ESKİŞEHİR - İlk Evim İlk İş Yerim projesi kura çekimleri başladı - Son Dakika
Güncel

ESKİŞEHİR - İlk Evim İlk İş Yerim projesi kura çekimleri başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 250 bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamında Eskişehir kent merkezinde inşa edilecek 1800 konut için hak sahipleri kurayla belirlendi.

13.01.2023 12:09  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 250 bin Sosyal Konut Kampanyası kapsamında Eskişehir kent merkezinde inşa edilecek 1800 konut için hak sahipleri kurayla belirlendi.

Projeye yapılan 41 bin 257 başvuru arasında Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) hazırlanan kısa filmin izletilmesi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Erol Ayyıldız, programda, vatandaşları huzur içinde mahalle kültürünü teneffüs ederek yaşayabilecekleri konutlara kavuşturmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan bugüne şehircilik anlayışını yeniden ihya etmeyi amaçladıklarını belirten Ayyıldız, "Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmasıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi TOKİ İlk Evim İlk İşyerim Projesi kapsamında yapılacak çekilişin tüm Eskişehirli hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Şehit aileleri, gaziler ve engellilere yönelik konutların ardından diğerlerinin hak sahiplerinin belirlenmesiyle Eskişehir'deki kura çekiminin ilk bölümü tamamlandı.

Engelli eşi Emine Sarıoğlu adına projeye başvurarak hak sahibi olma hakkı elde eden 67 yaşındaki Hasan Sarıoğlu, gazetecilere, kurada ilk olarak eşinin adının çıktığını söyledi.

Hak sahibi oldukları için sevinçli olduklarını belirten Sarıoğlu, "Devletimiz böyle bir hak tanıdığı için çok memnun kaldık. Cenabı Allah herkese versin. Gelirken 'İnşallah olur' dedik. Umudumuz vardı. Eşimin engeli var. Ben bakıyorum. 25 senedir bakımıyla ben ilgileniyorum. Diyalize götürüp getiriyorum." dedi.

Kura sonucunu bekleyenlerden 51 yaşındaki Fatma Şaşmaz, Porsuk Spor Salonu'nda çalıştığını, projeye başvuran iki çocuğu için kura çekimini takip ettiğini anlattı.

Şaşmaz, "Oğlum fabrikada, kızım hastanede çalışıyor. İsimleri çıkarsa çok sevinirim. Babası yok. İnşallah çıkar, bekliyoruz." diye konuştu.

46 yaşındaki Zeynep Şahin, "Hayırlısı diyorum. Şu anda kirada oturuyorum. İnşallah bana da ev nasip olacak." ifadesini kullandı.

Kura çekimine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, bazı ilçelerin belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir'de 42 bin 450 kişinin başvurduğu projelerden Seyitgazi, Mahmudiye, Sarıcakaya, Mihalıççık, Günyüzü, Han ve Mihalgazi ilçelerinde inşa edilecek konutların kurası ise yarın aynı salonda çekilecek.

ESKİŞEHİR - İlk Evim İlk İş Yerim projesi kura çekimleri başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ESKİŞEHİR - İlk Evim İlk İş Yerim projesi kura çekimleri başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement