Eskiler birbirlerinin sanatını desteklerdi - Son Dakika
Güncel

Eskiler birbirlerinin sanatını desteklerdi

Eskiler birbirlerinin sanatını desteklerdi

"Edebiyat Söyleşileri"nin ilk programında konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı'yı edebiyat dünyasına tanıtan kişinin Peyami Safa olduğunu ve bu dönemin sanatçılarının fikrî ayrılıkları olsa da birbirlerini desteklediklerini söyledi.

30.10.2019 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Edebiyat Söyleşileri" programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Programda konuşan Yazar Yusuf Dursun, Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerinin özellikleri ve hayatı üzerine konuştu.

ŞAİR İSTEDİĞİ ÖLÇÜDE YAZABİLİR

Cahit Sıtkı Tarancı'nın saf Türkçe kullanan, şeklen mükemmel ve herkesin kendisinden bir parça bulabileceği bir şair olduğunu ifade eden Dursun, "Cahit Sıtkı'nın en çok işlediği konular yalnızlık, ölüm ve ızdırap konularıdır. Ayrıca Tarancı, 'Her şair kendi şiirinin hangi kalıpla yazması gerektiğini fark eden şairdir.' diyor. Yani O'na göre bir şair şiirini istediği ölçüde yazabilir. Tarancı'nın, şiir aruz, hece, serbest yazılsın diye bir takıntısı yok" Şeklinde konuştu.

FİKİR AYRILIKLARI OLSA DA DESTEKLİYORLARDI

Peyami Safa'nın, Cahit Sıtkı Tarancı'yı edebiyat dünyasına tanıtan kişi olduğunu aktaran Dursun, "Peyami Safa, Tarancı ile ilgili bir yazı kaleme alıyor. Böylece Tarancı'nın ismi duyuluyor. Bu dönemin ileri gelen sanatçıları, her ne kadar aralarında fikrî ayrılıklar olsa da, bunların hiçbirini düşünmeden sanatı önceleyerek birbirleriyle ilgili güzel şeyler söyleyebiliyorlar ve birbirlerini destekliyorlar" dedi.

Programın sonunda Yusuf Dursun ve katılımcılar Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiirlerini okudular.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskiler birbirlerinin sanatını desteklerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanlığından Kur'an eğitim merkezleri yönetmeliği
    12:44 Diyanet İşleri Başkanlığından Kur'an eğitim merkezleri yönetmeliği

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından lise çağındaki gençlere yönelik 'Kur'an eğitim merkezleri' açılmasına ilişkin yönetmelik yayımlandı. Eğitimler yüz yüze gerçekleştirilecek, gerekirse uzaktan eğitim de yapılabilecek. Kur'an eğitim merkezlerinin müfredatı Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanacak.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı
    12:44 2 kişiyi yaralayıp gasp eden 8 kişi tutuklandı

    Ankara'da 5 Nisan tarihinde meydana gelen 'Nitelikli Yağma ve Kasten Yaralama' olayında, 2 kişiyi yaralayarak cep telefonu ve 7 bin lira gasp eden 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı
    12:43 Elektrik tellerinin teması sonrası patlama yaşandı

    Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Olay, sabah saatlerinde Ula İlçesi Köprübaşı Mahallesinde meydana geldi. İlçede etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava sırasında sokak üzerindeki elektrik telleri birbirine çarparak kıvılcım çıkarmaya başladı. Tellerin birbirine temas etmesi sonrası patlamanın yaşandığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu ile an be an kaydedildi. Fırtına nedeniyle elektrik tellerinin birbirine temas etmesi ve yaşanan patlama sonrası ilçede elektrik kesintisi yaşandı.

  • Kırklareli'nde 2 katlı tarihi binada çıkan yangın söndürüldü
    12:43 Kırklareli'nde 2 katlı tarihi binada çıkan yangın söndürüldü

    Karakaş Mahallesi Karakaşbey Sokak'taki kafe olarak kullanılan Geç Osmanlı dönemine ait 2 katlı tarihi binada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sırasında yanındaki 4 katlı apartman tahliye edildi. Vali, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.

  • Edirne'de Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiliyor
    12:43 Edirne'de Sağanak Hayatı Olumsuz Etkiliyor

    Edirne'de aralıklarla görülen sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, yağmurun durmasını beklerken polis ekipleri trafiği düzenlemek için önlem aldı. Hava sıcaklığının 11 derece olduğu kentte, sağanak yağışın akşama kadar devam etmesi bekleniyor.

  • İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı
    12:42 İçişleri Bakanı, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde mazbata töreninde Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiaları üzerine Mülkiye Müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.


Advertisement