Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'ye Barış Ödülü - Son Dakika
Politika

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'ye Barış Ödülü

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki'nin İtalyan Ducci Vakfı'nın 2016 Barış Ödülü'ne layık görüldüğü bildirildi.

24.03.2016 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif Merzuki'nin İtalyan Ducci Vakfı'nın 2016 Barış Ödülü'ne layık görüldüğü bildirildi.

Ducci Vakfı'ndan yapılan açıklamada Merzuki'nin Cumhurbaşkanlığı döneminde dinler arasında yakınlaşmaya katkılarından dolayı ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Merzuki'nin Dış İlişkiler Danışmanı Lutfi Nalut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Merzuki'nin Cumhurbaşkanlığı döneminde Vatikan'da Papa Francis ile görüştüğünü, Tunus'taki Rus Ortodoks kilisesi ve Cerbe adasındaki tarihi El-Gariba Sinagogu'nu ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu gibi yaklaşımların ödülü almasında önemli etken olduğunu dile getirdi.

Ducci Vakfı'nın Vatikan'la organik bir bağının olmadığını kaydeden Nalut, daha önce de farklı dinlere mensup önemli şahsiyetlerin dinlerin yakınlaşması ve kültürel iş birliğine katkılarından dolayı bu ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Merzuki ile birlikte bu yılki barış ödülüne daha önce İtalya Yahudi Cemaatleri Birliği Başkanlığı yapan İtalyan yazar Ammos Luzzatto ile Vatikan Dinler Arası Diyalog Komisyonu Başkanlığı da yapan Katolik din adamı Michael L. Fitzgerald layık görüldü.

Ödüllerin 30 Mart'ta Roma'da düzenlenecek törenle takdim edileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki'ye Barış Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement