Eski TBMM Başkanı Sezgin'in Adı Bulvara Verildi - Son Dakika
Güncel

Eski TBMM Başkanı Sezgin'in Adı Bulvara Verildi

Eski TBMM Başkanı merhum İsmet Sezgin'in ismi, Aydın Büyükşehir Belediyesince kentteki bir bulvara verildi.

06.01.2017 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TBMM Başkanı merhum İsmet Sezgin'in ismi, Aydın Büyükşehir Belediyesince kentteki bir bulvara verildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında oy birliğiyle alınan kararla Efeler ilçesi Girne Mahallesi'nde bulunan Bayındırlık Bulvarı'nın adı "İsmet Sezgin Bulvarı" olarak değiştirildi.

Malazgirt Meydanı'nda düzenlenen törende dualar edildi, bulvarın girişine, Sezgin'in gençlik yıllarına ait dev bir fotoğrafı asıldı. Sezgin'in damadı Tamer Levent de İsmet Sezgin'in yazmış olduğu 'Bir uzun soluktu yaşam' adlı şiir kitabından bir şiir okudu.

Açılışta konuşan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, bugün merhum Sezgin'in 89. doğum günü olduğunu anımsatarak, "İsmet Ağabey, Aydın'da siyaset yapan herkesin örnek alması gereken, feraseti ön planda tutan, güzel ahlakıyla, tüm siyasi partilerle olan yakın ilişkisiyle vatandaşlarımızın gönlünde taht kurmuş bir siyasetçi ve devlet adamıdır." dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 2009 yılında belediye başkanlığına seçildiği günden itibaren, İsmet Sezgin'in deneyimlerinden yararlandığını dile getirdi.

Sezgin'in Türk siyaseti ve Aydın için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, "Onu özlüyoruz. O bizim ağabeyimizdi. Aydınlılar olarak onunla gurur duyuyoruz. İsmet Sezgin'in ailesini de burada görmek bizi çok mutlu etti. Amacımız İsmet Ağabeyin adının bu bulvarda sonsuza dek yaşatılması. Meclis kararı aldık, İsmet Sezgin'in heykelini de yaptıracağız." ifadelerini kullandı.

"Babama verilen en büyük hediye"

Merhum Sezgin'in kızı Seynan Sezgin Levent de, 6 Ocak gününün kendileri için çok önemli bir tarih olduğunu, amcası Mukadder Sezgin ile babaları İsmet Sezgin'in aynı tarihte dünyaya geldiğini ifade ederek, "Biz, kocaman Sezgin ailesi, dünyanın neresinde olursak olalım, bir şekilde bir araya gelmeye, bugünü kutlamaya çalışırdık. Bugün babamın daha büyük ailesi olan Aydın'dayız. Yapılan çalışma, babama verilen en büyük hediye. Belki de babam, bugüne kadar aldığı hediyeler içinde en güzelini alıyor." dedi.

Babasının 27 yaşındayken Aydın Belediye Başkanlığı'na seçildiğini hatırlatan Levent, belediye başkanlığı dönemine Aydın'da çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ve bunların dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Diğer kızı Ayşe Sezgin de, babasının ismini bulvara vererek yaşattıkları için Çerçioğlu'na ve ekibine teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski TBMM Başkanı Sezgin'in Adı Bulvara Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement