Eski sevgilinin 'Uygunsuz fotoğraf' şantajı 18 yaşındaki genç kızın hayatını kararttı - Son Dakika
3.Sayfa

Eski sevgilinin 'Uygunsuz fotoğraf' şantajı 18 yaşındaki genç kızın hayatını kararttı

Bursa'da eski kız arkadaşı H.Y.'nin özel fotoğraflarını sosyal medyadan yayınladığı iddiasıyla gözaltına alınan A.Ö. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. A.Ö.'nün fotoğraflarını yaymakla kendisini tehdit etmeye devam ettiğini söyleyen H.Y., "O benim hayatımı bitirdi" dedi.

20.10.2020 10:47  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaşayan H.Y. (18), 2 yıl önce sosyal medya üzerinden Samsun'da yaşayan A.Ö. (18) ile tanışıp, arkadaş oldu. H.Y., bir süre sonra isteği üzerine A.Ö.'ye özel fotoğraflarını gönderdi. A.Ö., H.Y.'den daha fazla fotoğraf istedi. Bunun üzerine H.Y., ocak ayında A.Ö.'den ayrıldı. Genç kızın kendisinden ayrılmasına sinirlenen A.Ö., H.Y.'nin fotoğraflarını ablasına gönderdi. A.Ö.'nün fotoğrafları başkasına göndermesinden korkan H.Y., A.Ö. ile tekrar konuşmaya başladı. A.Ö.'nün Samsun'da Bursa'ya geleceğini söylemesi üzerine H.Y., polise giderek, şikayetçi oldu.

OTOBÜS TERMİNALİNDE GÖZALTINA ALINDI

H.Y.'nin şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 16 Eylül'de A.Ö.'yü Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde otobüsten inerken gözaltına aldı. Emniyete götürülen A.Ö., buradaki ifadesinde, "H.Y. benim kız arkadaşım olur. Kendi rızasıyla attığı fotoğrafları, ablasıyla arasının açılması için ablasına gönderdim. Herhangi bir tehdit, şantaj yapmadım" dedi. İşlemlerinin ardından şantaj suçlamasıyla adliyeye sevk edilen A.Ö. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SERBEST KALINCA PAYLAŞTI

Serbest bırakıldıktan sonra A.Ö., H.Y.'ye mesaj atarak, 'Davadan vazgeçin, yoksa fotoğrafları Türkiye'ye yayarım' tehdidinde bulundu. Olumsuz yanıt alan A.Ö., H.Y.'nin adına sosyal medyada açtığı hesaplarda genç kızın özel fotoğraflarını paylaştı. A.Ö., hesaba H.Y.'nin yakınlarını da ekledi. Bunun üzerine şok yaşayan H.Y., sosyal medya hesabı hakkında şikayetlerde bulundu ve hesap kapatıldı.

"ENGELLERSEM BAŞKALARINA DA GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Eski erkek arkadaşından ayrıldığında ilk başlarda bir sorun yaşamadığını söyleyen H.Y., "Sadece beni arayıp rahatsız ediyordu. Daha sonra her yerden engelledim. Bana ulaşamayınca artık çıldıracak seviyeye geldi. Etrafımda olan bütün insanlara ulaşmaya başladı. Ortak tanıdığımız kim varsa rahatsız etmeye başladı. Daha sonra engeli kaldırmak zorunda kaldım. Sosyal medyaya benim adıma hesap açıp, saçı açık fotoğraf paylaştığı için engeli kaldırdım. Daha sonra sürekli barışmak için yalvarıyordu. Ben kabul etmeyince kavga ettik. Ben tekrar engelledim. Bu sinirle ablama özel fotoğraflarımı göndermiş. Ben bunu tehdit olarak gördüm. Böyle yaparsam fotoğraflarımı yayınlayacağı yönünde. Daha sonra engeli kaldırıp, kendisiyle tekrar konuşmaya başladım. Daha sonra kendisi açıkça 'Eğer beni tekrar engellersen bu fotoğrafları sadece ablana değil, başkalarına da göndereceğim' diye söyledi" dedi.

Eski sevgilisi özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan genç kız: Hayatımı bitirdi

"SOSYAL MEDYADAN ADIMA HESAP AÇIP PAYLAŞIYOR"

A.Ö.'nün elinde kendisine ait özel fotoğrafların olduğunu ifade eden H.Y., "Şu an soruşturma devam ediyor ama fotoğraflar elinden alınamadı. Telefonunda değil, hafıza kartına sakladığı için. Şu an sosyal medyaya benim adıma hesaplar açıp bu fotoğrafları paylaşıyor. Etrafımdaki insanlara rezil ediyor. Bunu durduramıyoruz" diye konuştu.

"BENİ KAÇIRMAK İÇİN BURSA'YA GELDİ"

A.Ö.'nün sürekli kendisini tehdit ettiğini belirten H.Y., "'Eğer benimle konuşmayı kesersen fotoğrafları herkes görür, rezil ederim seni, zorla güzellik olacak' gibi tehditlerde bulunuyordu. Bursa'ya da beni kaçırmak için geldi. Benim kaçmak istemediğimi bildiği halde geldi. Bursa'ya gelip, otellerde buluşmak gibi tekliflerde bulunuyordu, benim istemediğimi bildiği halde. 'Eğer yapmazsan fotoğraflar elimde' gibi sürekli tehdit ediyordu" diye konuştu.

"ONUNLA EVLENMEMİ İSTİYORDU"

A.Ö.'nün, ailesinden birkaç kişiye fotoğrafları gönderdiğini söyleyen H.Y., "Bununla yetineceğini zannediyorduk biz. Aradan bir süre geçtikten sonra sosyal medyada paylaşmaya başladı. Onun istediği onunla zorla evlenmemdi. Buna ulaşamayınca sosyal medyadan fotoğraflarımı paylaştı" diye konuştu.

Eski sevgilisi özel fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan genç kız: Hayatımı bitirdi

"HAYATIMI MAHVETTİ"

Yaşanan bu olayların ardından çok korktuğunu ifade eden H.Y., "Elindeki fotoğraflar alınamadı. Hala onun elinde. Bu durumda bir şey yapamıyoruz. Kaç kez ifade vermeye gittim, henüz bir sonuç alamadık. Ben yakalanmasını istiyorum. Cezasını çeksin. O fotoğraf onun elinden alınsın, kimseye böyle bir zarar vermesin. Kimse böyle eli kolu bağlı kalmasın. O benim hayatımı mahvetti. Hayatımı bitirdi" diye konuştu.

"SERBEST BIRAKILDIĞINDA PAYLAŞMA RİSKİ VAR"

H.Y.'nin avukatlığını gönüllü olarak üstlenen Elif Tuba Karakoç Tosun, "Bir kadın olarak şüphelinin tutuksuz yargılanmasına gönlüm razı değil. Şüphelinin tutuksuz yargılanması durumunda müvekkilimin fotoğraflarının ifşa etme riski var. Zaten serbest bırakılınca da bu eylemi gerçekleştiriyor. Bununla ilgili ek taleplerimiz oldu savcılıktan. Somut olayda TCK madde 107'de hükme bağlanan şantaj suçu ve TCK madde 136'da yer alan kişisel verileri hukuka aykırı olarak yayma suçları tüm unsurlarıyla oluşmuştur. Müvekkilim büyük bir cesaretle şüpheli tarafından uygulanan şantaja boyun eğmemiş hakkını aramıştır. Henüz 18 yaşında genç bir kız olarak hukuk devletimize sığınmıştır. Dosya şu anda savcılık soruşturması aşamasındadır. Sürecin sonuna kadar takipçisi olup şüphelinin en ağır cezayı alması için tüm gücümüzle uğraşacağız" diye konuştu.

