Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan şüphelilerin ifadeleri gün yüzüne çıktı! İkisi de aynı savunmayı yaptı - Son Dakika
Güncel

Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan şüphelilerin ifadeleri gün yüzüne çıktı! İkisi de aynı savunmayı yaptı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklananlar arasında bulunan Vedat B. ve Hasan S.'nin ifadeleri ortaya çıktı. Tetikçi Eray Ö.'nün bulunduğu motosikleti kullanan Vedat B., "Eray Ö., "Bana, 'Küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle' dedi. Onu bırakıp bekledim" ifadelerini kullanırken tetikçileri olaydan önce evinde misafir ettiği öğrenilen Hakan S. ise Vedat B. gibi cinayetle ilgisinin olmadığını söyledi.

05.01.2023 07:40  Güncelleme: 07:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık günü Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Cinayetin ardından harekete geçen polis ekipleri bugüne kadar toplam 17 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAHKEMEDEKİ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Tetikçi olduğu belirtilen Eray Ö.'yü yakalama çalışmaları devam ederken olayla ilgili yeni gelişme yaşandı. Tutuklanan Vedat B. ve Hakan S.'nin mahkemedeki ifadeleri ortaya çıktı.

"TETİKÇİ BANA, 'KÜÇÜK BİR HESABIM VAR' DEDİ"

Olay sırasında tetikçinin bulunduğu motosikleti kullanan Vedat B., "Eray Ö., "Bana, 'Husumetlim var Ankara'ya gidelim' dedi. Olay günü de 'Küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle' dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray'ı alarak uzaklaştım" ifadelerini kullandı.

"CİNAYETLE İLGİM YOK"

Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan S.'nin ise "Beni İstanbul'dan bir arkadaşım aradı. 'İki arkadaş Ankara'ya gelecek, kalacak yerleri yok, ilgilenir misin?' dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok" dediği belirtildi.

OLAYDAN ÖNCE KEŞİF YAPMIŞLAR

Öte yandan şüphelilerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Şüphelilerin cinayetten bir gün önce Sinan Ateş'i takip ettikleri, bürosunun bulunduğu Çukurambar'da keşif yaptıkları öne sürüldü.

SİNAN ATEŞ KİMDİR?

2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş İYİ Parti'nin kuruluş sürecinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş, 2 Nisan 2020 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa ederek Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümünde çalışmaya başladı. Sinan Ateş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan şüphelilerin ifadeleri gün yüzüne çıktı! İkisi de aynı savunmayı yaptı

Son Dakika Güncel Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan şüphelilerin ifadeleri gün yüzüne çıktı! İkisi de aynı savunmayı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Mustafa Öztürk: Bunlara bu aklı veren avukatida turuklayacaksinki adalet yerini bulsun şeytanin avukatlığını yapıp akıl verenler kim bunların avukatı kimse onunda telefon kayıtlarını kimle iltibatli onuda araştırmak lazim 50 5 Yanıtla
  • Murat gelmez: Hiçbir şey için öldürmeye değmez..Allah'a ne anlatacaksınız dünya malı dunyada kalmayacak mi..yazık oldu gencecik adama ..hiç hesaplaşmaya kurban gitti ..hepsi bu... 29 3 Yanıtla

Advertisement