Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Kardeş Derneklerinden Afrin Harekatı'na Destek - Son Dakika
Yaşam

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Kardeş Derneklerinden Afrin Harekatı'na Destek

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Kardeş Derneklerinden Afrin Harekatı\'na Destek

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile ’Kardeş’ dernek olan Bakü’ deki "Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği" ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü’deki Türkiye’nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral’ı ziyaret edenek Türkiye’nin Afrin harekatı’na...

17.02.2018 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile 'Kardeş' dernek olan Bakü' deki "Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği" ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'ı ziyaret edenek Türkiye'nin Afrin harekatı'na desteklerini ilettiler.

Çeyrek asırdır Ermeni terörü ve Ermeni işgaliyle mücadele veren Azerbaycan Türkleri, Türkiye'nin başlattığı terörle mücadelesinde, her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu, Bakü'deki, Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'a ilettiler. Bakü'de faaliyet gösteren 'Savaş Gazisi Kadınlarına Sosyal Yardım İçtimai Birliği' Başkanı Rada Abbas, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ile 'Kardeş' derneğiz. Biz, Bakü'deki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçisi Erkan Özoral'ı makamında ziyaret ettik ve Türkiye'nin terörle mücadelesine destek amaçlı, Afrin Harekatı'na desteklerimizi bildirdik. Ermenilerin, 1905 yılında Azerbaycan Türklüğüne karşı başlattıkları soykırım politikası, 1915, 1918, 1920, 1948, 1952 ve son olarak 1988 yılından günümüze kadar, devam etmektedir. Yüz binlerce soydaşımız ermeni vahşetinin ve terörünün kurbanı olmuş, vahşicesine katledilmişlerdir. Azerbaycan'nın tarihi toprakları olan Karabağ, 1988 yılından günümüze kadar işgal altındadır ve Azerbaycan Türkleri, Karabağ'ın özgürlüğüne kavuşacağı günü hasretle beklemektedir. Bizler Karabağ savaşında savaşmış Azerbaycanlılar olarak, terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğumuzu, Türkiye'nin haklı davasında her zaman canımızı dahi feda etmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" diye ifade etti.

Büyükelçi Erkan Özoral da, kardeş desteğinden her daim memnun olduklarını dile getirdi ve ziyarete katılan sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

Bakü'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bakü'deki Türkiye'nin Azerbaycan Büyükelçiliği aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, destek mektubu gönderdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği ve Kardeş Derneklerinden Afrin Harekatı'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    13:05 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Maltepe Mahallesi'ndeki bir ilaç firmasında çıkan yangın nedeniyle iş yerinde hasar oluştu. Yangın sırasında hafif yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

  • Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı
    13:01 Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı

    Muş'un Malazgirt ilçesinde traktör ile otomobilin çarpışması sonucu maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi
    12:59 Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar nedeniyle bugün eğitime ara verildi. İlçede kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı ve trafikte aksamalar yaşandı. Engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacak.

  • Elazığ'da aşırı yağış nedeniyle yol çöktü, beton mikseri devrildi
    12:55 Elazığ'da aşırı yağış nedeniyle yol çöktü, beton mikseri devrildi

    Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde aşırı yağış nedeniyle yol çöktü ve seyir halindeki beton mikseri devrildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor
    12:55 Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor

    Seyhan Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar programlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6 ayrı mahallede gerçekleştirilen programlar, ilahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle renklendiriliyor. Ramazan sonuna kadar 10 ayrı mahallede daha iftar programları düzenlenecek.

  • Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak
    12:55 Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak

    Dr. Öğretim Üyesi Sibel Çalışkan Ercan, belediye başkan adaylarının kentin sorunlarına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, kararsız seçmenlerin ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacağını ifade etti.

  • İstanbul'da yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi
    12:52 İstanbul'da yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnit ele geçirildi

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Dolgu hayvan tahnitlerinin piyasa değerinin yaklaşık 75 milyon lira olduğu öğrenildi.

  • Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor
    12:50 Ödemiş'te Hayırseverler Tarafından Kahvehanede Sahur Veriliyor

    İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hayırseverler tarafından ramazan ayı boyunca kahvehanede sahur veriliyor. Ordu Caddesindeki kahvehanede, 8 yıldır yaşatılan sahur geleneği için her gece bir hayırsever bağış yapıyor. Sahur sırasında tasavvuf müziği dinletisi sunuluyor, ilahililer söyleniyor. Kahvehaneyi işleten Mehmet Çetin, AA muhabirine 8 yıldır her gece bir hayırseverin sahur ikramlarını karşıladığını söyledi. Ramazanın birlik ve beraberlik ruhunu yaşamak istediklerini ifade eden Çetin, 'Eski yıllarda olduğu gibi ilahili tasavvuf müzikleri eşliğinde vatandaşlarımız sahur yapıyor.' dedi. Çetin, sahura 70-80 kişilik katılım olduğunu kaydederek, sahur programının sadece ihtiyaç sahiplerine yönelik olmadığını, beraber sahur yapmak isteyen herkesin katılabildiğini anlattı.

  • Edremit'te metruk bina park halindeki otomobilin üzerine çöktü
    12:44 Edremit'te metruk bina park halindeki otomobilin üzerine çöktü

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan metruk bir bina, park halindeki otomobilin üzerine çöktü. Olay sonucunda araçta maddi hasar meydana geldi. Bölgeye emniyet ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemleri alındı.

  • Ankara'da inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 6 işçi yaralandı
    12:43 Ankara'da inşaat halindeki binanın çökmesi sonucu 6 işçi yaralandı

    Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan inşaat halindeki bir binanın çökmesi sonucu 2'si ağır olmak üzere toplam 6 işçi yaralandı. Olayın ardından jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle göçük altında kalan işçiler kurtarıldı. Yaralı işçiler, çevre hastanelere sevk edildi ve ikisinin hayati tehlikesi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor
    12:39 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez ve Santral Mahallesi'nde Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı Açılıyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ve Santral Mahallesi'nde gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Park Alanı'nın açılış töreni yarın saat 17.00'de yapılacak. Proje kapsamında 6 bin 500 metrekarelik Kapalı Pazar Yeri ve 27 bin 275 metrekarelik yeni bir park alanı hizmete sunulacak.

  • Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı
    12:38 Niğde'de Gündüz Bakımevi Açıldı

    Niğde'nin Bor ilçesinde çalışan alt gelir grubu annelerin çocuklarını güvenle bırakabileceği Gündüz Bakımevi açıldı. Bakımevi, 3-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet verecek ve Bor Belediyesi tarafından işletilecek.


Advertisement