Eski sevgilinin \'Uygunsuz fotoğraf\' şantajı 18 yaşındaki genç kızın hayatını kararttı
Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Eski sevgilinin 'Uygunsuz fotoğraf' şantajı 18 yaşındaki genç kızın hayatını kararttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (33)

  • muro: ilişki yaşarken kime sordun da şimdi yardım istiyosun adamın yatığı yanlış seninki dahada yanlış 64 23 Yanıtla
  • snraa: Acaba normalde açık bir insan olmasına rağmen, şimdi fotoğraflardan utandığı için tanınmamak adına mı kapandı bayan? Yok önceden de kapalı ise ve açık saçık fotoğraflar yabancı bir erkekte ise bu daha kötü de... 60 5 Yanıtla
  • ..: iyi olmuş..az bile yapmış..birde kapalısın ..nasıl açık sacık fotoğrafların varki,önüne gelene göndermişin 44 21 Yanıtla
  • eee: oranın buranın fotosunu atarsan işte böyle ugraşırsın neyine güvendin gönderdinki 46 5 Yanıtla
  • sedat: Gençliğin verdiği bir hata ailesinede kendisinede vereceği zararı düşünememiş yinede kızmamak lazım gençlikte olur böyle şeyler deyip geçiştirelim 22 26 Yanıtla
  • catal: bide utanmadan röportaj yapıyor. 29 17 Yanıtla
  • serdaro: Sayın muro; İnsanlar bir ilişki yaşarken karşısındaki insana güvenmek ister, paylaşmak ister, sevmek ister. Belli ki sevmiş kız. Seven insan düşünemez böyle bir kahpeliği. Bunu kullanan züppe adam değilmiş ki sevdiğinin özel fotolarını paylaşıyor. Üzülme kızım sen, bu resimleri paylaşan deyyus utansın. Umarım bir an önce bu beladan kurtulursun. 18 9
  • serdaro: İyi olmuş mu? Bu kadar gaddar olmayın lütfen. Hangimiz hata yapmadık. Hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Sevmiş ve güvenmiş. Karşılığı bu olmamalıydı. 9 7
  • dinçer: aynen.. ortada bal gibi kızın rızası var. boş boş konuşup durmasın. böyleleri çok var dışarda 8 4
  • !!!!: NE ALAKA ? 1 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı
    08:52 Sultanbeyli'de Otomobilin Çarptığı 5 Yaşındaki Kız Çocuğu Yaralandı

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumu ağır. Sürücü olay yerinden kaçarken, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mahalle sakinleri, yetkililerin önlem almasını ve benzer kazaların yaşanmaması için trafik düzenlemelerinin yapılmasını istedi.

  • Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada
    08:52 Sultanbeyli'de otomobilin çarptığı kız çocuğu metrelerce savruldu, kaza anı kamerada

    Sultanbeyli'de annesiyle yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki kız çocuğuna otomobil çarptı. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansırken, çarpmanın etkisiyle kız çocuğu metrelerce havalandı ve yere çakıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri minik kız çocuğuna müdahale ederken, sürücü kaçtı. Polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı
    08:46 İzmir'de CHP Gençlik Kolları Başkanı ve 3 Yönetici Gözaltına Alındı

    İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Gençlik Kolları Başkanı Okan Er ve diğer 3 ilçe yöneticisi, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 4 yönetici, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

  • Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı
    08:21 Survivor'da korkutan sakatlık! Gizem apar topar hastaneye kaldırıldı

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde mücadele eden Gizem, dokunulmazlık oyununda sakatlanarak yere düştü. Acı içinde kıvranan yarışmacı, hastaneye kaldırıldı. Acun Ilıcalı, Gizem'in durumunun ciddi olduğunu ve yarışmaya devam edip edemeyeceğinin raporlarla belirleneceğini söyledi.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı
    08:05 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.


Advertisement