Eskişehir'de koronavirüs tedbirleri denetlendi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de koronavirüs tedbirleri denetlendi

Eskişehir\'de koronavirüs tedbirleri denetlendi

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent girişlerinde alınan önlemleri inceledi.

31.03.2020 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent girişlerinde alınan önlemleri inceledi.

Eskişehir Organize Sanayi Sitesi Kavşağı'nda polis tarafından durdurulan araçlardaki vatandaşlar, sağlık görevlileri tarafından ateş ölçerlerle kontrolden geçirildi.

Tedbirleri yerinde inceleyen Vali Çakacak, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve İl Jandarma Komutanı Albay İlhan Şen ile gazetecilere yaptığı açıklamada, kent girişlerindeki 18 noktada kontroller yapıldığını söyledi.

Sağlık görevlilerinin kontrolleri sonucu gerekli görülen kişilerin anında karantinaya alındığını belirten Çakacak, şöyle konuştu:

"Dışarıdan Eskişehir'e şehirler arası yolculuk yaparak gelen vatandaşlarımız ikametlerine burada gittiklerinde de burada kontrol eden arkadaşlarımız isimlerini yazıp, iletişim bilgilerini alıyor ve ilçe kaymakamlıklarımız vasıtasıyla bunların takibi yapılıyor. Şehirler arası yolculukla kente gelenler ise evlerinde muhakkak 14 gün süreyle izole edilecektir. Bu şakaya gelmez son derece önemli. Sosyal izolasyon ve sosyal mesafe çok önemli. Zorunlu olmadıkça kimse sokağa çıkmasın. Bütün vatandaşlarlarımızdan isteğimiz bu. Bu tedbirlere uyarsak birlikte başarabiliriz."

Vefa Sosyal Destek Grupları

Çakacak, kaymakamlıkların koordinatörlüğünde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini karşıladığını bildirdi.

Eskişehir genelinde 8 bin 500 civarında talebin kendilerini ulaştırıldığını anlatan Çakacak, "Bu talepler Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılandı. Vefa Sosyal Destek Grupları dışında kimse 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızla ilişki içinde bulunmasın. Bu onların sağlığı için önemli. Şimdiye kadar vatandaşlarımızın bütün temel ihtiyaçları karşılandı. Bu vatandaşlarımızın emekli aylıkları evlerine teslim ediliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de koronavirüs tedbirleri denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Honor Magic 6 Pro: Fiyatı ve Özellikleri
    15:10 Honor Magic 6 Pro: Fiyatı ve Özellikleri

    Nisan ayının başında Türkiye'de ön siparişe açılan Honor Magic 6 Pro, 6.8 inç boyutunda LTPO OLED panele sahip. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisiyle güçlendirilen cihaz, 80W kablolu ve 66W kablosuz şarj desteğiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, 50 Megapiksel özçekim kamerası ve üçlü arka kamera sistemiyle fotoğrafçılık deneyimini geliştiriyor. 5G, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3 ve NFC gibi bağlantı teknolojilerine sahip olan Honor Magic 6 Pro, 12/512 GB versiyonuyla 59.999 TL fiyat etiketine sahip.

  • Google Haritalar, elektrikli araç sahiplerine şarj istasyonlarını bulmayı kolaylaştırıyor
    15:10 Google Haritalar, elektrikli araç sahiplerine şarj istasyonlarını bulmayı kolaylaştırıyor

    Google Haritalar, yapay zeka destekli yeni özellikleriyle elektrikli araç sahiplerine şarj istasyonlarını daha kolay bulma imkanı sunacak. Kullanıcı incelemelerinden elde edilen bilgilerle şarj istasyonlarının konumları hakkında bilgi verecek olan Google Haritalar, ayrıca şarj istasyonlarının gerçek zamanlı müsaitlik durumlarını ve şarj hızlarını da gösterecek.

  • Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler
    15:10 Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler

    Geçen yıllarda Huawei ile yollarını ayıran Honor, yeni modeli Honor 200 Lite'ı yakında global olarak tanıtacak. Telefonun teknik özellikleri henüz netleşmemiş olsa da, Honor X50i+'ın yeniden markalanmış bir versiyonu olması bekleniyor. Honor 200 Lite'ın benzer tasarım ve özelliklere sahip olması, Çinli markalar arasında yaygın bir uygulama. Modelin global tanıtımının ise yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

  • YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak
    15:10 YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

    YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağını duyurdu. Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor.

  • Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu
    15:10 Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu

    Bilim insanları, tardigradların yüksek dozlardaki radyasyondan nasıl etkilenmeden hayatta kalabildiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada tardigradların DNA onarım genlerinin aktivitesinin arttığı ve radyasyon nedeniyle oluşan hasarları hızla onardığı keşfedildi. Ayrıca tardigradların DNA'yı koruyan Dsup proteinine sahip olduğu belirlendi. Bu bulgular, tardigradların radyasyona karşı olan dayanıklılığının mekanizmalarını anlamamızı sağladı ve gelecekteki araştırmalar için bir yol açtı.

  • Trabzon'da Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u ziyaret etti
    15:09 Trabzon'da Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u ziyaret etti

    Trabzon'un Çaykara ilçesinde Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Can Narin ve İlçe Emniyet Amiri Komiser Alparslan Albayrak da bulundu.

  • Google Pixel 8a Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı
    15:09 Google Pixel 8a Özellikleri ve Tasarımı Ortaya Çıktı

    Google, önümüzdeki haftalarda piyasaya sürmeyi planladığı Pixel 8a modeliyle ilgili yeni detayları paylaştı. Render görsellerine göre telefonun renk seçenekleri ve tasarımı belirlendi. Ayrıca cihazın teknik özellikleri ve tanıtım tarihi de açıklandı. Google Pixel 8a, 6.1 inç FHD+ OLED ekran, Tensor G3 işlemci, 128/256 GB depolama, 64 MP ana kamera ve 4,500 mAh pil gibi özelliklere sahip olacak. Cihazın fiyatı ise 500-550 dolar arasında olacak.

  • Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı
    15:09 Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nde 2000 yıllık Medusa mozaiği ziyarete açıldı

    Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde bulunan ve kış aylarında kapatılan 2000 yıllık Medusa mozaiği, yeniden ziyarete açıldı. Mozaiğin, hava şartlarından korunması için uzmanlar tarafından kapatıldığı belirtilirken, 2024 yaz sezonuna kadar ziyaretçilere açık olacağı ifade edildi. Medusa mozaiği, dünyada benzerinin bulunmadığı nadir antik eserler arasında yer alıyor.

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 'Kudüs, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz'
    15:08 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: 'Kudüs, Gazze'de ecdadın ayak izlerini takip ediyoruz'

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, Kudüs ve Gazze'deki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin Filistin davasına olan bağlılığını vurgulayarak, siyonizmin etkileri ve akademideki baskılar hakkında konuştu.

  • Gümüşhane'de Bayram Tatili Öncesi ve Sonrasında Yapılan Kontrollerde Uyuşturucu ve Kaçak Göçmenler Yakalandı
    15:08 Gümüşhane'de Bayram Tatili Öncesi ve Sonrasında Yapılan Kontrollerde Uyuşturucu ve Kaçak Göçmenler Yakalandı

    Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Ramazan Bayramı tatili öncesi ve sonrasında yaptıkları kontrollerde çeşitli suçlardan arama kaydı olan 7 şahıs ile yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapmış olan 3 Afganistan uyruklu yabancı şahıs ile uyuşturucu madde ele geçirdi. Ayrıca, trafik jandarma timleri de kazaların önlenmesi amacıyla çeşitli denetimler gerçekleştirdi ve 4 trafik kazasında 10 vatandaşın yaralandığı bildirildi.


Advertisement