Eskişehir - Bakan Eroğlu İçme ve Sulama Suyuyla İlgili Problemimiz Yok - Son Dakika
Güncel

Eskişehir - Bakan Eroğlu İçme ve Sulama Suyuyla İlgili Problemimiz Yok

Bakan Eroğlu İçme ve sulama suyuyla ilgili problemimiz yokORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'te yaptığı açıklamada barajların doluluk oranında sıkıntının olmadığını belirterek, Şu anda içme suyu ile ilgili problemimiz yok. Sulama suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yok dedi.

03.06.2018 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu İçme ve sulama suyuyla ilgili problemimiz yok

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'te yaptığı açıklamada barajların doluluk oranında sıkıntının olmadığını belirterek, Şu anda içme suyu ile ilgili problemimiz yok. Sulama suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yok dedi.

Bakan Veysel Eroğlu yatırım bedeli 117 milyon lira olan 17 tesisin toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Bilecik'e geldi. İlk olarak Bilecik Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu burada gazetecilere yaptığı açıklamada nüfus oranına göre en çok yatırım yapılan şehrin Bilecik olduğunu söyledi.

'BARAJ DOLULUK ORANLARINDA SIKINTI YOK'

Türkiye genelindeki baraj doluluk oranları hakkında da bilgi veren Bakan Eroğlu, Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Aşağı yukarı yüzde 50-52 oranında doluluk var. Bazı yerlerde ise barajlar yüzde 80 dolu. Şu anda içme suyuyla ilgili problemimiz yok. Sulama suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Güneydoğu Anadolu bölgemizde çok büyük sıkıntımız vardı ama Allah yardım etti. Güneydoğu'ya özellikle mayıs ayında çok yağış oldu. Allah'a hamdolsun, mayıs ayında Türkiye'nin her yerinde çok güzel yağışlar oldu dedi.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ İLERİ GÖRÜŞLÜ'

24 Haziran seçimlerin Türkiye tarihindeki en önemli seçim olduğunu, mevcut parlamenter sistemin Türkiye'ye dar geldiğini söyleyen Veysel Eroğlu şöyle konuştu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli hakikaten ileri görüşlü. Daha büyük Türkiye için, büyük hedeflerin gerçekleşmesi için, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için bir plan yaptılar. Nedense Batı ülkeleri bizim seçimlerimizle çok ilgileniyor. Biz ABD'deki seçimlerle ilgileniyor muyuz Avrupa'daki seçimlerle ilgileniyor muyuz İlgilenmiyoruz, ama nedense onlar çok ilgileniyor. Sebep şu, Türkiye büyüyor, gelişiyor. Dünyada 10 tane mega, büyük ve muhteşem proje var. Bunların 6'sı Türkiye'de. Avrupa'da büyüme sıfıra yaklaşıyor. Türkiye 7,4 ile dünyanın en çok büyüyen ülkesi haline geldi. Bundan rahatsız oluyorlar. Biliyorsunuz, alçak FETÖ'ye darbe girişiminde bulundurdular. Kahraman milletimiz, onlara darbe vurdu. Daha sonra bizim alçak terör örgütünü silahlandırarak güney sınırlarımızı kuşatmak istediler. Güya sözde terör devleti kurmak istediler. Bu oyunu da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'yla bozduk. Batı dünyası, Türkiye'nin önünü kesmek için yeni bir oyun peşinde. O oyun ne '2019'da seçim yapılacak. Biz bu süre içinde Türkiye'ye ekonomik darbe vuralım.' şeklinde planları vardı. Bu durumu Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli fark etti. Neticede seçimler öne alındı. 24 Haziran seçimleri bir parti seçimi değildir. Devletimizin bekası ve milletimizin istikbaliyle alakalıdır. Milletimiz bunu gördü ve planları inşallah bozacaktır.

BBP İL BAŞKANINA 'GEVŞEK ÇALIŞIYORMUŞSUN'

Bakan Eroğlu, daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ne geçerek DSİ ve OGM tarafından inşa edilecek tesislerin temel atma törenine katıldı. Eroğlu, törende karşılaştığı BBP İl Başkanı Murat Önal'a Gevşek çalışıyormuşsun. İYİ Parti'nin oylarını bu tarafa al bir zahmet. İYİ parti demeyeceğim ona İP'in oylarını bu tarafa al dedi.

Yapılan konuşmaların ardından butona basılarak toplu temel atma ve açılış gerçekleştirildi. Eroğlu törenden sonra, Bilecik'te esnafları ziyaret edip 24 Haziran seçimlerinde destek istedi.

'SAĞLIK SİSTEMİMİZ AMERİKA'DAN DA İLERİ'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik'teki programının ardından yatırım bedeli 62 milyon liralık 8 tesisin toplu açılış ve temel atma töreni nedeniyle Eskişehir'e geldi. Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Eroğlu gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'deki sağlık sisteminin Amerika'dan daha ileri olduğunu söyledi. Eroğlu şöyle konuştu

Sağlık Bakanlığımız muazzam bir sağlık sistemi kurdu. Bakın arkadaşlar şu anda bizim sağlık sistemimiz var ya dünyada Amerika'dan da ileri, ben oraları gördüm. Oralarda da yaşadım. Doktora sonrası için. Onlardan çok daha ileriyiz, şu anda sağlık sistemimiz. Gurur duymamız lazım. Ben Eskişehir'de daha önce doktora yaparken çalıştım. Arkadaşlar ya burada ambulans yoktu ya. Hatta biz Emirdağlılar genelde 'külüstür' deriz. Külüstür ambulanslar vardı. İçinde akaryakıt yoktu. Şimdi ne oldu biliyor musunuz 55 tane tam mükemmel ambulans var. 27 tane 112 acil istasyonu var. Ayrıca 2 tane kar paletli ambulans, bir adet uçak ambulans var. Nereden nereye. Seyitgazi'de, Çifteler'de, Mahmudiye'de veya herhangi bir yerde vatandaşın başına bir şey gelse gidiyor helikopter alıp getiriyor. Mükemmel bir şekilde. Bu durumdan gurur duymamız lazım. Kente 1081 yataklı modern, 5 yıldızlı otel konforunda Şehir Hastanesi kuruluyor.

Bakan Eroğlu konuşmasını ardından Vilayet Meydanı'ndaki törene katılarak butona basıp 8 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi, 3 tesisin de temelini attı.

Eskişehir - Bakan Eroğlu İçme ve Sulama Suyuyla İlgili Problemimiz Yok
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir - Bakan Eroğlu İçme ve Sulama Suyuyla İlgili Problemimiz Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement