Eski Mısır Müftüsü Cuma'nın Video Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Eski Mısır Müftüsü Cuma'nın Video Görüntüleri

Eski Mısır Müftüsü Cuma\'nın Video Görüntüleri

Mısırlı gazeteci yazar Huveydi: "Eski Mısır Müftüsü Cuma, başındaki sarığa ve sahip olduğu ilme ihanet etti"

12.10.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısırlı gazeteci yazar Fehmi Huveydi, eski Mısır Müftüsü Ali Cuma'nın, darbe karşıtı göstericileri İçişleri ve Savunma Bakanlıkları tarafından görevlendirilen üst düzey subay ve  yetkililerin önünde  "kıymetsiz kişiler " şeklinde vasıflandırmasıyla başındaki sarığa ve sahip olduğu ilme ihanet ettiğini belirtti.

Huveydi, Eş-Şuruk gazetesinde yayımlanan makalesinde, Cuma'nın Mısır Müftülüğü'ne getirilmeden önce Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ile arasındaki bağa şahit olduğuna dikkati çekti. Huveydi, Cuma'nın çok iyi bildiği insanlar hakkında konuştuğunu aktardı.

Huveydi, makalesinde "Cuma'nın 'kıymetsiz' diye vasıflandırdığı kişilerin eleştiri üstü olduğunu iddia etmiyorum, ancak sözlerinin eleştiri ile veya ilim adamına yakışan bir ahlakla ilgisi yok" ifadesine yer verdi.

Mısır Vakıflar Bakanı ve diğer yetkililerin camilerdeki imam ve hatiplere siyasi konularda hutbe vermemelerine ilişkin açıklamaları hakkında ise Huveydi, " Eski Müftü'nün yaptığı siyasi çatışmada dini kullanmanın bir örneği değilse nedir? Mısır'da muhalif görüşleri ifade etmeye getirilen yasaklama yönetimdekileri destekleyenlere gelince geçerli değil mi" diye sordu.

Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma'nın, darbe karşıtlarını "hariciler (topluma kökten karşı gelen sapkınlar)" olarak tanımlayarak, kanlarının dökülmesinin dinen meşru olduğunu savunduğu görüntüleri basına sızdırılmıştı.

Cuma ise video görüntülerine ilişkin yazılı açıklamasında, görüntülerin kaydedilip askeri birimlere dağıtıldığını, konuşmasında "İhvan" ya da "Müslüman Kardeşler" ifadelerini kullanmadığını, Sina'da güvenlik güçlerini hedef alan silahlı terörist grupları kastettiğini belirtmişti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Mısır Müftüsü Cuma'nın Video Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement