Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında

Hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan sonra sahte kimlikle yakalanan ve kapatılan Fatih Üniversitesi Hastanesinin Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) sözleşmesinin feshedilmesi ve reçete onay sistemi MEDULA'dan çıkarılmasıyla ilgili davada Fetullahçı Terör Örgütü'nün talimatıyla yürütmeyi...

15.03.2018 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkında gözaltı kararı çıkarıldıktan sonra sahte kimlikle yakalanan ve kapatılan Fatih Üniversitesi Hastanesinin Sosyal Güvenlik Kurumuyla (SGK) sözleşmesinin feshedilmesi ve reçete onay sistemi MEDULA'dan çıkarılmasıyla ilgili davada Fetullahçı Terör Örgütü'nün talimatıyla yürütmeyi durdurma kararı vermekle de suçlanan eski Danıştay üyesi Ertuğrul Arslanoğlu iddiaları reddetti.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Danıştay üyesi Ertuğrul Arslanoğlu, yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, eski Danıştay üyeleri Hamza Eyidemir ve Vahit Bektaş ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem tanık olarak dinlendi.

Bektaş, sanığı öğrencilik yıllarından bu yana tanıdığını ancak bir samimiyetinin bulunmadığını söyledi.

Sanığın sosyal çevresinden edindiği izlenim doğrultusunda örgüte yakın olduğunu düşündüğünü belirten Bektaş, "Danıştay'a seçildikten sonra cemaat mensupları için İstanbul'a bir gezi düzenlendi. Ertuğrul Bey de bu geziye katılmıştı. Bu durum, cemaat mensubu olduğu yönündeki kanaatimi teyit etti." dedi.

Bektaş, bu gezide örgüte ait bir okulun da ziyaret edildiğini, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bu binada yurt dışına çıkmadan önce kaldığı odanın kendilerine gezdirildiğini anlattı.

Soru üzerine etkin pişmanlıktan yararlanmak üzere ifade vermeye kendisinin gittiğini dile getiren Bektaş, "Sempatiyle baktığım yapının 2007'den sonra gittikçe farklı yönlere evrildiğini seziyordum. Bundan rahatsızdım ama bağımı tam anlamıyla kesememiştim. Son yaşanan olaylar bu konuda bize bir fırsat verdi." diye konuştu.

Eyidemir ise gözaltındayken cezaevinde yaşadığı zorluklar nedeniyle ifade verdiğini, sonradan okuduğunda bazı beyanlarının tutanağa farklı geçirildiğini gördüğünü savundu.

Kendisinin örgüt üyesi olmadığını, sanığın da FETÖ mensubu olup olmadığını bilmediğini ileri süren Eyidemir, Arslanoğlu'nun dairede aktif bir isim olduğunu, örgüt üyesi yüksek yargı üyelerinin yayınlandığı listede ismini gördüğünü söyledi.

Erdem de bu yapıya mensup olmayan Danıştay üyelerinden edindiği bilgi doğrultusunda sanığın örgüt adına aktif ve önde gelen bir isim olduğunu düşündüğünü ifade etti. Birol Erdem, Zerrin Güngör'ün Danıştay Başkanı olduğu seçimden sonra sanığın kendilerine sert tepki gösterdiğini de kaydetti.

Tanık ifadelerine karşı söz verilen sanık Arslanoğlu, Bektaş'ın sözünü ettiği geziye katılmadığını savundu. Arslanoğlu, Birol Erdem'e gösterdiği tepkinin ise dostane bir sitem olduğunu öne sürdü.

Örgüt talimatıyla yürütmeyi durdurma kararı vermekle suçlandığı dosyaya ilişkin de savunma yapan Arslanoğlu, kararın 2 ayrı dosyadan oluştuğunu, birinin oybirliği, diğerinin oy çokluğuyla çıktığını anlattı.

Arslanoğlu, Danıştayın yüksek kamu yararını gözetme ilkesi doğrultusunda hasta ve yakınlarını koruma saikiyle bu yönde karar verdiklerini, kararın hukuki değerlendirmeye dayandığını iddia etti. Suçlamaları reddeden Arslanoğlu, tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamı ve duruşmanın 10 Temmuz'a bırakılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

İddianame

Arslanoğlu hakkındaki iddianamede, sanığın hakim adaylığından itibaren örgüt üyesi olduğu belirtiliyor. Sanığın, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Danıştay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu kaydedilen iddianamede, İstanbul'da 2013'te düzenlenen örgüt toplantısına katıldığı bildirildi. İddianamede, Arslanoğlu'nun Danıştay 6. Dairesinin FETÖ sorumlusu olduğu ayrıca sanığın isminin diğer örgüt üyelerince yapılan ByLock yazışmalarında geçtiği ifade ediliyor.

Bu yazışmalara göre sanığın, Danıştay 15. Dairesinde görev yaparken kapatılan Fatih Üniversitesinin SGK ile olan sözleşmesinin feshedilmesi ve MEDULA sisteminden çıkarılmasına ilişkin davada diğer örgüt üyeleriyle birlikte FETÖ talimatı doğrultusunda üniversite lehine olacak şekilde yürütmeyi durdurma kararı verdiği belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Yüksek Yargı Üyeleri Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement