Eskişehir'de Kent Meydanı Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Eskişehir'de Kent Meydanı Tartışmaları

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in, mevcut stadyum arazisiyle ilgili önceki gün yaptığı açıklamaya cevap verdi.

06.11.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in, mevcut stadyum arazisiyle ilgili önceki gün yaptığı açıklamaya cevap verdi.

Milletvekili Can, Başkan Büyükerşen'in, arazi üzerinde bulunan Atatürk Spor Salonu alanı ile ilgili, 15 Eylül 2009 tarihinde altına imza attığı meclis kararını dahi okumadığını savunarak, "Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in açıklamalarımla ilgili kullandığı kendine yakışır, zavallı gibi ifadelere yaşına ve siyaset ahlakıma hürmeten cevap vermiyorum. Bunun yanında bahse konu alanın üzerinde bir spor tesisi olduğu yıllardır tüm Eskişehirli hemşehrilerimizin malumudur. 2009 yılında alınan meclis kararında yer alan ifade, yerleşim alanı olarak tanımlanmış, mahkeme tutanaklarına da bu ifadeyle işlenmiştir. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün açtığı davada, Eskişehir 2. İdare Mahkemesi'nin 2011/787 esas 2011/1589 No'lu kararında söz konusu alanın yerleşim alanı olarak belirlenmesinin iptaline karar verilmiştir. Mevcut imar planlarında kentsel spor alanı olarak anılan bu bölgede, 1/25 binlik nazım imar planında yapılan değişiklik hukuka aykırı bir durum teşkil ettiği için iptal edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin bu kararını kamuoyundan saklamanın, bu gerçeği görmezden gelmenin bilgisizce değil, bilinçli bir şekilde kamuoyunu yanıltmak olduğunu ifade eden Milletvekili Ülker Can, şunları kaydetti:

"TOKİ'NİN BURADAKİ TASARRUFU BİTMİŞTİR"

"Şu anda inşaatı devam eden stadyum, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının TOKİ'ye parasını ödeyerek yaptırdığı bir stadyumdur. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir için hayaller kurabilir ancak bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanının maalesef böyle bir derdi bugüne kadar hiç olmadı. Bugün, 'Meydanı biz yaparız' gibi sözde kamuoyu oluşturmak için verilen demeçler, TOKİ imar tadilatı için görüş sorduğunda cevap, 'stadyum yerinin bedelini ödeyerek almak' olarak verilseydi bugün ciddiye alınabilirdi. Bugün de, 'Stadyumu yıkın, alanı öyle verin' sözleri bile aslında laf olsun diye konuşulduğunu gösteriyor ancak bu şehrin menfaatini düşünen yine biz olduk ve stadyum alanının bedelini Türk Dünyası Ajansı'ndan ödeyerek orada yapılaşmanın önüne biz geçtik. 12 Eylül 2013 tarihinde mecliste AK Parti grubumuzun da desteğiyle stadyum arazisi meydan olarak ilan edilirken zaten Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın araziyi satın alacağı kararlaştırılmıştı. Yani kimse biz burayı rant alanından mecliste meydan ilan ederek kurtardık zannetmesin. Stadyum arazisinin bedelini ajans ödemiş ve TOKİ'nin buradaki tasarrufu bitmiştir. Bu konuda bir bedel ödemeye yanaşmadan bugün konuşmak, yörük sırtından kurban kesmektir."

"STADYUMUN YERİNİ YAPILAŞMAYA AÇMAYACAĞIZ"

Can, o gün söylediklerini bugün de yine aynı şeyi söylediklerini aktararak, "Şu anki stadyumun yerini yapılaşmaya açmayacağız, orada herhangi bir şekilde betonlaşmaya izin vermeyeceğiz, Eskişehirli hemşehrilerimizin istediği gibi kullanabileceği bir çalışma yapılarak alan Eskişehir'in olacak. Bu saatten sonra ciddiye alınmak isteniyorsa Eskişehirliler 14 mahallede yapılacak kat artırımının akıbetini soruyor, Kentsel dönüşüm bölgeleri için bakanlığın gönderdiği paraları soruyor. 'Küçük bir ortaklığım var' dediği okul işi için Görsem arazisindeki imar değişikliğini soruyor. Bizim verdiğimiz demeçler bunlar ve bize bunları kapı kapı gezerek derdini sorduğumuz Eskişehirliler verdiriyor. Bu şehrin gerçeklerini bir kenara bırakıp yapılan işlere çamur atmaya çalışanı siyaseten de yıpratırız milletin gözünde de yıpratırız" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eskişehir'de Kent Meydanı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement