Eski sevgili, uzaklaştırma kararına rağmen Rus kadının peşini bırakmadı - Son Dakika
Güncel

Eski sevgili, uzaklaştırma kararına rağmen Rus kadının peşini bırakmadı

ANTALYA'da Vehbi S.'nin (38) iş yerinin camlarını kırıp, tehdit ettiği Rus asıllı Anna Orekhova (39), uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kendisini takip edip, izlediğini belirttiği eski sevgilisinden bir kez daha şikayetçi oldu ancak mahkemeden olumsuz yanıt aldı.

20.11.2020 09:42  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA'da Vehbi S.'nin (38) iş yerinin camlarını kırıp, tehdit ettiği Rus asıllı Anna Orekhova (39), uzaklaştırma kararı olmasına rağmen kendisini takip edip, izlediğini belirttiği eski sevgilisinden bir kez daha şikayetçi oldu ancak mahkemeden olumsuz yanıt aldı. Orekhova'nın avukatı Şafak Baysal karara tepki gösterdi.

Olay, 29 Ekim'de saat 18.30 sıralarında Fener Mahallesi'ndeki kuaför salonunda meydana geldi. Rus asıllı Türk vatandaşı kuaför Anna Orekhova ile Vehbi S., 2 yıl önce sevgili oldu. Çift, birlikte yaşamaya başlarken, Orekhova, hamile kaldı. Orekhova, hamileliğinin 5'inci ayında Vehbi S.'nin uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu öğrendi. Orekhova, "Uyuşturucuyu bırak ya da ayrılalım" deyip, Vehbi S.'den ayrıldı. Ancak Orekhova'nın evinden taşınıp, aynı sokakta ev kiralayan Vehbi S., kadına psikolojik şiddet uygulamaya başladı. Çocuğun dünyaya gelmesinin ardından Vehbi S.'nin baskıları arttı. Anna Orekhova da geçen temmuz ayında polise şikayetçi olarak, eski sevgilisine yönelik 1 ay süreyle uzaklaştırma kararı aldırdı. Orekhova, uzaklaştırma kararının bitmesinin ardından Vehbi S.'den şiddet görmeye devam etti. Avukatı aracılığıyla uzaklaştırma kararının uzatılması için mahkemeye başvuran Anna Orekhova, olumsuz yanıt aldı.

CAMLARI KIRDI, ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ29 Ekim akşamı ise Vehbi S., Anna Orekhova'nın kuaför salonuna geldi. İkili bir süre konuştu. Sinirlenen Vehbi S., önce kadının cep telefonunu kırdı, ardından Orekhova'yı saçından sürükledi. İş yerinin camlarını kırıp, eline aldığı kırık cam parçası ile Anna Orekhova'yı ölümle tehdit etti. Tepki gösteren bir kadını da tehdit eden Vehbi S., gelenler olduğunu görünce kaçtı.Şiddet olayının basına yansımasının ardından Vehbi S. hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile yakalama kararı çıkarıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'mala zarar verme', 'kasten yaralama', 'silahla tehdit' suçlamalarıyla gözaltına alınan Vehbi S., emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. SERBEST BIRAKILDIİfadesinde olay günü çocuğunu görmek için iş yerine gittiğini öne süren Vehbi S., "İş yerine gittiğimde alkollüydüm. Çocuğumu görmek istedim. Anna, hakaret etti. Ben de alkolün etkisiyle o anlık psikolojimle cama vurdum. Sonrasında bu olaylar gelişti. Yaşananlardan dolayı pişmanım" dedi. Vehbi S., savcılık sorgusunun ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğince haftada bir gün polis merkezine giderek imza atma şartı ve yurt dışına çıkış yasağı getirilerek, adli kontrolle serbest bırakıldı. Vehbi S.'nin, adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki gösteren Anna Orekhova ise "Benim can güvenliğim yok. Sadece benim değil, kızımın ve annemin de can güvenliği yok" dedi.SAVCILIĞA GELİP ŞİKAYETÇİ OLDUDün bir kez daha avukatı Şafak Baysal ile Antalya Adliyesi'ne gelen Anna Orekhova, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi. Orekhova, hakkında 30 Kasım'a kadar uzaklaştırma kararı olan Vehbi S.'nin kendisini takip edip, izlediğini bu nedenle korktuğunu söyledi. Vehbi S.'nin iki gün önce evinin tam karşısında, sokak ortasında durup 15 dakika boyunca kendisini izlediğini belirten Anna Orekhova, "Dün de öğle saatlerinde iş yerimin önüne gelerek yarım saat boyunca beni rahatsız edecek şekilde gözetledi. Özellikle kameranın olmadığı açılarda durdu. Buna iş yeri çalışanım da şahittir. Vehbi S.'den şikayetçiyim" dedi.Anna Orekhova'nın avukatı Şafak Baysal ise sanık hakkında uygulanan yasakların yeterli bir tedbir olmadığını daha önce dile getirdiklerini ifade ederek, "Müvekkilin can güvenliği hala tehlikededir. İhbar ediyorum. Maalesef ki yetkililerin vurdumduymazlığı yeni bir kadın cinayetinin kapılarını aralamak üzere" diye konuştu.

Eski sevgili, uzaklaştırma kararına rağmen Rus kadının peşini bırakmadı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski sevgili, uzaklaştırma kararına rağmen Rus kadının peşini bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, hırsızlık, yağma, mala zarar verme ve askeri ceza kanununa muhalefet suçlarından aranan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, tüfekler ve bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken, hükümlüler cezaevine gönderildi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.


Advertisement