Eskişehir İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Eskişehir İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Eskişehir İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Tüm İslam aleminin oruç tutacağı on bir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Medeniyet şehri Eskişehir de orucunu açmak için Eskişehir iftar saatlerini merak ediyor. Peki, Eskişehir iftar saati 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Eskişehir iftar vakti ve daha fazlası haberimizde…

11.05.2019 11:08  Güncelleme: 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yardımlaşmanın ve kardeşliğin simgesi, bereket ayı Ramazan'da en çok merak edilen konu iftar ve imsak vakitleri oldu. Ramazan ayında oruç tutan Eskişehir, 'Eskişehir iftar saati kaçta?' konusunu araştırıyor. Eskişehir iftar vakti 2019, 11 Mayıs Eskişehir iftar saati kaçta?

ESKİŞEHİR 11 MAYIS İFTAR SAATİ

İmsak vakti (sahur vakti) ile başlayan oruç ibadeti, iftar vaktiyle birlikte sonlanır. Yoksulun durumunu anlamak amacıyla İslam dininde yerine getirilmesi gereken ibadetlerden olan orucun, Eskişehir'de saat kaçta açıldığı araştırılıyor. Eskişehir 11 Mayıs 2019 iftar saati 20.08 şeklinde belirtiliyor.

RAMAZANDA SUSAMAMAK İÇİN NE YAPILMALI?

Ramazan ayında, orucun açıldığı iftardan sahura kadar geçen sürede her ne kadar fazla su tüketilse de bu zaman içerisinde yenilen yemekler de önemli. İftar ve sahur arasında tüketilen yemeklerin baharat ve yağ oranları oruç sırasında su ihtiyacını doğuruyor. Bunların yanı sıra uyku düzeni ve hareketlilik de göz önünde bulundurulması gerekenlerden. İşte Ramazanda susamayı azaltacak bazı öneriler:

Su tüketimi: İftardan sahura kadar geçen sürede en az 1,5-2 litre su tüketilmesi gerekiyor. Sahurda da en az yarım litre su tüketilmeli.

Sınırlanması gereken besinler: Sucuk, salam, tuzlu peynir, sosis, turşu ve zeytin gibi tuzlu besinlerin tüketiminin azaltılması gerekiyor. Susamaya neden olan bu besinleri azaltmak, oruç sırasında daha az susamaya neden olacaktır.

Mutlaka sahur yapın: Uykuyu bölüp sahur yapmak birçok insana zor gelse de gün boyu susuz ve yorgun hissetmemek için mutlaka sahur yapılmalı.

Ekmek seçimi: Tam buğday ekmeği ya da tam tahıllı ekmekleri tercih ederek tokluk hissini uzatabilir, daha uzun süre tok kalabilirsiniz.

Fiziksel faaliyetler: Günlük fiziksel faaliyetler kontrol altına alınmalı. Gereksiz fiziksel aktivitelerden uzak durarak su kaybı azaltılabilir.

Güneşe dikkat: Güneşin dik açıyla geldiği öğle saatlerinde açık havada olmamaya dikkat edilmeli. Böylece terlemeden dolayı gerçekleşen sıvı kaybı oranı azalacak.

Son Dakika Güncel Eskişehir İftar Saati: 11 Mayıs Cumartesi İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement