Eski MHP Milletvekili Aydın - Son Dakika
Güncel

Eski MHP Milletvekili Aydın

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftar yemeğinin yapılacağı salondan görüntüler MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın gelişi ve partililer tarafından karşılanması MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın konuşması Eski MHP Milletvekili Aydın: "Şu anda TBMM'de flu gördüklerimizin bile daha solunda oturuyoruz.

17.06.2016 02:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftar yemeğinin yapılacağı salondan görüntüler

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın gelişi ve partililer tarafından karşılanması

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'ın konuşması Eski MHP Milletvekili Aydın:

"Şu anda TBMM'de flu gördüklerimizin bile daha solunda oturuyoruz. Bu durumu kabul edemeyen, içine sindiremeyen binlerce, yüz binlerce arkadaşımızın olduğunu biliyorum"

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Şu anda TBMM'de flu gördüklerimizin bile daha solunda oturuyoruz. Bu durumu kabul edemeyen, içine sindiremeyen yüz binlerce arkadaşımızın olduğunu biliyorum." dedi.

Aydın, Manisa Şehzadeler ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, MHP yönetimine yönelik eleştirilerde bulundu,1 Kasım seçimlerinde sandıktan dördüncü parti olarak çıktıklarını hatırlatarak, "Şu anda TBMM'de flu gördüklerimizin bile daha solunda oturuyoruz. Bu durumu kabul edemeyen, içine sindiremeyen binlerce, yüz binlerce arkadaşımızın olduğunu biliyorum" diye konuştu.

MHP'de başlamış olan olağanüstü kongre sürecinin demokratik bir devrime dönüştüğünü ifade eden Aydın, "En son Yargıtay'ın verdiği kararla da kesinleşerek, hükmün kesinleşmesi sonucunda MHP'nin üst kurul delegelerinin önüne sandığı koyacağı gün yaklaşmıştır. Bu, demokrasi destanını yazarak, bütün siyasi partilere örnek olabilecek bir tutum sergileyebilecek." ifadelerini kullandı.

Aydın, önce kardeşlik ve ülküdaşlık hukukunun kaybedildiğini, fitne ve dedikodunun günlük siyaset haline geldiğini ve hareketi yönetenlerin partilileri iyi gününde, kötü gününde, yöneticilerin onları yalnız bıraktığını savundu.

"Her şeyden önce değerlerimizden koptuk" diyen Aydın, kurumların gelenekleriyle yaşadığını, geleneği, özü, adeti unutarak geride bırakıldığını ifade eden Aydın, "Şu salonlarda topladığımız binleri, Erciyes'lerde topladığımız yüz binlere tercih eder hale geldik. Onun için diyorum ki Cenab-ı Allah MHP genel başkanlığını bana nasip ederse, başta Erciyes kurultayı olmak üzere bütün Türkmen şölenlerini yeniden ihya edeceğiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin en köklü gençlik yapılanmasına sahip MHP'nin bugün meclisin en yaşlı partisi olduğunu söyleyen Aydın, şöyle devam etti:

"Hareketin bu büyük enerjisini ve potansiyelini görmemezlikten gelerek, artık siyaset yapmanın imkanı kalmamıştır. Kadınlarımız, bizim için kanayan bir yara. MHP, kadınlarımızın partisi olamıyor. Kadınlarımızın gözünde MHP, 'kocamın partisi' özelliği taşıyor. Kadın enerjisini, çalışkanlığını, partimizin en üst kademesinden en alt kademesine geçiremiyoruz, bu büyük gücü kullanamıyoruz. Teşkilatlar atıl durumda, sahipsiz, itibarlarını kaybetmiş, adam kayırma, fitne, benim adamım, senin adamın anlayışına terk edilmiş. Arada ufalanarak yok edilmiş bir değerler zincirini görmemezlikten gelerek, artık MHP'de yeni bir siyasi kültür oluşturmak ve bir iktidar mücadelesi verebilmek mümkün değildir. Bugün teşkilatlarımız parasal olarak sıkıntıda. İtibarsızlık, sahipsizlik almış başını gidiyor. Öyle bir hale gelmişiz ki küçük olsun benim olsun anlayışının hakim olduğu zihniyeti bize teşkilatçılık diye yutturmaya çalışan bir zihniyete karşı belki de bu kongre süreci bir ayağa kalkışı, direnişi, yeter artık demeye imkan ve fırsat verecektir."

Aydın, şöyle devam etti;

"Bende içinizden biri olarak bir düş kurdum. Sizin yoldaşınız olmaya ve kutsal vazifeyi sırtlanmaya talibim. Önce Allah'ın izniyle sonra sizlerin takdiriyle. Sabah namazını Hacı Bayram Camisi'nden kılarak yollara düşeceğiz. Biliyorum, imkanlarımız kısıtlı, biliyorum çok geride kaldık ama yiğit bin gün yaşar fırsat bir gün düşer diyerek, azim ve cesaretin kararlılığın her türlü güçlüğü yeneceğini bilerek iman varsa imkan da vardır diyerek sabahlara kadar çalışacağız. Başbuğumuz diyor ki 'Ülkü ayakları yere basan, gözü hep ufukta olandır'. Onun için bizler de diyoruz ki bozkurtlar, Asenalar hazır olun hüküm sırası bizim, iktidar olma sırası bizim arkadaşlarım."

Aydın, 19'unda Ankara'da yapılacak kurultayı hatırlatarak, tüzüğü değiştirmek için herkesi Ankara'ya davet etti.

Eski MHP Milletvekili Aydın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski MHP Milletvekili Aydın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement