Eskişehir Baro Başkanı Elini Sıkmayan Avukata Kürsüde Konuşma İzni Vermedi/ek - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Baro Başkanı Elini Sıkmayan Avukata Kürsüde Konuşma İzni Vermedi/ek

Baro Başkanı elini sıkmayan avukata kürsüde konuşma izni vermedi/EKBARO BAŞKANI ÖZTEKİN: NEZAKETSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUMEskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, avukatlık stajını tamamlayan, avukat Pınar Çelik Arpacı ile ruhsat töreninde yaşadıkları el sıkmama tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

02.11.2017 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baro Başkanı elini sıkmayan avukata kürsüde konuşma izni vermedi/EK

BARO BAŞKANI ÖZTEKİN: NEZAKETSİZLİK OLARAK GÖRÜYORUM

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, avukatlık stajını tamamlayan, avukat Pınar Çelik Arpacı ile ruhsat töreninde yaşadıkları el sıkmama tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Kendisinin avukat Arpacı'ya elini uzattığını ancak Arpacı'nın elini sıkmadığınını, olayın kamera görüntülerinde yer aldığını anlatan Öztekin şöyle konuştu: "Her şey aslında videoda belli. Teamül demişler ama cübbe giydiren avukatlarımızın kürsüde konuşma diye bir teamülü kesinlikle yok. Diğer meslektaşlarımın elini sıkıp Pınar Çelik Arpacı'nın elini sıkmamam benim makam olarak görevime aykırı davranmam olacağı için ben meslektaşımızı yetiştirdiği için ve makamı temsil ettiğim için Eskişehir Barosu adına elimi uzattım. Rıza Öztekin adına değil. Kendisi videoda gözüküyor benim elimi sıkmadı. Bana göre nezaketsizlik yaptı. Orada yurttaşlarımız, aileler vardı. Ben bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Bu nezaketsizliği ısrarla kürsüde devam ettirmek istedi. Kürsüde de aşağı yukarı bir teşekkür konuşması yapmayacaktı. Baronun iç işleyişi olan. Kadın Hakları İnsan Hakları komisyonlarından yönetim kurulu kararıyla üyeliklerine son verdik. Yargıya taşıdılar. Yürütmeyi durdurma talebi reddedildi. Muhtemelen o konuyu konuşacaktı. Bunlar bizim iç meselelerimiz. Yargıya intikal etmiş, orası onun yeri kesinlikle değil. Ben makama yapılan bu olayı tasvip etmiyorum. Şahsi olarak yargılandığım, davam olan meslektaşlarıma bile resmi törenlerde, halkımızın huzurunda baro başkanı olarak, makamı temsil etmem dolayısıyla elim uzattım, yine uzatırım. Ama Eskişehir Barosu'nun mensubu olan bir meslektaşımın da baro başkanın elini sıkması gerekir. Sıkmaması baroya olan aidiyet duygusunun olmadığını ve makama karşı nezaketsiz, saygısız davrandığını göstermiş olur. Biz büyük bir aileyiz. Makama karşı yapılan bu uygunsuz davranışa müdahale etmem gerektiği için yaptım. Asla orada bir psikolojik, fiziksel şiddetim yok. Zaten yapmam öyle bir şey. Keşke böyle uygunsuz bir davranış yapmasaydı."

Eskişehir Baro Başkanı Elini Sıkmayan Avukata Kürsüde Konuşma İzni Vermedi/ek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Baro Başkanı Elini Sıkmayan Avukata Kürsüde Konuşma İzni Vermedi/ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement