Eski Öğrencisi Tarafından Vurulan Tiyatrocu Şafak Karali İlk Kez Konuştu - Son Dakika
Güncel

Eski Öğrencisi Tarafından Vurulan Tiyatrocu Şafak Karali İlk Kez Konuştu

Eski Öğrencisi Tarafından Vurulan Tiyatrocu Şafak Karali İlk Kez Konuştu

Şafak Karali açıklamasında, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedilen Z. P.'ün iddialarını 'hastalıklı ve saplantılı" olarak değerlendirdi

24.04.2011 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, 3 gün önce tiyatro eğitimi verdiği Z.P. tarafından tabanca ile ayaklarından vurulan ve halen hastanede tedavi gören tiyatro sanatçısı Şafak Karali ilk kez konuştu. Mahkeme tarafından Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkedilen Z.P.'ten "eski öğrencisi ve psikilojik yardım alması gereken biri" olduğu gerekçesiyle şikayetçi olmadığını söyleyen Karali, ancak yeni öğrendiği suçlamaları nedeniyle kendisinden şikayetçi olacağını bildirdi.

İzmit'in Yahya Kaptan semtindeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin kafeteryasında tiyatrocu arkadaşlarıyla birlikte sohbet ettiği sırada yanlarına gelen Z.P.'ün tabanca ile ayaklarına ateş etmesi sonucu dizine isabet eden kurşunlarla yaralanan Şafak Karali, hastanede ilk kez açıklama yaptı. Yaşananlar karşısında şaşkın ve çok kırgın olduğunu ve avukatları aracılığıyla da ilk anda şikayetçi olmadığı Z.P.'ten şikayetçi olacağını belirtti.

Hasta yatağında güçlükle konuşan Şafak Karali, Z.P.'ün 10-12 yıl önce Gölcük Değirmendere'deki sanatevindeyken öğrencisi olduğunu belirterek onun o dönemlerde saplantıları olduğunu, o zamanki arkadaşları ile kendisinin ona telkinde bulunduğunu, profesyonel yardım alması gerektiğini belirterek yol göstermeye çalıştığını söyledi. "Normalde açıklama yapmak istemiyordum. Öğrencilerim bir bildiri hazırlıyorlar. Avukatlarım aracılığıyla neyin ne olduğunu görüp bir yol haritası çıkartıp harekete geçeceğiz. Yanlız hayal kırıklığına uğradığım inanılmaz bir karalama kampanyası var, veya yanlış bilgilendirme var" diyen Karali şöyle devam etti:

"Böylesi bir öğrencim benim olmadı. Böylesi bir kurguya sahip, bu kadar manik depresif, şizofren mi, artık kavramım yetmiyor. Çok büyük takıntıları var. Bu takıntıların içersinden çıkamamış. 10 sene sonra bu aşamaya getiriyor olması ve beni vurduktan sonra 6 sayfalık bildirgeyi orada hazır bekleyen insanlara vermesi ilginç. Bir ölüm makinesi halinde. Zaten 11 yıl önceki gözlerini gördüm ben onun. ' Ben davacı değilim' dedim. Halen insani ve öğretmen şapkam var, sorumluluk şapkam var. "

Cezaevlerinde bile tiyatro üzerine eğitimler verdiğini, öğrencileri arasında mahkumlar, öğrenciler, dekanlar doktor ve öğretim gödrevlilerinin de bulunduğunu anlatan Karali, "Ben yönlendirmeye çalıştım. Birinci ve ikinci kitabımın da temeli budur. Kötülük iyiliğin olmadığı yerdedir. Ben hep iyinin olduğu yerde olmaya çalıştım. Onun için en çok kötülerin olduğu yer cezaevlerinde 2 yılım geçti. Bu yöntemle dünya kadar oyuncum oldu ama, bu arkadaşta başarılı olamadım. Yapacak birşey yok. Ama şikayetçi olacağım. " dedi.

Şafak Karali açıklamasında, Z.P.'ün iddialarını 'hastalıklı ve saplantılı" olarak değerlendirirken, "İnsanların kafasında tiyatro 'vay anasını insanları raydan çıkartıyor, tiyatro böyle birşeyse çocuklarımızı göndermeyelim. Frodyen işler öğretiliyormuş' gibi değerlendirilecek. Ben böyle birşeye rastlamadım. " diyerek yaşanan olaya hala inanamadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Öğrencisi Tarafından Vurulan Tiyatrocu Şafak Karali İlk Kez Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı
    14:53 İnegöl'de Baraka Yangını: Can kaybı yaşanmadı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde Salih Aydın'a ait bir baraka alev alev yandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, can kaybı yaşanmadı. Yangın sırasında baraka kullanılamaz hale geldi ve alevler ormanlık alana da sıçradı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale etti.

  • İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı
    14:53 İnegöl'de otomobil bisikletli genç kıza çarptı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen kazada, bir otomobil bisikletli genç kıza çarptı. Yaralanan genç kız, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
    14:52 Antalya'da dehşet: 34 yıllık hayat arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

    Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir kişi, 34 yıllık karısını bıçaklayarak öldürdü. Cinayetin ortaya çıkması, şüphelinin oğlunu arayarak durumu anlatmasıyla gerçekleşti. Şüpheli, cami imamına eşini İngiltere'ye gönderdiğini söyleyip helallik aldıktan sonra cinayeti işledi. Şüpheli gözaltına alınırken, karısının cansız bedeni otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

  • Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı
    14:52 Eskişehir'de Motosikletten Ateş Açma Olayında 2 Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de bir şahsın motosiklet üzerinden ateş açılması sonucunda yaralandığı olayla ilgili polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda yakalanan 7 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayda 1 ruhsatsız tabanca ve 8 fişek ele geçirildi.

  • Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı
    14:48 Tokat'ta film gibi kovalamaca KGYS kameralarına yansıdı

    Tokat İl Emniyet Müdürlüğü KGYS görevlileri, şüpheli bir aracı takibe alarak kovalamaca yaşadı. Polis ekipleri tarafından durdurulan araç sürücüsü alkollü çıktı ve cezai işlemler uygulandı.

  • İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu
    14:47 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Esnafla Buluştu

    Mazbatasını alarak ikinci dönemine başlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Kuruçeşme bölgesindeki esnafla buluşarak hizmetlerine devam edeceklerini belirtti.


Advertisement