi bunlara nasıl oy vereyim millte yalan söylemekten başka yaptıkları bişi yok artık AKP-MHP ye oy yok kardeşim vermeyeceğim benzin 6.50 tl mazot 6 lira dolar avro uçmuş memleket batmış verin makarnayı 11 2 Yanıtla
  • mert: darısı bizimkilerin mal varklıklarına el konuması fakire fukaraya dağılması ..tek dileğim 0 0 Yanıtla
  • Malezyalı. : Arkadaşlar. Kimin mantıgına doğru gelir bilmem ama. Aptalca oynanmış kumpas. Malezya çok güzel ülke. İyi insanları çok. Orayı karıştırmak istiyorlar niye yüzde 99 müslüman ülke. Huzurlu temiz ülke. O bölgenin zengin ülkesi. Ya adam salakmı. Öyle bişe olsa yurtdışında. Şirket kurdurur. İsviçre bankasına yatırır Lütfen. Saf olmayalım. Bide çok baskı aldı. Nedenmiş Türkiye'den Tank silah alıyormuş. Türkleri çok seven bir ülke. 0 0 Yanıtla
  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

BBC

Advertisement