Eski Yunan (Ciltli) Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Eski Yunan (Ciltli) Kitabı

Eski Yunan (Ciltli) Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Eski Yunan (Ciltli) Kitabı kitabının kısa özeti.

07.11.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanlık tarihi, İ.Ö. 5'inci yüzyılda bir bunalıma girmiş, bir ışık patlaması olmuştur - bu aydınlık, o zaman herşeyi etkilemiştir ve hala etkilemeye devam etmektedir. Beşinci yüzyılda Yunanistan'da olanlar, uzun bir sürecin parçasıydı.

Tarih-öncesini, arazisinin toprak örtüsünü, iklimini, dağlarını, nehirlerini ve yaşam koşullarını doğru dürüst bilmeden, Yunan tarihini, sanatını, şiirini anlamak olanaksızdır. Böyle bir anlayışa erişmik için, Yunanlılardan kalan ören ve yerlerle tanışıklık gerekir - onlarla tanışmak ise, bir kitabın sayfalarında bile, keyifli bir süreçtir. Bu cilt, eski Yunanlıları, içinde yaşadıkları fizik dünyayı olduğu kadar, ruh ve zihin dünyalarını da; tarihlerini, gezilerini, yayılmalarını olduğu kadar, güzel sanatlarını ve başarılarını da kavrama yolunda bir girişimdir. İncelenecek konular arasında, felsefe, tıp doğa bilimi, seyirlik sanatlar, mermerle mimarlık, yeni bir ekonomi sistemi ve yasaların egemenliği (hukuk devleti) de vardır.

(Önsöz'den)

Yazar: Peter Levi

Yayınevi: İletişim Yayınları

ISBN: 9789754709667

Boyut: 13,5x19,5

Sayfa Sayısı: 238

Basım Yılı: 2000-12

Basım Yeri: İstanbul

Cilt Durumu: Karton

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Eski Yunan (Ciltli) Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement