Eski Osmaniye Belediye Başkanı Gürbüz, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını üzülerek hatırlıyor - Son Dakika
Güncel

Eski Osmaniye Belediye Başkanı Gürbüz, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını üzülerek hatırlıyor

Eski Osmaniye Belediye Başkanı Gürbüz, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını üzülerek hatırlıyor

Osmaniye Belediye Başkanlığı görevini 1996-1999 yılları arasında yürüten Mehmet Gürbüz, 28 Şubat sürecinde karşılaştığı antidemokratik uygulamaları unutamıyor.

26.02.2021 16:59  Güncelleme: 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Belediye Başkanlığı görevini 1996-1999 yılları arasında yürüten Mehmet Gürbüz, 28 Şubat sürecinde karşılaştığı antidemokratik uygulamaları unutamıyor.

Osmaniye'de 1996 yılında o dönemki belediye başkanının vefatı nedeniyle yapılan ara seçimle belediye başkanı olan Gürbüz, AA muhabirine 28 Şubat döneminde yaşadıklarını anlattı.

Göreve ilk geldiklerinde gerek garnizon gerekse valilik makamıyla herhangi bir sorunları olmadığını dile getiren Gürbüz, askeriyeden vinç, dozer gibi araçları rahatça isteyebildiklerini, belediye olarak da askeriyenin asfalt ve diğer altyapı işlerini hallettiklerini söyledi.

Gürbüz, 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan Milli Güvenlik Toplantısı sonrası her şeyin bir anda tersine dönmeye başladığını, karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın olduğu bir sürecin 28 Şubat'ın ardından insanların birbirinin yüzünü görmek istemediği bir noktaya dönüştüğünü belirtti.

O dönem 1998 yılındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında kötü bir hadise yaşadığını anlatan Gürbüz, "Cumhuriyetin 75. Yılı kutlamaları kapsamında belediye işçilerimizin engellenmesine rağmen Musa Şahin Bulvarında hazırlıklarımızı yaptık. Parkta yapılacak olan kokteyl ve havai fişek gösterisini de belediye olarak biz planladık. Davetli olarak Osmaniye Orduevinde katıldığımız kokteylde sakallı ve Refah Partisi mensubu olmamdan dolayı Garnizon Komutanın yardımcısının 'Atın bunu dışarıya' talimatı üzerine sürüklenerek mutfak kısmından dışarıya atıldım. Biz, olayın sıcaklığı içinde bu konuyu basın mensuplarıyla veya parti teşkilatımızla konuşmadık. Bunun sebebi kişiler gelir geçer ama kurumlar kalıcıdır anlayışında olduğumuz içindi." diye konuştu.

"Yeni neslin 15 Temmuz ve 28 Şubat'ı unutmaması gerektiğini düşünüyorum"

28 Şubat döneminde sadece kendisinin değil belediye personelinin de baskı altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Gürbüz, 28 Şubat'ın soğuk yüzünün sadece askerin siyasete müdahalesi olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, İller Bankasından belediyelere gönderilen ödeneğin kesilmesi veya kısıtlanması sonucu o süreçte vatandaşın hizmet almasının engellendiğini savundu.

Mehmet Gürbüz, "Ben rahmetli Necmettin Erbakan başbakanken belediye başkanı olmuştum. Sıkıntılarımız vardı ama arkamızda iktidarın gücünü hissedebiliyorduk ancak iktidardan düşünce bütün hizmet taleplerimiz bir anda reddedilmeye başlandı. O süreçte adeta hizmet yapmamız bile bile engellendi." dedi.

28 Şubat'ta yapılmak istenen şeylerin bugün farklı bir boyutunun halen Türkiye üzerinde yapılmak istendiğine dikkati çeken Gürbüz, sözlerini şöyle tamamladı:

"28 Şubat süreciyle ilgili olarak en iddialı söz şuydu. '28 Şubat bin yıl sürecek.' Fakat üzerinden 15 yıl geçmeden yerinde yeller esmeye başladı ve bu millet yeniden kendi iradesine sahip çıktı. 15 Temmuz'a kadar geçen sürede şunu gördük; 28 Şubat'ta bir ekol, bu millete bir şeyler dayatmak isterken, 15 Temmuz'da da başka bir ekolün, bu milleti hiçe sayan ve millet iradesi üzerinde kendini gören, milleti kendi yaklaşımlarına göre idare etmek isteyen bir anlayışın iki farklı versiyonunun bu ülkeye ihanet kalkışması içinde olduklarını gördük. Toplum ve devlette süreklilik esastır. Kurumların birbirine çelme takmaması esastır. Bu nedenle 28 Şubat'tan çıkarılacak derslerin fazla olduğunu, yeni neslin 15 Temmuz ve 28 Şubat'ı unutmaması gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Osmaniye Belediye Başkanı Gürbüz, 28 Şubat döneminde yaşadıklarını üzülerek hatırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Osmaniyeli: Gürbüz başkanım, Osmaniyenin gelmiş geçmiş en temiz ve en dürüst belediye başkanıdır. Sıkıntılı dönemde sistemsel çalışmalar yaptı Allah razı olsun. 0 0 Yanıtla
  • Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi
    20:04 Çemişgezek'te yaban keçileri ilçe merkezine indi

    Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde inen nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri, parkta otlandı ve insanlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.


Advertisement