Eskişehir'de İpek Böcekçiliği Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de İpek Böcekçiliği Çalışmaları

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, "İpek Böcekçiliği Geliştirme Projesi" kapsamında yetiştirilen dut fidanları üreticilere dağıtıldı.

20.12.2017 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan, "İpek Böcekçiliği Geliştirme Projesi" kapsamında yetiştirilen dut fidanları üreticilere dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreter Engin Çakmak, Koza Birliği Başkanı Ramazan Işık, bürokratlar ve üreticiler katıldı.

Törende konuşan Büyükerşen, kentte kaybolan değerlerinden biri olan ve çiftçinin tekrar ayağa kaldıracağına inandıkları ipek böcekçiliğini tekrar canlandırmak için Nisan ayında başlattıkları projeyle binlerce fidanı Sarıcakaya'da bulunan araziye diktiklerini söyledi.

Proje ekibinin emekleriyle kısa sürede yol kat ettiklerini ifade eden Büyükerşen, şunları söyledi:

"Bugün ise o arazide yetiştirdiğimiz dut fidanlarını üreticilerimize dağıtıyoruz. Belediye olarak görevimiz yalnızca alt yapı çalışması yapmak, asfalt dökmek değil. Bu kapsamda geliştirdiğimiz bu proje ile dar boğazda olduğunu bildiğimiz çiftçimize biraz nefes aldırmak istedik.

Küçük ölçekte büyük yatırımlar gerektirmeden yapılan ve bu alanda geçmiş yıllarda Türkiye'de örnek gösterilen kentimizden başlayıp Türkiye'nin dört bir yanına bu yetiştirdiğimiz fidanları ulaştıracağız. İnanıyorum ki Eskişehir'de başlattığımız bu proje Koza Birliği aracılığıyla tüm Türkiye'de karşılık bulacak ve çiftçimiz biraz olsa da nefes alacaktır."

Konuşmaların ardından, üreticilere hazırlanan fidanlar teslim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de İpek Böcekçiliği Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement