Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy'un Davası Görülmeye Başlandı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy'un Davası Görülmeye Başlandı

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy hakkında, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından tutulan tutanak sonrasında açılan davanın görülmesine başlandı.

17.03.2015 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy hakkında, 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından tutulan tutanak sonrasında açılan davanın görülmesine başlandı.

Eskişehir 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 Aralık 2015 tarihinde görülen bir dava sırasında Hakim Mualla Dündar U. ile Avukat Tuğba Aksoy arasında bilirkişi raporu okunduğu esnada 'ayağa kalkmama' meselesi yüzünden tartışma çıkmış, çıkan tartışma sonucunda duruşma salonundan Tuğba Aksoy'un çıkarak durumu Baro Başkanı Rıza Öztekin'e anlattığı ve ardından Rıza Öztekin'in duruşma salonuna geldiği, avukata yapılan muameleye tepki göstererek duruşmaların aksamasına neden olduğu gerekçesiyle tutanak tutulmuştu. Avukat Tuğba Aksoy ve Rıza Öztekin hakkında tutulan tutanak sonrasında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmada sanık olarak mahkeme heyeti karşısına çıkan avukat ve baro başkanını savunmak için Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra, 30'u farklı illerin baro başkanı olmak üzere yaklaşık 50 avukat duruşmaya katıldı. Duruşmaya, olaydan sonra emekliye ayrılan Hakim Mualla Dündar U. da katıldı.

"BEN DURUŞMA SALONUNU BASMADIM"

Duruşmada 'Kamu Kurum Faaliyetlerini Cebir veya Tehdit Kullanarak Engellemek' suçundan sanık olarak ifadesini veren Baro Başkanı Rıza Öztekin, mahkemenin bağımsız şekilde karar vereceğini söyledi. Baro başkanının yargılanmasının halkın gözünde farklı bir algı oluşturacağını savunan Öztekin, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Verdiğim dilekçelerde ayrıntıları belirttim. Bizim orada bulunma sebebimiz bize verilen yetki ve sorumluluklardır. Müştekinin verdiği şikayette saat ve tarih yoktur. Olay sırasında tutanak tutulmadı. Biz daha önce de Eskişehir Adliyesinde bu tür sorunlar yaşadık. Yaşanan olay 5 ya da 10 dakika sürmüştür. Daha sonra ben farklı bir duruşmaya katılmak için oradan ayrıldım. Belirtilen saatler içinde benim başka bir duruşmada olduğumu UYAP kayıtlarında mevcuttur. Ben yargılamayı engellemedim. Mahkemeyi basmadım. Kesinlikle öyle bir amacım yoktu. Ben gidip olaya müdahale etmek zorundayım" diye ifade etti.

Tuğba Aksoy ise suçlamaları kabul etmeyerek, yazılı beyanlarını tekrar ettiğini söyledi.

"BU DAVAYI BEN AÇMADIM"

Olay sonrasında tutanak tutan Hakim Mualla Dündar U. ise duruşmada şunları söyledi:

"Ben bu yaşanan olaydan dolayı üzgünüm. Bu davayı ben açmadım. Olay sırasında belirtilen saatlerde yaşanan olaylar için tutanak tutuldu. Olay sonrasında Rıza Öztekin odama gelerek konunun bir trafik kazası olduğu, kapatılması gerektiğini söyledi. Ben de yeni mesleğe başlayan avukatlara örnek olması için tutanağı resmiyete kavuşturmayacağımı söyledim. Ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu benden tutanağı istedi. Olay sonrasında emekli oldum. Eskişehir Barosu'na başvurarak kayıt olmak istedim. Ancak bu oy çokluğu ile kabul görmedi. Bu konu kişiselleştirildi."

Baro Başkanı Rıza Öztekin'in avukatı sıfatıyla duruşmaya katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu yaşanan olayın üzücü olduğunu dile getirerek, "Yargının yargıya daha fazla zarar vermemesi için bu davanın ilk duruşmasında beraat kararı verilmesi gerekir. İlk duruşmada bu davanın sonlandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkemede avukatların sorularına tepki gösteren Hakim Mualla Dündar U., duruşma salonunu terk etti.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ve Avukat Tuğba Aksoy'un Davası Görülmeye Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement