Eski Milli Boksör Birinci, 53 Yıldır Kırmızı- Lacivert Giyiyor - Son Dakika
Güncel

Eski Milli Boksör Birinci, 53 Yıldır Kırmızı- Lacivert Giyiyor

Eski Milli Boksör Birinci, 53 Yıldır Kırmızı- Lacivert Giyiyor

Süper Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun Onursal Menajeri ve eski milli boksör 73 yaşındaki Hacı Bayram Birinci, 1963 yılından bu yana her gün takımın renkleri olan kırmızı lacivert giyiyor.

24.02.2016 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun Onursal Menajeri ve eski milli boksör 73 yaşındaki Hacı Bayram Birinci, 1963 yılından bu yana her gün takımın renkleri olan kırmızı lacivert giyiyor.

Camiada 53 yıl önce kamp müdürü olarak göreve başlayan ve taraftarlar tarafından 'Bay kırmızı lacivert' olarak anılan Birinci, 53 yıldır biriktirdiği kulüp fotoğrafları ile takımın 91 yıllık tarihine de ışık tutuyor. Yıllardır gömleğinden ceketine, kravatına, saatinden yüzüklerine kadar takımın renkleri ve armasına bürünen ve hayatını bir armaya adadığını belirten Birinci, kulübün ikinci evi olduğunu söyledi. Duvara astığı 2 bini aşkın fotoğrafla müze görünümüne bürünen lokal, kulüp tarihini merak eden ve yolu kulüple kesişenler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

91 YILLIK TARİH LARDA YAŞIYOR

Fotoğrafların kendine göre bir vefa olduğunu ve takıma gelip giden futbolcuları unutmamak için biriktirdiğini belirten Birinci, şunları söyledi:

"Buraya gelen kendi resimlerini görüyor, ailesi geliyor, torunları geliyor, arkadaşları geliyor fotoğrafları görüyor. 1927'den bu yana çekilen yaklaşık 2 bin fotoğraf var. Zamanında teknik direktör olarak görev alan Cihat Arman, Turgay Şeren, Suat Mamat, Lefter, Kadri Aytaç, Aydın Tohumcu, kimler geldi kimler geçti. Mersin'de bu formayı giymiş, teknik direktörlük yapmış kimseyi ayırt edemem. Gelmiş geçmiş futbolculara bir vefa bunlar. Vefa unutulmayacak bir şeydir. Şimdi bu fotoğraflar olmasa kim gelecek, Mersin İdman Yurdu tarihini nerede görecek. Ben sabahları gelir bütün resimlere bakarım. Hayalleri yaşarım. Onlarla yaşadığım anıları, onlarla gidip geldiğimiz anıları yaşarım."

KIRMIZI LACİVERTİN HASTASIYIM

Mersin İdmanyurdu sayesinde kendisine 'Bay Kırmızı Lacivert' lakabının takıldığını ve bunun parayla satın alınamayacak bir gurur olduğunu belirten Birinci şöyle devam etti:

"Ben kırmızı lacivertin, Mersin'in hastasıyım. Başka şekilde de giyinemem. Giyindiğim zaman kendimi bir değişik hissederim. Kırmızı lacivertsiz günüm olmaz. Kulübe başladığım günden beri böyle giyinirim. Evimde de dışarıda kırmızı lacivert hastasıyım. Mersin İdmanyurdu'na geldim geleli kırmızı lacivertten başka renk tanımam. İlk önce kırmızı beyaz, sonra da kırmızı lacivert. Taraftarların kimisi baba diyor, kimisi kırmızı lacivert diyor. Takıma aşkla bağlıyız. Onsuz saatimiz, günümüz geçmez. Öyle anılar yaşamışsın ki dünyayı bağışlasan olmaz. Çok şeyler çektim ben bu kulübü yaşatmak için. Kendi hayatımı bağışlamaya kadar gitti."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Türkiye'nin köklü kulüpleri arasında yer alan Mersin İdmanyurdu'nun, şu anda dikili bir ağacının bile olmamasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Hacı Bayram Birinci sözlerini şöyle tamamladı:

"Yetkililerin işe el atarak fotoğraflar için bir müze açmasını istiyorum. Tabi fotoğraflara bakmak zor. Çünkü gelen arkadaşlar fotoğrafa değiyor, düşüp kırılıyor. Camları tutamıyorum. Yer dar olduğu için sahip çıkamıyorum. Onun için sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan rica edeceğim. Yönetimle beraber güzel bir yere bunları alıp sergilesinler. Herkes gelip oturduğu zaman hem resimlere baksın, hem de kitapları okusun. Bir sürü kitaplar var elimde tarihi anlatan. İnsanların bir çay, kahve içip fotoğraflara bakacağı, anıları izleyeceği bir yer lazım. Benden sonra kimse bu fotoğraflara sahip çıkmaz. Ben kulübe, Mersin'e, Mersin halkına borçluyum. Bana bir sevgi verdi bu kent." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Milli Boksör Birinci, 53 Yıldır Kırmızı- Lacivert Giyiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antakya'da Metruk Binada Yangın Çıktı
    08:56 Antakya'da Metruk Binada Yangın Çıktı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde Kisecik Mahallesi'nde bulunan metruk bir binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının ardından binada soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Tekirdağ'da bir lokantada yangın çıktı
    08:54 Tekirdağ'da bir lokantada yangın çıktı

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bulunan bir lokantada gece saatlerinde çıkan yangın sonucunda iş yerinin büyük bölümü kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederken, emniyet ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Yangın söndürülürken, olayda herhangi bir yaralanma olmazken, büyük maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

  • Hatay'ın Kumlu ilçesinde intihar girişimi sonuçsuz kaldı
    08:53 Hatay'ın Kumlu ilçesinde intihar girişimi sonuçsuz kaldı

    Hatay'ın Kumlu ilçesinde bir vatandaş, intihar etmek için elektrik direğine çıktı. Emniyet ve itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu vatandaş güvenli bir şekilde indirildi.

  • Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu
    08:51 Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu

    Hatay'da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti. İçinden altın çıkan küp karşısında şaşıran çiftçi İsmet Kaya, altın sikkeleri devlete teslim etmenin memnuniyetini yaşadığını belirtti.

  • Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı
    08:51 Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde tırın sıkıştırdığı otomobilin orta refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü
    08:50 Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan bir tavuk çiftliğinin karton deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'
    08:49 Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • İçişleri Bakanı: Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Kişi Yakalandı
    08:42 İçişleri Bakanı: Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Kişi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda toplamda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.


Advertisement