Eski Zimbabve devlet başkanı Mugabe hayatını kaybetti - Son Dakika
Politika

Eski Zimbabve devlet başkanı Mugabe hayatını kaybetti

Eski Zimbabve devlet başkanı Mugabe hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı lideri olarak bilinen eski Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, 95 yaşında hayatını kaybetti.

06.09.2019 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en yaşlı lideri olarak bilinen eski Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, 95 yaşında hayatını kaybetti.

Zimbabve Devlet Başkanı Emmerson Dambudzo Mnangagwa, bu sabah eski devlet başkanı Robert Mugabe'nin hayatını kaybettiğini Twitter'dan duyurdu. Mnangagwa attığı tweette, " Zimbabwe'nin kurucu babası ve eski Devlet Başkanı Robert Mugabe'nin hayatını kaybettiğini duyurmaktan üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Mnangagwa, Mugabe'nin hayatını özgürlüğüne ve halkını güçlendirmesine adayan bir kurtuluş simgesi ve tüm Afrikalıların birleşmesini amaçlayan bir lider olduğunu söyleyerek, "Ulusumuzun ve kıtanın tarihine olan katkısı asla unutulmayacak. Ruhu ebedi barış içinde yatsın" açıklamasında bulundu.

Uzun zamandır sağlığı iyi olmayan Mugabe'nin tedavi olmak üzere sık sık gittiği Singapur'da hayatını kaybettiği düşünülüyor.

1980'de beyaz azınlık yönetiminin sona ermesinden bu yana iktidarda olan Mugabe, 2017'de gerçekleştirilen darbenin ardından istifa etmişti. İstifa etmeden önce, iktidardaki Zimbabve Afrika Ulusal Birliği-Yurtsever Cephesi partisi, Mugabe'yi liderlikten azletmiş ve yerine Mnangagwa'yı geçirmişti. - HARARE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski Zimbabve devlet başkanı Mugabe hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

  • Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu
    13:16 Bandırma'da Uyuşturucu ve Ruhsatsız Silah Operasyonu

    Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde yapılan uygulamalarda uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunduran şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Operasyonlarda toplamda 11,39 gram bonzai, 0,44 gram metamfetamin, 1,22 gram metamfetamin, ruhsatsız tabanca, 65 adet fişek ve payp ele geçirildi. Şüpheliler hakkında tahkikat başlatılırken, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalara devam edileceği belirtildi.

  • Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti
    13:09 Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 10 bin motosiklet sürücüsüne 31 milyon ceza kesti

    Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, 2024 yılından bu yana yapılan motosiklet denetimlerinde 10 bin motosiklet sürücüsüne toplamda 31 milyon lira ceza kesti. Sadece Nisan ayında ise 7 bin 476 motosiklet denetlendi ve 2 bin 715 sürücüye 8 milyon lira ceza uygulandı. Denetimlerin artarak devam edeceği belirtildi.

  • Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti
    13:08 Çayırova Belediye Başkanı Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

    Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, şehit ailelerini ziyaret etti. Çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek desteklerini sürdürdü. Şehitlerin ailelerine her zaman yanlarında olduklarını belirten Çiftçi, şehitlerimizin makamlarının yüce, mekanlarının cennet olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu
    13:05 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Pınarbaşı'nda ziyaretlerde bulundu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, KAYMEK Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. İlçe esnafını ziyaret eden Büyükkılıç, park ve bahçe düzenlemelerini inceledi.

  • Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı
    13:04 Bursa'da şafak operasyonunda 113 kişi yakalandı

    Bursa'da polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen şafak operasyonunda, aranan firari hükümlü ve şüphelilere yönelik yapılan baskınlarda 113 kişi yakalandı. Operasyonda, hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, kasten yaralama, dolandırıcılık ve siber suç gibi suçlardan arananlar bulundu. Firari hükümlüler cezaevine teslim edilirken, zanlılar hakkında işlemler devam ediyor.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.


Advertisement