Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı - Son Dakika
Teknoloji

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Eski bir Microsoft çalışanı, firmanın şu ana kadar girdiği bütün ticari savaşları kaybettiğini ve bunun nedeninin yanlış yönetim olduğunu söyledi.

17.04.2019 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft'un bir yazılım firması olarak zirveye tırmanma süreci, hepimizin bildiği gibi gerçek bir başarı öyküsü. Bill Gates'in kurduğu hanedanlık bugün bile yazılım dünyasının zirvesinde yer alıyor. Fakat gelin görün ki şirket tarihinde bir o kadar da başarısız proje var. Internet Explorer ve Windows Phone bunların en bilinenleri. Bununla beraber Microsoft'ta tam olarak neyin yolunda gitmediğini bilen kimse yok.

Şu sıralar bir girişimin yönetim partneri olan Garry Tan, 2003-2005 yılları arasında Microsoft için çalışmıştı. Twitter'da bir dizi gönderi paylaşan girişimci, Microsoft'tan arkadaşlarıyla yaptığı sohbetin ardından şirkette yanlış gidenin ne olduğunu açıkladı.

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Microsoft, değer açısından bakıldığında 1 trilyon dolara yürüyen üçüncü firma ve aslında genel olarak çok da başarısız değil. Öte yandan ürün çıkarma ve yeni ürün geliştirmede işler hiç de yolunda gidiyor gibi gözükmüyor.

Tan, büyük savaşlar olarak gördüğü iPod, iPhone, iOS, iMessage, Slack, Dropbox'taki mücadelelerin kaybedildiğini söylerken bu duruma sebep olaraksa şirket içi çatışmaları ve kötü yönetimi gösterdi.

Yönetimin çok fazla katmanı olduğunu, üretim ortasında yönetim değiştiğini, ürün dağıtımının yavaş olduğunu belirten girişimci; şirketin başkalarının yaptıklarını kopyalamak konusunda paranoyaya kapıldığını söylüyor.

Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı

Kendisi gibi yetenekli mühendislerin milyarlarca dolarlık imparatorluğunu korumak isteyen firmadan ayrılıp girişimler kurduklarını belirten Tan, şirketin sorununun kullanıcılara odaklanmamak olduğunu söylüyor.

Tan'in eleştirilerinin ne kadar doğru olduğunu ise şirketten gelecek yeni haberler gösterecek.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Eski Microsoft Çalışanı, Şirketin Yönetimini Ağır Bombaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement