Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam ediliyor.

12.01.2018 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam ediliyor.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Hüseyin Sarıömeroğlu, bir önceki duruşmada başladığı savunmasına devam etti. Duruşmaya, sanık Sarıömeroğlu ile barodan atanan avukatı katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Savcısı, sanık hakkındaki iddianamenin özetini okudu.

İddianamede, Sarıömeroğlu'nun, hakimlik mesleği içinde, "davalarda örgütün talimatı doğrultusunda karar verilmesi, yüksek yargıdaki seçimlerde harekat tarzının belirlenmesi, himmet toplanması" amacıyla örgüt üyeleri tarafından düzenlenen toplantılara katıldığı belirtildi. Sanığın, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığı, 2014'te yapılan HSYK seçimlerinde örgütle irtibatlı adaylar için seçim çalışmaları yaptığı ve firari eski Yargıtay üyesi Ali Akın'a, Bank Asya'ya yatırılmak üzere 100 bin lira verdiği tespitleri de iddianamede yer aldı.

Daha önce hakim karşısına çıkan Hüseyin Sarıömeroğlu, savunmasının uzun süreceğini belirterek, heyetten daha sonra belirlenecek bir günde tam gün savunma için duruşma günü verilmesini istemişti. Sarıömeroğlu, bugün savunmasına devam etti.

Usule ilişkin itirazlarını dile getiren Sarıömeroğlu, soruşturma sürecinin görevsiz ve yetkisiz makamlarca yürütüldüğünü ve alınan kararların hukuka aykırı olduğunu savundu.

Suç tarihindeki yargılama makamının da Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirildiğini ileri süren Sarıömeroğlu, bunun tabii hakimlik ilkesini ihlal ettiği iddiasında bulundu.

Sanık Sarıömeroğlu, savunmasının uzun süreceğini belirterek süre istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Sanığın tutukluluk halinin devamına, savunmaya kaldığı yerden devam edilmek üzere duruşmanın 12 Mart 2018'e bırakılmasına karar verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement