Eski Rektör Kekeç'ten Redhack Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski Rektör Kekeç'ten Redhack Açıklaması

Eski Rektör Kekeç\'ten Redhack Açıklaması

Kendilerini 'Redhack' olarak adlandıran hacker grubunun düzenlediği saldırılara eski rektörden açıklama geldi.

16.01.2013 15:24  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendilerini 'Redhack' olarak adlandıran hacker grubunun Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) sistemine düzenlediği siber saldırının ardından, internet ortamında yayınlanan Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) ilişkin belgelerde, üniversitesindeki yolsuzluk iddialarının yeteri kadar soruşturulmadığını öne süren eski Rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç, YÖK'ün yeni döneminde geçmişteki duyarsızlığın kalkacağı umudunda olduğunu söyledi. Yayınlanan belgelerde 13 yıl önce gerçekleştirilen ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki 8.9 milyon dolarlık tıbbi cihaz alım ihalesinde 4.5 milyon dolarlık usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Yalçın Kekeç, "İhaleyle ilgili belgelerin Redhack grubunun eylemleriyle ifşa olmasıyla birlikte, mevcut YÖK yönetiminin konulara daha duyarlı bir biçimde müdahale edeceği umudunu taşımaktayım" dedi.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ ?

Balcalı Hastanesi'nin 60 yataklı Yoğun Bakım Ünitesi için ihtiyaç duyulan tıbbi cihaz, makine ve aksesuarların alımı için İslam Kalkınma Bankası'ndan 8.9 milyon dolarlık kredi sağlandığını hatırlatan Prof. Dr. Kekeç, kendisi göreve gelince bu konuda inceleme başlattığını anlattı. Konunun yargıya intikal ettiğini, bilirkişi raporlarına dayanarak sorumluların yargılanması amacıyla izin için YÖK'e başvurduğunu kaydeden Prof. Dr. Kekeç, kendisi görevden ayrılınca da üniversite yönetiminin farklı bir tutum takındığını savunarak, suçlananların beraat ettiğini hatırlattı.

Beraat kararının ardından mahkemenin gerçeğe aykırı raporlar kullanılarak yanıltıldığı gerekçesiyle dönemin Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ve dönemin Hastane Başhekimi Prof. Dr. Behnan Alper'i YÖK Başkanlığı'na şikayet ettiğini kaydeden Prof. Dr. Kekeç, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ve diğer görevliler hakkında 'görevini kötüyü kullanmak' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, ancak 'görevsizlik' kararı verildiğini belirtti.

'SEYİRCİ KALAMAZDIM'

Yaşanan bu süreçle ilgili belgelerin Redhack tarafından internet üzerinden yayınlanmasının ardından yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Yalçın Kekeç, şöyle dedi:

"Rektör olarak göreve başladıktan sonra, Maliye Bakanlığı ve Sayıştay Başkanlığı denetim elemanlarının çalışmalarıyla üniversitede yönetimimden önce yapılmış bir ihalenin usulsüz olduğu tespit edildi. İlgili ihaleye ilişkin derhal inceleme başlattım. Gerçekten ihale sürecinde birçok usulsüzlükleri tespit ettim. İhale sürecinde yer alan sorumlular hakkında soruşturma açtım ve ihale sözleşmesini feshettim. Yasal süreç devam ederken görev sürem bitti. Yerime gelen yeni yönetim, yasal işlemleri kanunların gerektirdiği şekilde takip etmediği gibi hem firmayı, hem de sorumlu kişileri aklamaya çalışmıştır. Sorumlu bir yurttaş olarak, devletin bilerek zarara uğratılmasına seyirci kalamazdım. Sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için devleti apaçık bir biçimde milyonlarca dolar bilerek zarara uğratanları yetkili mercilere bildirdim. İşlem yapmaktan sürekli imtina eden ve böylelikle suçluları koruyan dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'na ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Gelinen aşamada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi ihalesiyle ilgili belgelerin Redhack grubunun eylemleriyle ifşa olmasıyla birlikte, mevcut YÖK yönetiminin konulara daha duyarlı bir biçimde müdahale edeceği umudunu taşımaktayım."

DHA(OA/COŞ) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Rektör Kekeç'ten Redhack Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement